Du må ikke give slip, Katrine


14 år siden 1 kommentar Kortprosa

3Om hvepse, heste og andre ord med h
Hvepsen landede på havregrøden og mæskede sig i honning · Hvide hve... [...]
Digte
11 år siden
1En tankeflugt
En tom plastikflaske rullede hen over asfalten i den tomme skoleg... [...]
Kortprosa
14 år siden
2Efterårsaften
Det er en blæsende og kold efterårsaften. Igennem mørket kommer d... [...]
Noveller
14 år siden
1Du må ikke give slip, Katrine
Vi - dig og mig - sejlede engang en tur. Husker du det, Katrine? ... [...]
Kortprosa
14 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Stine Juhl (f. 1992)
Vi - dig og mig - sejlede engang en tur. Husker du det, Katrine? Du lå i bunden af båden, det var nat og du kiggede op på mig. Dine øjne funklede sådan, på den måde kun dine øjne kan funkle. Jeg lagde mig ned ved siden af dig, du holdt min hånd i et fast tag. Du sagde du aldrig ville give slip. Jeg stoler på dig, Katrine, du vil aldrig give slip. Kan du huske stjernerne? De lyste kun for dig og mig den nat, det var vores stjerner. De viste os vej mod vores helt egen fremtid. Vores fremtid - din og min. Bølger skvulpede sagte imod kanterne af båden, du mente de nynnede, de nynnede vores sang. Du lagde hovedet på mit bryst, jeg mærkede dine lyse krøller imod mit ansigt, de duftede af lavendel. De dufter stadig af lavendel. Hører du mig Katrine, hører du hvad jeg siger? Jeg husker den nat og jeg vil altid huske den, for den var noget specielt. Din og min nat, Katrine, din og min forevig.
   Kan du huske da solen stod op, Katrine? Vi snakkede om lyset, stort og hvidt. Vores hænder var som smeltet i et, du pressede dit ansigt imod mit. Du hviskede i mit øre, at du aldrig ville give slip. Jeg troede hvert et ord af hvad du sagde. Jeg tror stadig på dig, Katrine, du må ikke give slip. Kan du huske at du grinte ad mit hjertes rytme. Du mente det var alt for stort til at være inden i mig. Du lo længe af det mens jeg betragtede dig, men pludselig blev du alvorlig. Du kiggede på mig med dine store mørkebrune øjne. Jeg kan stadig mærke dit sagte åndedrag i mit øre, da du hviskede, at vi to tilhørte hinanden og inden andre. Jeg vidste du mente det, Katrine. Jeg lod en sagte hvisken slippe ud mellem mine læber, jeg fortalte dig at jeg levede for dig. Katrine, hører du? Jeg trækker vejret igennem dig og kun dig.
   Katrine, lad ikke hænderne glide. Katrine, hold fast. Jeg ved du kan klare den. Katrine, følg ikke lyset, vend dig om, Katrine. Hør på mig, vi kan klare den, sammen - dig og mig - vi kan klare den. Katrine, lad dig ikke lokke.
   Jeg mærker dine hænder glæde ud af mine. Jeg mærker dine fingre glide imellem mine. Jeg ser dine læber mime et sidste ord. Farvel, Katrine, farvel.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 25/02-2010 09:59 af Stine Juhl (MieKristensen) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 408 ord og lix-tallet er 23.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.