0Skønling
I dag var jeg i parken. De døde træer mindede mig om dig. Jeg lug... [...]
Blandede tekster
10 år siden
5After hours
Det er ikke længere af lyst, når jeg skriger om dig. Jeg er et tæ... [...]
Digte
10 år siden
3Mmmmmmmh!
Selvfølgelig hader jeg dig. Det har jeg altid gjort. Jeg hader al... [...]
Blandede tekster
11 år siden
2Julian
Vi mødtes faktisk tilfældigt; jeg sad udenfor på båden mod Paris ... [...]
Noveller
11 år siden
4Dyr
Verden forsvinder alligevel imellem mine fingre. · Jeg har fundet e... [...]
Digte
11 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Anna-Sophie Ellen Duvald (f. 1985)
Roligt trækker hun vejret helt ned i lungerne. Cigaretten bliver smidt, og med den ene fod forsøger hun halvhjertet at slukke den. Gæsterne er gået og hun har fået sagt farvel så fornuftigt og sagligt som muligt. Måske troede de, at det var ment som en spøg; "Afskedsfest", havde hun kaldt invitationen, og hun havde holdt fast i at der intet alkohol skulle være. Akavede smil og omfavnelser. Velmenende opmuntringer. Måske havde de troet, det var en afsked til depressionen. Ignorante fjolser.
   Hun står og vejrer lidt med hænderne strakt ud over godsbanesporet. Det har været planlagt i mange måneder, og det er den største rus, og samtidig en dyb, dyb lettelse, hun har oplevet. Tre minutter til det næste tog.
   Hun ved godt, hun er anderledes. Kvinder begår som oftest selvmord på en måde, så der er mindst arbejde at gøre bagefter. Alligevel glæder hun sig til det frygtelige flygtige øjeblik, hvor toget er sekunder fra at ramme hende og hele livet blomstrer absurd op for øjnene af hende. Hun så engang et billede af en kvinde, der var sprunget ud fra en høj bygning; armene og benene var forvredne og der stak knogler ud, men der var den smukkeste glorie af blod om kvindens hoved og en uforståelig vished over ansigtet. To minutter endnu.
   Er det en egoistisk beslutning? Er hun kold i hjertet? Folk burde kunne forstå at det primært er for deres skyld; efterhånden er hun blevet bange for at være alene med veninders børn, af frygt for at ødelægge dem, og familiemiddagene er altid afskyeligt akavede med halvhjertede forsøg på at forstå sygdommen. Der er intet at forstå. Hun har altid været sådan. Hun begynder at kunne høre den velkendte hvislen i togsporene. Et minut endnu.
   Roligt træder hun ud over kanten. Blæsten tager til, og håret fyger om ansigtet på hende. - Sådan her skal jeg altså dø, tænker hun. Med vinden i ansigtet.

-

Lokomotivføreren i DSB var ny. Han så hende først, da hun lå udstrakt hen over ruden.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 02/07-2012 15:02 af Anna-Sophie Ellen Duvald (frk. Duvald) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 337 ord og lix-tallet er 30.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.