Lille Pige


12 år siden 6 kommentarer Kortprosa

4Shhh Børnene Sover
Det er nu at vi skal liste os ud · -ud i natten · Gemme os bag busken... [...]
Digte
10 år siden
5Dengang mor var ung
Dengang mor var ung · Dansede hun natten lang · Festede og sang · "More... [...]
Digte
10 år siden
3Vores mørke
I mørket er den sikkerhed vi alle vil have · -Trygheden vi mistede ... [...]
Digte
10 år siden
7Et Mareridt
Det gør ondt at se på · Får tårerne til at trykke · Forvirrende tanke... [...]
Digte
11 år siden
8Før verdenen glemmer mig
Før verdenen glemmer mig, · så husk at jeg gav den farver. · Husk hva... [...]
Digte
11 år siden
3Den anden verden
Et lys der slukkes · Et billede der danser omkring · Hvad er det jeg ... [...]
Digte
11 år siden
4Kom du lille
Kom du lille · Vi må gøre noget ved dig · Du bekymrer mig · Du trænger ... [...]
Digte
11 år siden
3Voksne Ida
Voksne Ida er kun tre · Voksne Ida er stadig et barn · Skulle man tro... [...]
Digte
11 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Liv Blomster (f. 1997)
Hun ser sig omkring, lyset er slukket. Far sover, mor er væk. Det har hun været længe, meget længe. Normalt plejede hun at komme hjem, men ikke længere. Hun bliver væk denne gang. Valgte at blive væk.
   Hun lukker sine øjne, ser hendes mor for sig. Et skrækkeligt syn. Hun var ikke længere hendes mor, da hun fandt hende. Hun var bare en livløs krop, uden et eneste strejf af mor i sig. Hun ser det røde vand, der flyder rundt om hende. Hun ser rifterne i armene. Hun ser ansigtet med de lukkede øjne. Hun ser den lille seddel med hendes mors håndskrift. Hun ser hendes mors barber blad nede i vandet.
   Hun åbner øjnene igen, vil ikke se mere, for det er ikke værd at se igen. Hun ville ikke se hvad der så sker, ikke igen. Ikke se hvad far gør. Se far græde. Se far holde den livløse krop ind til sig, som i et desperat håb om at mor stadig er der. Det er hun ikke. Det kan straks føles at hendes mor ikke er der mere.
   Hun græder ikke, hvorfor skulle hun, det var ikke mor der havde ligget der i badekarret. Det var bare en krop. Så hvorfor græde? Det forstår far ikke. Han vil ikke forstå.
   Hun fik fri fra børnehave, selvom hun gerne ville af sted. Hvorfor skulle hun blive hjemme, bare fordi at hun havde fundet en livløs krop på badeværelset? Hun forstod det ikke. Forstod ikke hvorfor alle nægtede at hører på hende. Hun havde det fint. Mor havde bare valgt at blive væk denne gang. Blive væk fra alle skænderierne. Alle råbene. Kasten med ting og tårerne. Hun ville også have blevet væk. Ja, det ville hun.
   Hun ser ud af vinduet det regner ikke mere. Det gjorde det før. Før regnede det. Små dråber faldt ned på vinduet, og skabte underlige mønstre på ruden. Hendes mor havde altid elsket regnen. Den var god for hendes blomster. Det skabte nyt liv sagde hun altid. Ja, regn var godt.
   Det er mørkt. Når det er mørkt skal man sove. Ja, når lyset er slukket skal man ligge i sin seng. Og sove. Det er hun sikker på. Så hvorfor sover hun ikke? Mor sagde altid at hun skulle være en stor pige, og sove når det var mørkt. Hun havde altid gjort som mor sagde, men nu er mor her ikke. Når mor ikke er her behøver hun ikke gøre, som hun siger, eller gør hun? Det er forvirrende alt det med, at mor ikke er her længere.
   Månen lyser ned på hende. Kigger mor mon på månen lige nu? Det burde hun. Månen er flot. Ja, månen kunne mor godt lide. Månen og regnen, det var mors yndlings ting. Også selvfølgelig lige hende. Mors lille pige, der altid gjorde, som der blev sagt. Mor havde nu et dejligt kram. Hun elskede når mor krammede hende. Når mor ikke sov, eller var sur på far, så elskede hun at kramme. Mor kunne også godt lide hendes piller. Hun elskede hendes piller. De små hvide kugler, som skulle gøre mor glad. Dem elskede hun også, men mest hende, det var hun sikker på. Hun nikker stille for sig selv. Ja, mest hende.
   Hun ser sig omkring, lyset er slukket. Far sover, mor er væk. Det har hun været længe, meget længe. Normalt plejede hun at komme hjem, men ikke længere. Hun er ikke bare kørt ud på en tur, for at køle ned, nej hun kommer ikke hjem. Hun bliver væk denne gang. Valgte at blive væk, men det gør ikke noget. For hun ved at mor elskede hende, mor elskede hende mest.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 19/06-2012 19:54 af Liv Blomster og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 613 ord og lix-tallet er 16.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.