5Vise om jobcentrene
Fra Langeland til Skagen der har vi et system, · med lægekonsulente... [...]
Rim og vers · satire, sygdom, ledighed
5 år siden
9Krænkelser
Vi skal til at undskylde krænkelser · fra nu skal den danske sang v... [...]
Digte · satire, politik, krænkelse
5 år siden
9De letkøbte råd
Man må smede mens jernet er varmt, · for enhver er jo sin egen lykk... [...]
Digte · konflikt, letkøbte løsninger, satire
5 år siden
4Mod dumhed
Mod dumhed kæmper selv guder forgæves, · fordi belæringen, som der ... [...]
Aforismer og gruk · citat, dumhed, sindet
5 år siden
8Tv-serier skal ses en gang om ugen
Film skal ses i biografen. · Det var Ole Michelsens faste afslutnin... [...]
Klummen · meninger, tv-serier, medier
5 år siden

Puls: 11,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Mogens Sørensen (f. 1957)
Det er sommer i byen.
   Ikke nødvendigvis at solen skinner, men på torvet hører man den lyd, der hvert år bebuder, at det er sommer, lyden af bassens blide dunken, banjoens metalliske rytme og saxofonens blide fræsen. Tre midaldrende mænd, der snart er mere end midaldrende, står hvert år trofast og spiller den traditionelle jazz så godt de formår med deres lille besætning. Denne lyd er blevet det, der via en betinget refleks giver sommerfornemmelser. Sangene er velkendte fra Lost John, La Fontaine og gadeparaden under den årlige jazzfestival - Sunny Side of The Street, When the Saints, Bourbon Street, Basin Street Blues og hvad de ellers hedder. Con amore underholder de med den musik, som de elsker, måske er den gammeldags, måske er det ikke Louis Armstrong, men det varsler sommer.
   Længere nede af gaden lyder en guitar, der står en mørkhåret man i cowboyjakke. Som sædvanlig synges version nr. jeg ved ikke hvad af Me and Bobby McGee. Ikke særlig originalt, men det varsler sommer.
   Sommer i byen kan være steghede gader og trængsel af turister, men det er også musik, der ikke raser ud af en højttaler og ikke skal sælge varen, bare sælge sig selv og ikke har anden reklame end udøverens kærlighed til musikken.
   Tak til de politikere, der lovliggjorde det, siger jeg, der var barn, da folkesangeren Cæsar fik et polititilhold for at stå og synge på Strøget ved det, som han i en af sine sange kaldte det store stygge Storkespringvand. Det var langt tilbage i tidernes morgen, hvor jeg troede, at det var ulven i Anders And-bladet, der var stor og styg.
   I dag sidder Yul Anderson uforstyrret ved Regensen med det klaver, som det må have været et slid at få skubbet ud, og spiller sin solo-jazz. Det er længere fremme på genrens historiske udviklingstrin end de tre på torvet, men lige så varm og imødekommende, og ingen hindrer ham.
   Når man går ned ad gågaderne, blandes lyden af disse musikere med palaver, børn der råber og andre af byens lyde. End ikke Stockhausen og andre moderne avantgardekomponister kunne have lavet en bedre lydcollage.
   Ja, det er sommer i byen.
Forfatterbemærkninger
Denne tekst indgår i min samling af hjemstavnstekter, Københavner Shots,http://mogens-soer...html#.UyjAF6h5OSo som kan købes på saxo.dk

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 05/05-2009 19:35 af Mogens Sørensen (Mons1957) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 359 ord og lix-tallet er 39.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.