5Vise om jobcentrene
Fra Langeland til Skagen der har vi et system, · med lægekonsulente... [...]
Rim og vers · satire, sygdom, ledighed
5 år siden
9Krænkelser
Vi skal til at undskylde krænkelser · fra nu skal den danske sang v... [...]
Digte · satire, politik, krænkelse
5 år siden
9De letkøbte råd
Man må smede mens jernet er varmt, · for enhver er jo sin egen lykk... [...]
Digte · konflikt, letkøbte løsninger, satire
5 år siden
4Mod dumhed
Mod dumhed kæmper selv guder forgæves, · fordi belæringen, som der ... [...]
Aforismer og gruk · citat, dumhed, sindet
5 år siden

Puls: 5,2

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Mogens Sørensen (f. 1957)
Jeg kan ikke ret meget italiensk, kun nogle få ord, men på en rejse i Italien bruger jeg dem så alligevel. Italienerne har slet ikke noget fremmedsprog i skolen, så der er kun meget få, der kan tale engelsk, eventuelt tysk. Heldigvis går det alligevel med de få ord jeg kan og nogle tegn med hænderne, for italienerne bliver glade, når man prøver at tale det eneste sprog de kan, selv om man givetvis radbrækker det. Så er de meget venlige og gør gerne meget for at hjælpe.
En dag havde jeg gået i Firenze og købt lidt ind og havde ved den lejlighed fundet ud af, hvad adskillige ting hed på italiensk, og i den forbindelse havde jeg også af gode grunde sagt tak mange gange, når jeg blev betjent, og det kan jeg, det hedder grazie.
Det havde jeg sagt flere gange i løbet af dagen, og da jeg så kom hjem, sad der nogle svenskere i hotellets café og drak kaffe. Jeg satte mig ned med en espresso og snakkede lidt med dem, og vanen tro, når jeg snakker med nogen fra de skandinaviske broderlande, så slog jeg om i et slags blandingssprog, hvor jeg bruger deres anderledes ordvalg og udtale så langt jeg formår og ellers taler tydeligt. Da en af svenskerne så rakte mig den varme mælk, som det er skik i Italien at hælde i kaffen, så kommer jeg minsandten til at sige - grazie! Ak ja, mere skal der ikke til før vanens magt bliver stærk.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 01/05-2009 16:09 af Mogens Sørensen (Mons1957) og er kategoriseret under Smilebåndet.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.