Sigøjnerskrammel - historien om Abhilsha

Prolog


9 år siden 4 kommentarer 2 kapitler Uafsluttet Fantasy børn drømme feer

2Dansen
En tåre på din kind · Og mig der skriger · Sandheder der svier · Angst ... [...]
Digte · parforhold, sindslidelser, kamp
5 år siden
3Ursus Minor
Neonlyse mærker · På en gennembanket sjæl · Er mandens sorte øjne · Et ... [...]
Digte · ptsd, sindslidende, kærlighed
5 år siden
2Kong Vinters Krig
Hidsige vinterbomber, · angriber mig, · frontalt med projektilstyrke.... [...]
Digte
8 år siden
2Valmue
Grålige toner, · mørkeleg, · asfaltkampe, · krakelerende mål. · Solstråle... [...]
Digte · kærstesorg, accept, krisehåndtering
8 år siden
5Skjorten
Som et venligt spøgelse hænger den, · I skabet, · Byder mig altid vel... [...]
Digte · livets gang, tiden, erfaring
8 år siden
6Meningen med livet...
...Er at finde mirakler i massakrer
Aforismer og gruk · filosofi, meningen, livet
8 år siden
11Uafhængighed
Hud der splintres, · Falder af i store stykker, · Ned på gulvet, · Med ... [...]
Digte · frihed, fanget, skæbne
8 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Ditte Amalie Hagelund Johansen (f. 1995)
For mange, mange år siden, før dine bedsteforældre, oldeforældre, ja selv dine TIPOLDEFORÆLDRE overhovedet fandtes på denne Jord, skete der mystiske ting og sager. Du vil helt sikkert ikke tro på, hvad jeg fortæller i denne bog endnu og dine forældre vil sikkert helt benægte den og kalde den for både "fis og humbug". Men de kan selv være fis og humbug, for jeg sværger på, at denne historie er den skinbarlige sandhed! Før Christoffer Columbus opdagede det store Amerika, levede der indianer overalt i landet; Du ved, dem med fjer i håret og som du helt sikkert har set gående rundt i Legoland. Dengang var det ikke kun folk i flotte kostumer der lod som om, næ, indianerne fandtes rigtigt - med fjer i håret og hele molevitten. Indianerne var kendt for mange ting og udover at lave røgsignaler og slås mod cowboys, var de også utrolige drømmesamlere. De ældste indianere brugte deres drømme som eventyr, som de fortalte videre til deres børnebørn, inden de skulle lægges i seng om aftenen - lidt ligesom hvis dine bedsteforældre læser denne bog højt for dig, inden du skal sove. De voksne indianere lavede også såkaldte drømmefangere til deres børn; En drømmefanger ligner en uro med et edderkoppespind lavet af garn og har lange fangearme af perler og fjer, som sender alle de gode drømme ned til søde børn og fanger alle deres mareridt, så de ikke skulle blive bange og vågne op midt om natten. Indianere havde i mange århundrede lavet drømmefangere på præcist den samme måde og den havde altid haft nøjagtigt samme effekt: Gode drømme ind - onde drømme ud. Men en dag skete det forunderlige, at en edderkop kom forbi og i al forvirring forvekslede en af de drømmefangere, som en af de voksne indianere var ved at lave, med et rigtigt edderkoppespind. Så den slog sig til rette i drømmefangerens midte, faldt i søvn og opdagede slet ikke, at den blev snoet fast af indianeren med garnet. Hvis du har hjertet på rette sted, vil du sikkert synes at det var mægtig synd for edderkoppen, fordi den blev snoet sådan fast - men det var det faktisk slet ikke. For da drømmefangeren blev hængt op om aftenen og dens nye ejers drømme ramte spindet, ramte de selvfølgelig også edderkoppen. Og edderkoppen - der ellers havde ligget og sovet og derfor slet ikke havde opdaget, at den var blevet snoet fast (den syntes faktisk bare at det var rart med sådan et stramt svøb omkring sig - lidt ligesom en dejlig, varm dyne i en kold vintermorgen), blev nu hvirvlet ind i et slør af gode drømme, tanker og ønsker - alt sammen ting som forvandlede den lille, snorkende edderkop i drømmefangerens midte, til en lille, ny tingest; En drømmespinder. Og hvad dét er for en finurlig, lille tingest, kan du læse om i denne bog. Dette er historien om Abhilsha.
Forfatterbemærkninger
En børnebog som jeg i første omgang vil omskrive til en novelle (der også kommer på Fyldepennen), så I kan danne jer et hurtigt indtryk af handlingsforløbet. Børnemiljøet er nyt for mig, som jeg bevidst har prøvet at undgå, idet jeg betragter mig selv som værende alt for upædagogisk til at skrive børnelitteratur - vær mig derfor nådig, når I bedømmer! Af kritik søger jeg svar på, om sproget er OK eller om jeg formulerer mig for voksent?

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 31/07-2014 01:28 af Ditte Amalie Hagelund Johansen (PRESMA) og er kategoriseret under Fantasy.
Teksten er på 483 ord og lix-tallet er 43.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.