0Scott Walker
Det 30. århundredes mand. · Stemmen, · og Montague Terrace (In Blue).... [...]
Digte
10 år siden
4Prince
Jeg skriver dette, · med en lilla pen. · Ordene falder, · som regndråbe... [...]
Digte
10 år siden
7Paul, gå væk!
Paul Auster · vækker mig. · Han siger · han vil · skrive den · færdig. · Men ... [...]
Digte
10 år siden
2Søn af engel
Jeg havde billetter til et show · det var en dåb. · Havde ikke lyst t... [...]
Digte
11 år siden
4Billedet ved siden af til venstre
Kig · men lad være med at se. · Rør · men lad være at føl. · Se · men lad v... [...]
Digte
11 år siden
3Røg
Jeg tænder en cigaret af mærket Virginia, og åbner øjnene efter d... [...]
Kortprosa
11 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Martin Willer (f. 1979)
Oscar Rosa
   Oscar Rosa blev født på øen Petticoat Island og voksede op som den 7. af i alt otte søskende.
   Hans far var død i en alder af 33, myrdet af en hyret lejemorder, idet faderen skyldte en halv million i uindfriet spillegæld.
   Oscar bevægede sig i dårlige kredse, lærte hurtigt gadens sprog, og steg langsomt men sikkert i graderne. Det er ikke til at vide det med sikkerhed, men historierne siger, at Rosa stod bag mordet på den legendariske gangster Roman de Villas Romeburh og at hans position som en af europas vigtigste mafialedere dermed var sikret.
   Rosas geni bestod i, at han vitterlig troede på, at hans aktiviteter var legitime og at det bare var resten af verden, der med tiden ville indse, at hans måde var den rigtige og at de nuværende love og regler blot var for rigide og snæversynede. Oscar mente, som han jo til en vis grad godt kan have ret i, at moral er bestemt af tiden. At det der var afskyeligt i går, kan være acceptabelt i dag og helt almindeligt i morgen.
   Derudover holdt han sig ikke tilbage mht. at investere, omgive sig med samfundets spidser og på den måde sikre sig en position der gav ham frihed og albuerum til at udforske sin passion for skattejægeri.
   Oscar Rosas skæbne blev beseglet den skæbnesvangre aften, 14. februar 1969, da han mødte den på det tidspunkt fremadstormende forsker og forretningsmand Dr. Jürgensburg, der ledte Rosa på sporet af en mystisk ø og en eftersigende fantastisk skat. Herefter satte Rosa alt ind på at finde denne ø, hvis eksistens fortaber sig i tidens tåger.
   Det er beskrevet bedre andensteds, men lad os bare sige, at hans rivalisering med den excentriske arkæolog og skørtejæger Paul Dreiser, blev Oscar Rosas endeligt. Det hedder sig, at Dreiser fandt øen og vendte tilbage derfra - til Rosas store ærgrelse.
   Om Oscar Rosas sidste dage og mystiske forsvinden ved man meget lidt. De involverer et fly på halv tank, Rosas egen selvovervurdering mht. at styre et fly ude af kontrol og en hvid tiger.
   Oscar Rosa blev erklæret død for fem år siden og hans aktiviteter overtaget af Bencasso konglomeratet. Men vi er stadig nogen der er ovebeviste om, at historien ikke slutter her. Oscar Rosa har overlevet værre ting og der er ifølge denne ydmyge skribents mening en reel sandsynlighed for, at den legendariske gangster og forretningsmand vender tilbage for at gøre krav på sit rige.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 24/03-2013 12:20 af Martin Willer (Willer) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 409 ord og lix-tallet er 41.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.