4Blomst
I film er det anderledes. Som en dansk sommer på det tidspunkt, h... [...]
Aforismer og gruk · filosofi, natur, meninger
9 år siden
3Vase
Han kiggede på vasen. Dens pæne kanter. Sort, som står der og bed... [...]
Kortprosa · eksistentielt, eventyr, virkelighed
9 år siden
3Ræs
Det hamrer. To liv i en sjæl. To sjæle i et liv. · Et ræs. Der inge... [...]
Digte · digtning
9 år siden
2Var dét?
Var dét? Var dét? · Han spørger sig selv. · Om det egentligt bare var... [...]
Digte
10 år siden
5Hvid gang
Så står du dér, lige pludselig og selvfølgelig idag. Du i den hvi... [...]
Filosofihulen
10 år siden
3Bånd
Jeg vil bede dig om at gå, · Før det hele starter, · For ingen kan fø... [...]
Digte
10 år siden
6Glemselshuskeri
Livet drøner · Livet suser · I en rus · Så vi glemmer · Glemmer at huske · ... [...]
Digte
10 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Desirée Ecs (f. 1991)
Hun lukkede døren efter sig, for det var nu engang måden for hende at håndtere ting på - selvklart, mente hun, for det er jo da meget normalt gerne at ville være lidt alene. For sig selv og alene og kun med den orangerøde lampe tændt i hjørnet. Lampen var både beroligende og bekendt, nogle gang pæn, nogle gange grim. Men den var der og virkede altid, og det satte hun pris på.

Hun gik i bad for at vaske omverdenen af sig. Det gjorde hun tit, når hun kom hjem, for alle de mennesker fik hende til at længes efter alt, der ikke var hendes, men de tømte hende også for energi. Dét skulle tit vaskes væk. Hun gik ind i stuen og kiggede på det tiende maleri af kvinden med nakken. Nakken var så fin og buet, så kold til den sortbrune baggrundsfarve, hun var begyndt at benytte sig af. Hvis bare hun kunne finde ud af at tegne små fine hår, som rigtige malere kan, når de er rigtige gode. Det ville hun gerne lære, men vidste ikke helt hvordan. Hun kiggede på sig selv og så alle de hår, hun ikke kunne tegne, og hun kunne mærke den snigende knude i maven. Men sådan var det vel for alle mennesker, og det var også i orden at være alene så. Det var vel i orden at være alene. I orden ikke at ville tales til og tales med. I orden at føle sig krumbøjet og lidt træt, i orden at hjertekuglen nogle gange føltes lidt for stor. Det var jo bare lige for nu.

Hun gik ud i køkkenet og drak den sidste sjat solbærsaft, hun havde. Kold, sød, tyk, klæbende, men nok mest sød og besk. Gulvet var køligt, og det havde hun engang læst i en bog kunne være godt for blodomløbet. Skulle man så få det bedre? Hendes ankler lignede nu og da de samme, som før hun drak den solbærsaft, men måske det ikke var noget, man kunne mærke lige med det samme. Måske det kun skete for nogen og ikke for hende, og måske hendes krop slet ikke var i stand til at modtage sådan nogle kræfter. Måske ingen andre vidste, at hun var hjemme og stod der i sit køkken og tænkte. Måske hun bare ville forsvinde med tiden, hvis hun blev stående...

Tankerne trættede hende endnu engang, så hun søgte ly i sengen. I sengen var alt så velkendt; det hvide loft og det gamle dynebetræk. Det gjorde ondt at ligge på siden så lang tid ad gangen, men alt andet mindede hende om dårlige tider. Tårerne hobede sig op i fordybningen ved næsen, men heller ikke her var der plads nok og de flød over, ud over næsen og ned på madrassen. Hun tænkte på, om tårer kunne ætse, og hun tænkte på, om hendes ellevte billede ville komme til at vise de små fine nakkehår... Hvis bare hun kunne tegne dem, hvis bare hun kunne åbne døren, hvis bare solbær ikke var så forbandet bittersødt.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 29/06-2013 13:59 af Desirée Ecs (DesireeS) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 507 ord og lix-tallet er 24.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.