2Muld
Jeg har lyst til at · grave i muld · grave efter orm · det nye grøn · liv... [...]
Digte
4 dage siden
6Dage
Der er dage · hvor det er nødvendigt at stå op · for sig selv · være ve... [...]
Digte
11 dage siden
2Mørkt rugbrød - Kapitel 2 fortsat
Gårdspladsen er øde, jeg stiller rygsækken, og banker på, men ing... [...]
Romaner
16 dage siden
6På bølger
Som · hud mod hud · uden dissonans · glider vi gennem nattens græs · de g... [...]
Digte
24 dage siden
5På vandet
Dagene er grønne grynede og svagt støvede · som sandet på stranden ... [...]
Digte
28 dage siden
4Langt fra
Uden at røre · helt uden · hud · griber ingen ud · nej, der er ingen · der ... [...]
Digte
1 måned, 2 dage siden
4Lygten
Som en lygte med hjørner · der drejer · har jeg set · små · forandringer.... [...]
Digte
1 måned, 9 dage siden
3Konsekvens
Kan du høre sangen · bag panelet · en dyb stille hvisken · der sniger s... [...]
Digte
1 måned, 12 dage siden
8Langsom
Langsom · dropper ud · falder fra i · knastørt kedeligt trakasseri · uden... [...]
Digte
1 måned, 21 dage siden
6Smukke linjer
Der er en linje · gennem sorg · en stille lyd · af · dengang alt var · ande... [...]
Digte
2 måneder, 14 dage siden
4Ræk mig mine briller
Ræk mig de dage · der bidrog · lærte og tilføjede viden og varme. · Hæl... [...]
Digte
2 måneder, 17 dage siden

Puls: 78,0

Publiceret: 18
Afgivet: 87
Modtaget: 78
Ulla Hexibru (f. 1956)
På vejen hjem mærker hun en prikkende fornemmelse i tindingen, en varmepåvirkning som om nogen stikker hende med med en gloende hed strikkepind. Det fjerner hendes fokus, fra det hun er i gang med, nemlig at gå. Samtidig får hun fornemmelsen af at nogen følger efter hende.
   Hun har travlt for i aften får hun gæster, Janni, hendes datter kommer ved 7 tiden til middag.
   Her, så tæt på Nørreport er der altid ufatteligt mange mennesker. Hun tøver ved den store fodgængerovergang selvom der er grønt, en ung mand overhaler hende indenom med et irriteret udbrud. Den skifter til rød, og hun læner sig op af standeren og puster, den frie hånd fører hun op til tindingen. Det gør afsindigt ondt, hun masserer forsigtigt punktet, og det giver en smule lindring. Lettet fortsætter hun ud i fodgængerfeltet, og følger med strømmen mod det grønne lys på den anden side af vejen.
   Hovedpinen, eller hvad det nu er, hamrer igen mod tindingen, men eftersom tiden er knap fortsætter hun ufortrødent, fødderne føles tunge mod fortovet, og hun har svært ved at navigere mellem de mange mennesker.
   En susen for ørerne distraherer, hun lytter efter og synes at høre skridt bag sig, velkendte skridt, hendes fars tunge støvler mod stuens trægulv, lige inden han griber hende, kaster hende op på skødet og slår hende hårdt bag i, meget hårdt. Hun husker smerten hvor han slog. Hun ser sig bagud, men der er ingen. Selvfølgelig ikke hendes far har været død i ti år.
   Det er helt sikkert bare indbildning. Hun memorerer opskriften på salaten og lasagnen, hun vil lave, og skynder sig gennem indgangspartiet til supermarkedet. Spændingen i hendes hoved har fortaget sig en smule, og hun føler nærmest hun svæver henover flisegulvet gennem slusen og ind, på vejen griber hun en indkøbsvogn på hjul og trækker den efter sig.
   Hun er næsten færdig med indkøbene, da hun igen hører skridt bag sig, lige i hælene, slæbene skridt, det kan kun være Benny hendes første mand. Hun mærker et forskrækket sug i maven. Benny slog også, ikke særligt hårdt, han markerede bare, som han altid sagde, nok til at få sin vilje. Men Benny arbejder, så vidt hun ved, på en boreplatform i Nordsøen, efter hvad hendes gamle mor har fortalt hende.
   Vera stiller sig op i køen, selvfølgelig er Benny ikke her. Hun ser op på uret over udgangen, klokken er 16.17, og tindingen hamrer stadig, hun masserer igen med en blød hånd det berørte område. En ung mand bag hende bøjer sig frem og griber hendes arm: "Er der noget galt", udbryder han medfølende. "Nej", svarer hun: "Jeg har bare lidt hovedpine". "Det så ud som du var ved at falde, derfor greb jeg dig", han slipper undskyldende hendes arm. Hun nikker forvirret til ham:"Jamen tak". Måske var hun virkelig ved at falde, i så fald bemærkede hun det ikke selv.
   Hun er nået frem til kassen og lægger varerne op. 137,50 bliver det. Viseren på uret står på 16.30, mens hun, med koldsved på panden, taster sin dankortkode og betaler.

Hun fortsætter i småløb ned mod sin gade, det mørkner og gadebelysningen er blevet tændt. Jeg er ved at være gammel tænker hun, og mærkelig, går her og hører lyde, hun ryster voldsomt med hovedet som for at tømme det for dårligdomme. Hun har prøvet det før, men ikke helt på den måde. Mere som heftige mareridt om natten, hvorfra hun vågnede badet i sved og aldrig kunne sove igen. Men det er så længe siden at hun næsten har glemt det. Den prikkende og stikkende fornemmelse har igen fortaget sig en smule. Kan det være muligt, at det har hjulpet at ryste hovedet? Hvor underligt det end forekommer føles det sådan.
   Hun passerer det lille antikvariat på hjørnet, ejeren er ved at låse, og de hilser på hinanden som de plejer. "Så er det gå hjem tid", smiler han mod hende. Hun nikker, i dag har hun ikke lyst til at svare.
   Hun går forbi ham med usikre skridt, forbindelsen til benene er afbrudt og ulden, hun kan se sin gadedør.
   Hvor er det dog dejligt, nu er hun snart hjemme.
   Barnegråden skærer sig ind i hendes trommehinder, så hun nærmest føler hun bliver slået bagover. Hun holder det ikke ud, hun holder simpelthen ikke den lyd ud, den skal stoppe, den skal stoppe nu.
   Hun vender sig resolut om, og der lige bag hende står babyJanni lyslevende skrigende som en sirene. Vera langer hende en, velplaceret og hårdt, lige på kinden.

Mens hun åbner hoveddøren, bliver der igen helt stille.
Forfatterbemærkninger
Jeg har skrevet en anden slutning som lyder sådan her: Mens hun låser hoveddøren op, er der helt stille. Men op af trappen forfølger lyden af småbitte skridt og en svag snøften hende. Hvilken synes du som læser er bedst?

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 29/01-2014 17:52 af Ulla Hexibru (heksemutter) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 767 ord og lix-tallet er 30.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.