Nu vil jeg i gang med at leve DIT liv


11 år siden 12 kommentarer Kortprosa

9Life-Vacation - Del 1
"Fortæl mig det igen! Hvorfor vi skal bruge 200.000 af vores sids... [...]
Noveller · krimi, science fiction, fremtid
7 år siden
4Tilt - Prolog
Tilt · Kommandør Jaroen så vurderende på TS-1546G. På skærmen foran... [...]
Romaner
9 år siden
10Min X-Factor Audition
Tre teenagepiger fniser og ser over på mig. De stikker hovederne ... [...]
Noveller
10 år siden
12Jeg kommer nu, skat
Han tog forsigtigt om den zinkfarvede grillstarter. Kullene gløde... [...]
Kortprosa
10 år siden
9Sokker og lykke
Intet slår lykken ved endelig at finde to ens sokker en travl mor... [...]
Aforismer og gruk
10 år siden
12Sandflugt
"Hvor er jeg?" · Udtalte han ordene eller tænkte han dem bare? Med ... [...]
Noveller
10 år siden

Puls: 4,7

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 1
Rolf Carlsen (f. 1972)
Noget er gået galt. Jeg kan huske alle liv. Sådan har det aldrig været før.

Det begyndte som en flimren af små glimt af personer og begivenheder. Til at begynde med synes jeg, det var lidt spændende - men også skræmmende. Jeg kunne slet ikke forbinde minderne med det liv, jeg lever nu. Så blev de små glimt til støj. Så opdagede jeg at billederne slet ikke hørte til det her liv. Det jeg lever nu. Jeg blev indlagt og fik medicin - og så var det ligesom om at alle hanerne blev åbnet. Nu er det som tusindevis af fjernsyn udsender atmosfærisk støj i mit hoved. Liv efter liv. Erindringer der presser på og vil huskes.

Jeg skriver det her som mig, en 45 årig syg mand, som kan huske alle liv. Og her snakker vi ikke bare simpel reinkarnation. Det kunne ellers være spændende. Nej, jeg husker alle liv, der nogensinde er levet. Jeg læste en gang et sted, at der har levet 200 milliarder mennesker siden livets begyndelse. Alle de menneskers erindringer er inde i mit hoved, for jeg var og er dem alle sammen.

Det er nemlig kun én sjæl - og den skal leve alle liv efter tur. Det lyder lidt fattigt, ikke? Man skulle tro at universet er større og har råd til flere, som kan dele arbejdet. Men nej, jeg er dem alle sammen.

Du læser det her som dig - og mig. Så jeg skriver egentlig til mig selv. For jeg er dig. Snart. Du ved bare ikke, at du er mig og jeg er dig. Og sådan skulle det også helst være. Tavlen skal viskes ren hver gang, jeg begynder forfra på det næste liv jeg skal leve. Men denne gang må der være sket en fejl.

Jeg er manden og konen. Elskeren og elskerinden. Den myrdede og morderen. Ötzi og hans banemand. Den rige og berømte og en hel masse almindelige og fattige. Adolf Hitler og jøderne i hans KZ-lejre. Bødlen og den henrettede. Jeg er Popstjernen og alle fans. Jeg var Napoleon og Josephine. Det sidste er lidt forvirrende at tænke tilbage på, når jeg i dette liv er en heteroseksuel mand.

Jeg er også lægen, der lige målte min puls og lyste mig i øjet. Det kan jeg faktisk godt huske, når jeg koncentrerer mig og dykker ned i havet af minder. Jeg kan huske, at jeg, da jeg var ham, havde mig, som jeg er nu, som patient på den lukkede afdeling. Jeg har kun levet 5-6 andre liv, siden jeg var den læge. Så det er vel kun 3-400 leveår siden. Jeg kan også huske, at jeg finder mig hængt om et par dage. Selvmord. Det er en lettelse. For jeg kan ikke længere holde det her ud.

Det må gerne slutte snart. Nu vil jeg i gang med at leve dit liv.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 17/04-2013 12:17 af Rolf Carlsen (Storyman) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 473 ord og lix-tallet er 22.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.