12 x december
Min kalender siger november. · Men for butikkerne er det allerede d... [...]
Digte
10 år siden
0Mord
Der fandes engang en by, der hed Mord. Det ville ikke nytte noget... [...]
Kortprosa
10 år siden
2De mekaniske undskyldninger
Undskyld, undskyld og undskyld. · Ordet kom tre gange i et rap og b... [...]
Digte
10 år siden
2Klatten
Der ligger en klat på jorden og jeg ved ikke hvorfor. Den er hvid... [...]
Blandede tekster
10 år siden
1Kødbygningen
En ny bygning blev vist frem for offentligheden. Der havde ikke v... [...]
Kortprosa
10 år siden
3Storm og kaos
Naturen brøler med sine kraftige vinde som en vred løve. · Os arme ... [...]
Digte
10 år siden
0Ræven på vejen
På en vej midt ude i et skov lå der en død ræv. Der var ikke mege... [...]
Kortprosa
10 år siden
2Lilla
Rød og blå er altid på afstand af hinanden. · Varme og kulde ligeså... [...]
Digte
10 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Michael Lillegaard Larsen (f. 1985)
En ny bygning blev vist frem for offentligheden. Der havde ikke været bygninger som den før nu. For den var ikke lavet af beton eller stål. Den var lavet af kød. Ja I læste korrekt.
   Kødbygningen som alle medierne kaldte den, blev skabt af den kontroversielle arkitekt Franz Emmerich fra Tyskland. Han mente at fremtidens arkitektur er organisk. At faste materialer havde haft deres chance. Nu skulle de organiske materialer tages i brug. Nu skulle der skabes bygninger, der er i pagt med naturen. Emmerich havde i forvejen skabt en række huse med planter i sit hjemland, hvilken havde imponeret alverdens naturelskere. Hans egen villa var udelukkende skabt af træ og den blev tilmed gjort brandsikret takket være hans ven, den semi-gale videnskabsmand Dr. Herzog. Ham og Emmerich samarbejdede tit med hinanden, hvilken var årsagen til Emmerichs utrolige bygningsværker. Kødbygningen var deres seneste samarbejde. Da projektet blev offentliggjort, opstod der sig en heftig diskussion om bruget af kød som bygningsmaterial og meget af den diskussion var negativ. Emmerich og Herzog blev kaldt grimme og vulgære ting over nettet, men de to tyskere var ligeglade for de var vant til kontroversielen omkring dem. De gad ikke at bruge deres kostbare tid på at konfrontere de negative ord fra folk, som de ikke kendte til personligt.
   Byggeriet fandt sted i udkanten af Berlin og tog forbavsende nok kun et års tid. Hemmeligheden bag tyskernes metoder var et mysterium. De forklarede aldrig hvordan de gjorde det. De betragtede dem selv som tryllekunstnere og den slags mennesker afslørede heller aldrig deres tricks. Kødbygningen var formet som en t-bone steak, der stod lodret op.
   Teksturen var som at se på nyslagtet kød. Sultne dyr og mennesker fik intet af den, da den var blevet sprayet til med mange gå væk-sprays. Sprayet var endnu en af Herzogs påfund.
   Til offentliggørelsen af kødbygningen blev en masse folk inviteret. Størstedelen af dem var venner af både Emmerich og Herzog og de var ligesom dem, meget excentrisk. Det var en lukket fest, så pressen havde ingen mulighed for at dække begivenheden indefra. Det var ikke første gang at tyskerne gjorde dette, for de elskede at lege med medierne. De lavede i stedet deres egne billeder og sendte dem til de skuffende journalister. Emmerich havde taget billederne og havde gjort sig umage med dem. Bare det at se kødbygningen indefra var et bizart syn i sig selv. Alt lignede noget fra kroppen indefra. Noget tid senere skete der det Emmerich og Herzog ikke havde set komme. En gal pyroman med storhedsvanvid var løs i Berlin og besluttede sig for at brænde kødbygningen ned. Han gjorde det bare, fordi han kunne. Da han sætter ild til den, blev den i løbet af en aften gjort til en gennemstegt kæmpebøf! Kødbygningen var dermed ubrugelig set med Emmerich og Herzogs øjne og de tabte adskellige penge på deres vanvittige satsning. Man hørte intet fra de to igen. Pga. branden blev kødbygningen revet ned. Virkningen fra Herzogs gå væk-sprays var væk og der blev skæret ekstremt mange bøffer ud. Der blev simpelthen dømt bøf-aften for alle de kødædende berlinere. Den store kødbygning var nu fortid og berlinerne havde seriøst mavepine dagen efter.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 11/11-2013 20:57 af Michael Lillegaard Larsen (motana) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 528 ord og lix-tallet er 37.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.