3Tabet af en kær ven
Den syvende juli magtede din krop det ikke længere. · I syv år kæmp... [...]
Essays · venskab
8 år siden
5Lidt lykke
Lykken, kan ikke findes her. · Lykken, kunne få bedre skær. · Tidens ... [...]
Digte
9 år siden
3God nat sov godt
Jeg fandt en seddel på mit bord · "God nat - sov godt" · Min elskede ... [...]
Digte
9 år siden
3Erfaring
Jeg har oplevet noget sært, · lidt om Prinsgemalen har jeg lært. · Tr... [...]
Aforismer og gruk
9 år siden
29Rensdyrjagten
(Alle fastboende borgere i grønland har ret til drive jagt og fis... [...]
Noveller · storm
15 år siden
19Efteråret, år 6033 efter skabelsen
Synopsis · Denne lille historie giver sig ikke ud for at være et st... [...]
Noveller · kontrafaktisk
15 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Robert Kallehave (f. 1950)
Det var da en herlig udsigt! Med ansigtet vendt mod havet kan jeg se en masse andre bålsteder, som er ved at blive gjort klar til aftenens store clou.

Jeg sidder godt på kosten. Nogle venlige mennesker har monteret det rigtige og tilstrækkeligt kraftige fyrværkeri til at jeg kan komme det meste af vejen til Bloksbjerg, hvorefter kostens energi må klare resten.

Vejret er flot. Det er tørt, klart og varmt. Det helt rigtige vejr for at menneskene kan samles. Et par små rollinger samler stadigvæk grene sammen til bålet, de vil nok sikre sig at det bliver stort nok.

Lidt længere nede af stranden sidder et par mandfolk på nogle sten og bajer den. Det startede stille og roligt, men nu er der gået nogle timer og de er kommet godt igennem den kasse øl de har imellem sig. De er også blevet mere støjende - og når der kommer noget ind så skal der også noget ud - når bare de dog ville lade være med at pisse på bålet. ikke nok med at jeg skal tvinges til at iagttage deres slatne regnorme, men det stinker så afskyeligt når pisset brænder af.

Nu begynder der at komme flere mennesker til stranden. Nogle kører i deres bil helt herned - forhåbentlig er der nogle der fortæller dem at bilerne holder for tæt på bålet og strålevarmen.

Nogle unge mennesker har sat sig i en rundkreds lidt borte. Et par af de unge drenge har guitarer med og flokken begynder at spille og synge. Det klirrer fra deres midte og jeg kan se nogle vinflasker gå rundt - de drikker direkte fra flasken.

Solen står nu lidt lavere ude mod den højre horisont. Vinden har lagt sig helt. Havets pulsslag er næsten væk og jeg døser lidt mens jeg tænker på aftenens sammenkomst. Det bliver herligt at møde gamle venner igen. Hvorfor vi kun mødes en gang om året er mig stadigvæk ubegribeligt.

Nu nærmer nogle mennesker sig med en dunk. De hælder en stinkende væske udover bålets fod og kort tid efter tænder en af dem en aflang tingest han har haft med. Med et kaster han den flammende fidibus hen for bålets fod og i et dumpt drøn der får hele bålet til at ryste, antændes bålet og sender en masse røg op omkring mig.

Jeg hoster og ser mig omkring. Folk ler og begynder ujævnt at skråle et eller andet der formentlig skal ligne en sang. Jeg hoster yderligere og kan mærke varmen nedefra. Nu må det fyrværkeri gerne snart blive antændt så jeg kan komme uskadt herfra.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 24/07-2007 16:48 af Robert Kallehave og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 431 ord og lix-tallet er 31.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.