0Flamboyant - Kapitel 2
Marie havde ingen traumatiske, seksuelle oplevelser i sin bagage,... [...]
Romaner
14 år siden
0Flamboyant - Kapitel 1
"Vil du med mig til Ghana?" · Thomas sad på stuegulvet, omgivet af ... [...]
Romaner
14 år siden
23Lysets engel
Kvinden kniber øjnene sammen. Hårdt. Så hårdt, at små gnister snu... [...]
Noveller · storm
15 år siden
2Flamboyant - Prolog
Marie havde altid været sikker på, at hun ville vide det, når det... [...]
Romaner
15 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Helene Stabenow (f. 1977)
Marie havde altid været sikker på, at hun ville vide det, når det skete. At hele hendes krops nervespidser og samlede intuitive kræfter ville fortælle hende det, når en af hendes kære drog herfra på den uigenkaldeligt sidste rejse. Når - for ligesom hun ejede en urokkelig overbevisning om at kunne fornemme at der var sket noget, nærede hun en vished om, at der ikke alene var en lurende risiko for at "noget" ville ske, men at denne risiko var mere end det. En overhængende fare, en forudbestemt begivenhed, der blot ventede på det rette tidspunkt.
   Mange nætter havde hun ligget vågen og ventet på sin søster, der kom sent hjem fra byen, når de tilfældigvis var hjemme hos forældrene på samme tid. Fyldt med så modstridende følelser som angst og vrede, håb og glæde - angsten for hvad der måtte ske; håbet om at deres sidste ordveksling, hvad enten den var sød eller bitter, ikke var den sidste; vrede både over ikke at vide ordentligt besked og over at være en pylrende hønemor; og endelig glæde over at elske et menneske så inderligt, at hun gang på gang ikke alene kunne gennemgå hele følelsesregistret men også rumme det. Lettelsen, når Rose endelig dukkede op ud på de små timer, udløste usvigeligt en taknemmelighed over, at det heller ikke blev denne gang.
   Hver gang, Maries forældre var ude at rejse, var hun ikke rolig, før de var nået helskindet frem og tilbage. Flykapring, motorskade, røveri, mord, kidnapning, biluheld, drukneulykker, brand, overfald, voldtægt, tortur, sult, tørst og elende dansede en dødeballet på hendes indre biografskærm hver gang, hun tillod sig selv at spekulere på, hvordan de bortrejste havde det. Fornægtelse, naivitet, et barmhjertigt forsyns evne til at lade hende sortere i bekymringer, eller en kombination af alle tre dele forhindrede hende i at udsætte sig selv for de samme spekulationer, når Fader og Moder var trygt placeret bag de hjemlige rosenhække - når de kunne nås indenfor en rimelig tidsfrist.
   Hvorom alting er, så var Marie i mange, mange år sikker på, at hun ville vide det, når den onde lykke lo sin hæslige latter.
    
   Da det så skete, anede hun ingenting.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 25/06-2009 15:59 af Helene Stabenow (SigridLT) og er kategoriseret under Romaner.
Teksten er på 5593 ord og lix-tallet er 34.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.