2Når gyngen svinger højt
Jeg gynger højere og højere. Snart er jeg helt oppe ved solen. De... [...]
Noveller · livsrefleksion, livets gang, magtesløshed
7 år siden
2Pandoras æske
Den aften sad de i stilhed mens de spiste aftensmad. Normalt snak... [...]
Kortprosa · eksistentialisme, valg, kommunikation
7 år siden
3Demokrati i børnehøjde - Indskolingen
Janni, Karsten og Sigurd er venner. De har gået i børnehave samme... [...]
Blandede tekster · politik, børn
8 år siden
8Mig og min kæreste
Det har stået på længe. Hun er den smukkeste pige jeg kender: så ... [...]
Noveller · kærlighed, tragedie, skæbnefortælling
9 år siden
2Nissen Alberts fortællinger 1
Hej. Mit navn er Albert. Jeg er en halv meter høj, og jeg har alt... [...]
Eventyr og fabler · eventyr, højtider
9 år siden
2Knitrende sten
Stenene knitrer som jeg går hen ad stien. Der er mørkt; kun lyset... [...]
Noveller · livet, frygt, magtesløshed
10 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Dianna Korshøj (f. 1987)
Så er det sket; kirken, kjolen, blomsterne, ringene og ikke mindst: det gensidige "ja". Jeg har set frem til denne dag og drømt om hvordan et kirkebryllup ser ud, da jeg aldrig har oplevet det før. Nu er jeg den erfaring rigere. Sådan er livet; hvis man tør, bliver man ved med at samle nye erfaringer -gode som dårlige, indtil man bliver fyldt op og bliver en smule sindssyg, gal, pavateret, mærkværdig, unormal - ja synonymordbogen har mange forslag! eller årene som end alligevel rinder ud. Bare rolig Gitte, som du ved, rummer denne familie lidt af samtlige synonymer, så du kommer ikke til at kede dig. Vi tør! Ord som "unormal" skræmmer os ikke, for "normalen" er at næsten udelukkende gøre erfaringer, som ikke har faldlemmer; Det der er sikkert. Hvis man altid går på det sikre, er der ikke nogle store opture eller nedture, og kun få erfaringer. Med os i livet, er der mange opture, og så må de blå mærker bare tages med - de går jo væk igen. Der er aldrig to erfaringer der er ens, selvom det kan se sådan ud. Der vil altid være nye præmisser eller marginaler, som kan betyde en verden til forskel. Nogle mennesker kalder os naive, fordi man kaster sig ud med begge ben, i en situation, som ligner noget man har prøver før, som gik galt - stadig med troen på at det skal lykkes, og med bravur. Da vi var små faldt vi mange gange, før vi lærte at gå, men det lykkedes til sidst - jo vidst med et par blå mærker og skæmmer her og der. Var det naivt? Nej, for der var tilskyllet nye erfaringer, marginaler og præmisser, som gjorde den store forskel! Gitte! Du er en marginal vi ikke vil være foruden. Vi har alle fået skræmmer og blå mærker - ikke mindst min kære far. Det er skønt, men der er langt fra nok. Stilhed før stormen kan vi ikke bruge til noget. Giv ham en masse mærker, og lad ham give dig nogle. Når jeres dage rinder ud, skal i være smølfer: Den blå farve for at symbolisere erfaringerne I har gjort jer, og den hvide hue for at symbolisere renheden og naiviteten, som gjorde at I turde.

Lad os skåle for de smukke unge mennesker, som i dag for første gang står foran os som mand og kone, og de, som den dag der ikke er plads til yderligere abnorme tanker, vil blive til de mest yndige smølfer jeg nogensinde har set.

for de erfaringer I vil gøre jer over de næste mange år, vil jeg sikre jer, I ikke ønsker at være foruden.
Forfatterbemærkninger
Talen jeg skrev til min far da han skulle giftes for 3. gang - ikke mange forstod den, men den ramte plet i hjertet hos min far

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 24/11-2012 23:46 af Dianna Korshøj og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 439 ord og lix-tallet er 29.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.