6Mørketid
Mere mørkt end lyst · hule liv, hyggelig levende lys · D vitaminer in... [...]
Digte · natten, udnyt livet, sind
6 måneder, 1 dag siden
2Landstedet
Alene i mit primitive hus · Kaffen varm nybrygget · "Landstedet" er d... [...]
Digte · skyer, livsrefleksion, eftertænksomhed
9 måneder, 10 dage siden
4Det var det
Nu er den der · den lå langt ude · i fremtiden · Det gik så hurtigt · dag... [...]
Digte · arbejdsliv, tredje alder, forvirring
10 måneder, 5 dage siden
3Det der vandes
Har trukket gardiner for · persienne nedrullet · varme usynlig mærkba... [...]
Digte · eksistentiel, svigt, fællesskab
10 måneder, 23 dage siden
4Stoppe op
Hvis man skal undgå demens, så er det vigtigt ikke at lide høreta... [...]
Essays · drøm, alderdom, skæbne
1 år siden
3Huset
Husets skraldespande indeholder · boks-vine ikke sorteret i rette s... [...]
Digte · livets smerte, moderne samfund, magi
1 år, 1 måned siden
3Visdom
Alderen tager til · kroppen på retur · fri for jagt og accept · højlydt... [...]
Digte · selvværd, eksistens, identitet
1 år, 1 måned siden

Puls: 7,9

Publiceret: 0
Afgivet: 4
Modtaget: 0
Poul Brasch (f. 1957)
Cykler rundt og slipper for evindelig mobilsnak og højlydt musik i det fælles offentlige rum som en bus og tog også er. Lydterror fra de afhængige mobilstyrede mennesker. Trangen til at være på, her og nu, overalt er en krænkelse af privatsfæren. Hører folk skælde ud, drøfte manglende betalings evne med en kreditor... og det der er værre. Slutter samtalen og falder sammen over mobilen. Sidder og stirrer ned i den... lige som de andre mobilfolk, alle, hver og en. Venter på mobilens næste udspil.

Cykler rundt blandt de der går rundt i byen og taler lige ud i luften. Galninge lige lukket ud fra anstalten... i gamle dage vendte folk sig om efter en psykisk sårbar der gik og talte for sig selv... han er nu forsvundet i mobilfolket der taler lige ud i luften. Hvad er så vigtigt, at det ikke kan vente?

Cykler rundt i byen overmalet af tags. Byen bliver voldtaget åbenlyst af hærværks magere uden skrupler, uden respekt for by, ejendomsret, bygninger, historie og kulturarv. En firmabil er blevet overmalet i løbet af natten. Togstammen burde være pæn rød, men det kan ikke ses. Mobilfolket ser ingenting, kun fokus på mobilen og indtager en "Coffee to go" og smider pap bægeret 5 meter fra en skraldespand. Et skod tværes ud med foden.

Cykler rundt i forretnings tomme kvarterer. De gode, spændende, eksotiske, anderledes, specielle forretninger drejer nøglen om og Shawarma junkfood, spille barer, slik-kiosker, caféer åbner dørene for en stund. Så drejer de nøglen om og løber fra kreditorer og manglende moms og skat. Der skal spises meget fastfood og drikkes meget kaffe, når de fylder hele gader og kvarterer. Mobilfolket ser det ikke, de er lige ved at handle noget over mobilen.

Cykler rundt i natten og ser op og ned af husfacader. Der er mange -Til salg- skilte der hænger i vindues karme. Det er nemt, at se ind til dem der bor i glashuse. Det er sværere med de gamle huse, får hjælp fra kæmpe fladskærme der lyser hjemmene op. Lægger mærke til de personløse, miniMalistiske rum der intet siger. Der er ikke så mange bogreoler med bøger, heller ikke megen kunst. Enkelte hjem sender hyggeligt lys ud i natten og det varmer. Mobilfolket læser alt og får billeder hele dagen fra mobilen.

Cykler ud på vejen, forlader kort cykelstien, for der kommer en gruppe højtråbende unge mennesker, sådan nogen skal man ikke komme for tæt på for deres arme sidder måske for løst og måske er man bare helt forkert, på det helt forkerte sted og tidspunkt. De er også mobilfolk, for en mobil larmer frygteligt med noget der skulle være musik med en masse Fuck ord.

Cykler rundt og min øregang fyldes af "Tusinde stykker"... den med Anne Linnet.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 23/11-2013 05:28 af Poul Brasch (Blækhuset) og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 459 ord og lix-tallet er 30.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.