1Dragerytteren - Kapitel 4
Prinsesse på afveje · Elvia så op mod trætoppene. Det var køligt i ... [...]
Fantasy
14 år siden
1Dragerytteren - Kapitel 3
Audiensen · Da solens første stråler ramte det dugvåde græs i gårdh... [...]
Fantasy
14 år siden
4Dragerytteren - Kapitel 2
Hemmeligheden · Hans øjne sved og røgen kradsede i hans lunger. Han... [...]
Fantasy
14 år siden
7Dragerytteren - Kapitel 1
Drageklanens sidste søn · Barnet var centrum for begivenhederne. De... [...]
Fantasy
14 år siden
0Digtsamlingen: Besked fra maleren - Tag med...
tag med mig ud i universet, lad os tjekke hvor det ender... · jeg s... [...]
Digte
18 år siden
0Digtsamlingen: Besked fra maleren - Skriv
Curseren kaster mine kragetær på papiret som sorte engle · Der er e... [...]
Digte
18 år siden
0Digtsamlingen: Besked fra maleren - Når and...
Når andre ser på dig, ser de dreng · Men jeg ser kun en mand · Hvorfo... [...]
Digte
18 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Louise Ness Nielsen (f. 1989)

Drageklanens sidste søn

   Barnet var centrum for begivenhederne. Dette ritual var mere end tusind år gammelt og hun havde gjort det før, men man vænnede sig aldrig helt til det. Hun var en del af Kazii Klanen, der havde tilnavnet "Drageklanen" på grund af deres evner, som kun folk af deres blod kunne tilegne sig. Hun lyttede til de ældres messen og så på hendes lille søn. Han havde betagende blågrå øjne, som på trods af deres unge alder, lyste af visdom og intelligens. En skam, ren og skær skam. Det var tid nu, pagten, som var det mest hemmelige ritual, var både grusom og uhyggeligt, men desværre nødvendig. Hun rakte modvilligt sin søn til den ældre, som messede over barnet. Hele klanen var samlet og betragtede i stilhed ritualet. Et ritual, kun mændene kunne gennemgå, da disse evner kun arves fra moderens side, kvinden måtte derfor ikke kæmpe. "Før drageynglet frem" sagde den ældre. Mængden spredte sig og fem stærke mænd trak af sted med 3 unge drager. Den ældre bukkede for dragerne og messede:
   "De mørkes himmel danser, bjergenes konge. Ydmyg kommer vi til dig med et offer. Thi, vi vil byde dig et menneske, en sjæl, beskytter og rytter. I hellig pagt mellem bæst og menneske til gavn for Verdenen og hinanden, som gjort siden tidernes morgen, spørger vi nu eder, vil du flyve med denne rytter og binde pagt på sjæl og liv? Eller er denne rytter ikke værdig til din tillid?"

Alle dragerne løftede deres hoved og lyttede som hypnotiserede slanger på, verset som igen og igen blev gentaget. Den ældre løftede kærligt barnet hen mod dragerne. En assistent rakte den ældre en lille dolk af guld. Han løftede dolken og snittede i hurtige og præcise ryk barnets ene øje ud. Kvinden græd, da hun hørte smerteskrigene fra det lille drengebarn. Den ældre løftede øjet og viste det til dragerne, stadig messende:
   "Lad mit liv være dit, min sorg din sorg, mit hjerteslag dit hjerteslag, del alt og lad dette være offer her for, hvem behager aftalen?"

Den ældre kastede øjet op i luften og straks satte en drage efter det. De andre blev upåvirket tilbage på jorden. Dragen havde valgt sin rytter. Dragen greb øjet og slugte det helt. Den landede elegant foran den ældre. Han forseglede pagten mellem drengen og dragen. Han lagde en hånd på dragens ene øje og messede nogle magiske ord og i et øjeblik var pladsen oplyst af et hvidt skær. Drengebarnet missede med sine øjne, pagten var komplet og kvinden tog atter mod sin søn. Hun betragtede hans øjne. Hans højre øje var nu som en drages. Ravgult, som et gigantisk krybdyrs. Dragen luskede hen og lagde sig ved hendes føder. Den ville nu følge hendes søn resten af hans liv, og vokse sig stor og stærk. Dette dyr ville dele tanker og følelser med sin nye herre, som det stod skrevet i de ældgamle skrifter, en pagt for livet som dragerytter. En pagt, man var født til.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 25/11-2009 18:00 af Louise Ness Nielsen (Zippo) og er kategoriseret under Fantasy.
Teksten er på 4724 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.