1Den blå planet
I tidernes morgen blev den blå kugle skabt som en nøjagtig kopi a... [...]
Kortprosa
10 år siden
1Den yderste dag
Ude over sletten kommer en enlig hest galopperende; en smuk sort ... [...]
Eventyr og fabler
13 år siden
1Stenmur
Man kunne, som det så mange gange før er blevet gjort, benytte si... [...]
Kortprosa
14 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Eli Adelholm (f. 1993)
I tidernes morgen blev den blå kugle skabt som en nøjagtig kopi af jorden. Den var ganske lille, men den indeholdt de samme elementer som den virkelige jord. Dens skal var lavet af det stærkeste forstørrelsesglas, der gjorde det muligt at se, hvad der gik for sig inde i den.
   Folkene i byen vidste ikke, hvor den var kommet fra, eller hvor længe den havde været der. En dag var den der bare, pludselig, som havde den materialiseret sig ud af det blå. En lille pige opdagede den, da hun nysgerrigt stirrede ind gennem vinduerne på et af de forladte huse i den gamle del af byen.
   Da hun først så kuglen, troede hun, det var en bold, men ved nærmere eftersyn blev det tydeligt, at den var lavet af et skrøbeligt materiale og havde en dybde, ingen bold kunne have. Hendes nysgerrighed blev vakt til live, og hun måtte anstrenge øjnene for rigtigt at se den, langt fra vinduet som den lå, dækket af et fint lag dråber, der glinsede i de sparsomme solstråler, der trængte gennem de gamle beskidte vinduer.
   Dråberne glitrede og glinsede som kaldte de på hende, og idet hun så ind i de enkelte dråber, kunne hun se ned på jorden som fra oven. Hun kunne se den store verden, som den var med alle dens væsener, al dens skønhed og dens mange mangler og fejl.
   Hun stod der så længe, at folk begyndte at undres og kom hen for at se, hvad der sådan kunne interessere en lille pige. Og en efter en fik byens folk øje på den blå kugle og det, der gemte sig under dens våde glinsende overflade. Snart stod de der alle sammen som tryllebundne af den verden, de så under glasset. En verden de selv var en del af, men knap nok havde lagt mærke til før.
Forfatterbemærkninger
Dette er en skriveøvelse inspireret af Otto Frellos maleri, den blå kugle.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 03/12-2013 19:01 af Eli Adelholm (Hypervorean) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 308 ord og lix-tallet er 36.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.