4Blomst
I film er det anderledes. Som en dansk sommer på det tidspunkt, h... [...]
Aforismer og gruk · filosofi, natur, meninger
9 år siden
3Vase
Han kiggede på vasen. Dens pæne kanter. Sort, som står der og bed... [...]
Kortprosa · eksistentielt, eventyr, virkelighed
9 år siden
3Ræs
Det hamrer. To liv i en sjæl. To sjæle i et liv. · Et ræs. Der inge... [...]
Digte · digtning
9 år siden
2Var dét?
Var dét? Var dét? · Han spørger sig selv. · Om det egentligt bare var... [...]
Digte
10 år siden
5Hvid gang
Så står du dér, lige pludselig og selvfølgelig idag. Du i den hvi... [...]
Filosofihulen
10 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Desirée Ecs (f. 1991)
Som hun sad dér, kunne hun ikke finde ud af, hvad der var op, ned, og om der mellem sort og hvidt virkelig findes grå. Endnu et år var gået, og hun havde svømmet med strømmen bedst, som hun havde lært.

De sorte, sirlige blæktryk af bogstaver stod side om side i den turkisblå bog og drillede hendes hoveds hemmelige tanker. Hun så sig omkring: Blanke paketgulve, matslebne overflader, ordentlige mænd - drenge - mod den fremtid, de alle havde kunne stave til siden folkeskolen. Perfekte glaspartier, glatte skjorter, fine pigesmil.

Der var nogen, der gjorde det, vidste hun. Gik egne veje. Men jo mere hun så sig om, jo sværere havde hun ved at finde dem. De smilte alle sammen til hende, sagde tak for sidst, spurgte til omridset af hendes menneskeskal og skyndte sig platonisk videre med de løse ord på tungen om, at hun da måtte hilse hendes smukke familie, bag de stedsegrønne buske.
   Tankestrømmen måtte lægges på hylden, for nu var hun jo hér, det ville hun jo så gerne, det havde hun altid sagt, og hendes forældre, de var der jo altid til at smile ad hendes liv, for ikke at tale om hendes fars gode øjne. Hun elskede ham så højt, og hans fodspor var så pæne.

Der var jo heller ikke nogen, der vidste, om det ville gå på en anden måde. For ensartede betonveje er jo så lette at følge i stedet for at grave sin egen sti i mudderjord. Det skal nok blive rigtigt, tænkte hun. Hun skulle ind på rækken med de andre, ind i 'den sorte papkasse', som hun havde kaldt den, da hun var lille og fik ondt i maven af dens hårdhed.

Hun tænkte på, hvorfor hun stadig følte den sorte papkasses hårdhed, og om den mon var mindre sort indeni.

Fra hendes krops mørkekammer voksede en rygende, kriblende fornemmelse, som både brændte og dulmede tankerne. Hun mærkede sine hænders blødhed. "Over betonvejene, over papkassen, over byen, over tankerne - er fuglene," sagde hun. "Og nogen skal jo være Fugl Fønix."

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 19/08-2013 21:56 af Desirée Ecs (DesireeS) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 341 ord og lix-tallet er 32.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.