Angerdrømme

Prolog


15 år siden 1 kommentar Uafsluttet Romaner

1Den dag ender mit savn
Dunkle tanker · I Århus by-night · Ryg mod Ryg i afmagt · Forsvundet v... [...]
Rim og vers
15 år siden
0Digtsamling: Flækken - Hun skal til byen
Hun skal til byen · for at vise · sine nye designer-solbriller · frem · ... [...]
Digte
15 år siden
0Digtsamling: Flækken - Scenen
Bondsk idyl · med stokroser og halballer · Hjemmebrændt hyggepatrioti... [...]
Digte
15 år siden
0Digtsamling: Ord - Territorium
Kysser hende · inderligt · længe · lige lidt for længe · Kigger sig rundt... [...]
Digte
15 år siden
0Digtsamling: Ord - Kikkerten
"To linser forbindes · Af en sirligt svungen bue · De skuer mod fremt... [...]
Digte
15 år siden
0Digtsamling: Ord - Kærligt Frustreret, Opus...
Fælles forventning · Forvikling · Forvandling · Fra venskab til vildska... [...]
Digte
15 år siden
0Digtsamling: Ord - Noget om drager
Pige med løst hår · ved Holmens Kanal · med blæstens tagfat · hendes lo... [...]
Digte
15 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Jakob Edut (f. 1979)
Han ser op. Mærker øjenæblerne dreje sig langsomt. Opad. Ser op fra det lange glatte cylindere. Hans blik har været fastlåst langs de endeløse forkromede baner, der udgør geværets to løb. Han kan mærke det i sin mund. Det presser mod hans gane. I starten koldt, men efterhånden låner det af hans kropsvarme, og løbet føles ikke så fremmed i hans mund. Det passer ind. Hans tunge strejfer undersiden af løbet, og hans smagsløg, bedøvede og udtjente, opfatter smagen af stål.
   Et tryk og alt er sort. Et tryk og hans bekymringer stopper her. Hånden på skæftet giver et gib, og han mærker chokket forplante sig i ham. Det kunne gå galt det her. Han kunne risikere at gøre det - gøre en ende på sig selv. På alt.
   Langsomt trækker han geværet ud af sin mund. Hans tænder føles skrøbelige mod stålet, og følelsen sender isninger ned langs hans rygsøjle. Den rygsøjle, der i løbet af et sekund ville kollapse og falde sammen, som en marionet, der fik klippet sine strenge.
   Hvis bare han trykkede. Hvis bare han kunne gøre det forbi.
   Han hader sig selv for ikke at have modet til at eksekvere sin egen hårdeste dom over sig selv. Han frygter jo. Han er en tåbe. Et dresseret dyr, låst fast i en offentlig mening om, at det er forkert at være herre over liv og død. Om end det er ens eget.

Hun kigger op på ham. Hvad laver han? De havde en aftale. Først ham, så hende. Hun skulle fjerne geværet fra hans afdøde krop, og herefter stikke det i sin egen mund og trykke af. Bonnie og Clyde. De to. Altid. Det var det de havde aftalt.
   - Je-je-jeg kan ikke, nærmest raller han, da geværløbet forlader hans mund.
   - Skal jeg gøre det, spørger hun imødekommende og rækker ud efter våbenet.
   Han fjerner det. Strammer sit greb om det og stirrer på hende;
   Hendes kærlighed til ham er overvældende. Hun er faktisk parat til at dræbe ham, hvis han ønsker det. Et ord nu, og hun ville ikke helme før han lå livløs på gulvet. Han hører lyden komme nede fra sin hals. Det bekræftende "ja" ruller hele vejen fra struben og opad halsen, og er nærmest ved egen kraft på vej ud af hans mund, da han bider sammen om det. Kvaser ordet. Æder det i sig og i stedet stirrer på hende med udspilede forskrækkede øjne.
   Han opdager ikke hvor hurtigt det går. Pludselig har hun fat i geværet, trækker det i een glidende bevægelse ud af hans hånd, og vender det - som var hun en actionhelt i en film - mod sig selv. Han når lige at se hendes ansigt blusse op i et roligt og veltilfreds smil, inden hun presser aftrækkeren i bund, og hendes ansigt forsvinder i en rød plamage af blod og materie. Hun vælter stiv bagover, og geværet rammer gulvet med et knald. Han kan ikke trække vejret. Bliver slap. Mærker ikke smerten da hans knæ smadrer mod det kolde stengulv, og han vælter forover, mens et lydløst skrig krænger sig kvælende fast i halsen på ham.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 24/02-2009 17:43 af Jakob Edut (Edut) og er kategoriseret under Romaner.
Teksten er på 522 ord og lix-tallet er 27.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.