2Hjertet siger Følg mig!
Der var engang en krop. På kroppen sad et hovede, to arme og to b... [...]
Aforismer og gruk
9 år siden
5Hvorfor se op til stjernerne?
Hvorfor se op til stjernerne? · Fordi de er på himlen · Derfor må du ... [...]
Digte
9 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Stine Nørregaard (f. 1994)
Der var engang en krop. På kroppen sad et hovede, to arme og to ben. Men du har endnu ikke hørt om det smukkeste og det vigtigste. Inde i kroppen sad nemlig et hjerte og hjertet sagde "følg mig!"
Hjertet var puttet ind i noget så fint som en pige. Det havde nu fået til opgave at vise denne pige de bedste valg i livet og de smukkeste drømme. Pigen tænkte at det var utrolig let, at hun nu havde fået et hjerte, som nu skulle vise hende de bedste valg og drømme i livet. Men så let gik det ikke, langt fra, og så langt fra hjertet. For i hjertets kredsløb lå der penge, mennesker der ikke havde fået det samme hjerte som hende selv og som derved heller ikke altid synes, det var hverken de rigtige drømme eller valg hun tog. De distraherede pigen meget og hun fik lyst til at gøre alle tilfredse og derved ikke følge hjertets bud.
Men SÅ blev hjertet hidsigt og slog 3 voldsomme slag lige i brystet. Det gjorde ondt, så ondt at pigen begyndte at græde. Pludselig syntes hun slet ikke det var noget værd at følge den dominans til hjerte. Da hun havde fået beskeden om at hun skulle følge det, var hun blevet rigtig lykkelig - så hjertens lykkelig - men nu syntes hun pludselig at hjertet var fuld af egoisme. Det kunne jo sagtens bare sidde der og sige "følg mig". Det tænkte jo slet ikke på de konsekvenser der var ved at følge det, fx de mennesker der kunne blive kede af det eller vrede.
Nu mærkede hun pludselig en blød varme strømme igennem hele hendes krop. Det var ikke noget voldsomt, blot en dejlig varme. Men HOV nu tog varmen til og det tog til endnu en gang og også en tredje gang. Så blev det til ild. Det var pludselig som om en ildebrand, der var umulig at slukke, fyldte hele hendes hjerte. Hun havde pludselig igen fået mod til at følge sit hjerte og havde som et trylleslag droppet alle tankerne om egoisme og dominans.
Hjertet vidste at når det gik i brand, så betød det at mennesket havde opnået den allersmukkeste kvalitet, som hjertet indeholdt, nemlig respekten for ens egne drømme og valg. Først der havde man styrke, vilje og mod til at følge det. Først der, kunne man indbetale det nødvendige blod, sved og tårer. Det var hjertets vigtigste kvalitet, for at kunne vise vej til pigens drømme og valg.
Hjertet levede nu lykkeligt, i pigens krop, til sine dages ende.
Forfatterbemærkninger
Er i tvivl om genre. Fra min dagbog.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 30/07-2014 18:44 af Stine Nørregaard (Pingustine94) og er kategoriseret under Aforismer og gruk.
Teksten er på 429 ord og lix-tallet er 30.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.