Historien om en ’Muse’ og en kunstner


12 år siden 1 kommentar Kortprosa

1Stemmer
Stemmer. De synger fra et fjernt sted. En fjern galakse, måske fr... [...]
Blandede tekster
12 år siden
1Historien om en ’Muse’ og en kunstner
Hun træder ind i sit ateile som er fuldt af farver. Hun går hen t... [...]
Kortprosa
12 år siden
3Hvem er jeg?
At svare på spørgsmålet, hvem er jeg? Er ikke helt så enkelt som ... [...]
Livshistorier
12 år siden
1Det blå mørke
I månens skær stod en smuk kvinde klædt i hvidt. Hendes lange rød... [...]
Kortprosa
13 år siden
0Det yderste sted
Lundernes og mågernes skrig kan man slet ikke høres for vinden. I... [...]
Blandede tekster
13 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Rebecca Wagner Bendixen (f. 1993)
Hun træder ind i sit ateile som er fuldt af farver. Hun går hen til sit yndlings billede, det var hende 'Muse' der havde inspireret hende. Hun står længe og kigger på billedet, mange fra galleriet har fortalt hende hvor smukt det er. "Det var kunst" siger de. Den sarte røde baggrund, gør sit job og fremhæver hans gyldenbrune hud. Hun går hen og rør ved maleriet, følger med en slank pegefinger de bløde kurver. Der står hun og drømmer sig langt væk, til den tid hvor de var sammen. Drømmer sig tilbage til de tider hvor hendes smukke 'Muse' var der. Hvor han tog sig tid til at være hendes 'Muse' og aldrig svigtede.
   Et andet står han. Han står og ser sig omkring i hotellets kæmpe lobby. Lobbyen virker utrolig kold, der mangler smukke farver. Her mangler kunst. Han beundrer og foragter sit værk. Han tænker tilbage på alle de ting han kunne have gjort med sin store lottogevinst. Han fortryder sine valg, i hvert fald nogen af dem. Han valgte at bygge et hotel. Det havde altid været en drøm, og det ganske vist også blevet et smukt hotel. Han lader sin hånd glide over den lille tatovering på halsen. Det var hende som havde tegnet den til ham. Hvor mon hun var nu?
   Hun lader sin hånd glide over hans hals. En tatovering. Hendes kunst på hans krop. Dengang havde de været et. De havde tænkt som en person. Hendes elskede 'Muse'. Hun lader sit blik glide rundt i sit ateile, mange ville nok mene at det ligner en svinesti, men hun er ligeglad. Hun ved hun lyver for sig selv når hun siger hun ikke savner inspiration, for det gør hun. Hun savner ham. Efter han vandt i lotto havde han endelig mulighed for at følge sin drøm og som en hver ville have gjort, lod hun ham gøre det.
   Hvorfor havde han givet slip på hende? Han vidste at han løg når han fortalte folk at han ikke savnede noget. Han savner hende. Hun mangler. Det slår ham pludselig, at han måske skulle prøve at tage ned til hendes galleri. Gad vide om hun stadig havde det galleri? Hendes kunst er det der mangler for at hans hotel virker som hans, det ser han nu.
   Hun har besluttet sig. Hun tager billedet under armen og går nedenunder til sit galleri. Hun går hen til udstillingen i vinduet og fjerner de billeder der ligger der. Hun sætter sit elskede maleri. Da hun ser op, står han der. Hendes 'Muse' står der, med et fjoget grin på læberne.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 06/09-2011 18:04 af Rebecca Wagner Bendixen (Becca93) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 432 ord og lix-tallet er 22.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.