4November
Septembers himmel er så blå · Men novembers mørke · gør mig grå · Byens... [...]
Digte
4 år siden
2Lungers fulde kraft
Imens jeg spiser spaghetti med kødsovs, · prøver jeg at få fat i de... [...]
Digte
4 år siden
1Kamphaner
Jeg vil i og for sig også gerne trække mit læs, hvis jeg kunne få... [...]
Blandede tekster · julehygge
4 år siden
2Krigstid
De sætter ham til at skyde folk · sætter ham til at bruge dolk · imod... [...]
Digte · krig
4 år siden
3Overraskelsens øje
Jeg mærker himlen · Når du er nær · Problemer forsvinder · I universet · ... [...]
Blandede tekster · speedwriting
4 år siden
3Elise
Med en gun i sin hånd · Sved som balsam · Taler han til hende · Elise, ... [...]
Digte
4 år siden
5Sten På En Gren
Sten på en gren · kigger ned · Hvad for en? · Så siger de · Grenen, selvf... [...]
Digte · hverdagen
4 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Anders Husmann (f. 1992)
Meditari, at meditere, betyder oprindeligt, at tænke, at overveje. Det har jeg øvet mig i at relativisere ved hjælp af konceptet, meditation. Konceptet og kulturen omkring afviger imidlertid lidt fra oprindelsen af ordet, meditation. Kulturen går ofte ud på ikke at tænke, at nedsætte kognition. Det kan dog forekomme svært at forcere tankeløshed. Her menes tankeløshed i forbindelse med handlingsløshed. For tankeløse handlinger kan ofte bidrage til svære omsændigheder. Plus gange plus giver plus. Derfor både tanke- og handlingsløshed. Nogle vil mene, at trække vejret, er en handling. Den handling virker ikke i sig selv til at være ufornuftig.

I det tilfælde, at tankeløshed er svær at opnå, kan det være fordelagtigt med et instrument ved hjælp af hvilket, man kan opnå mere eller mindre tankeløshed. Dette stadie, state of mind, teoretiserer en del religioner. Praktisering af teori kan dog virke krævende på samme måde, som, at lære at køre på cykel, kan virke svært. Det er måske svært, hvis ikke man har prøvet det før. Jeg har prøvet diverse binaural beats og "healing music" med fordel. Derfor er jeg blevet inspireret til at lave min egen afspændingsmusik. Om det egentlig er musik, ved jeg ikke. Det stykke lydbillede, jeg har lavet, tager udgangspunkt i min egen opfattelse af hvad, der kan virke afslappende og kognitionsnedsættende.

Jeg går ikke ud fra, at dette stykke musik altid vil virke ens på alle mennesker. En flod ændrer sig også med tiden, hvor vandet løber i gennem den. Sindstilstanden i mennesket, der betragter floden, vil med tiden også ændres. Derfor sagde Heraklit, en førsokrat, at man ikke kan gå i den samme flod to gange. Dermed er min opfattelse også, at folk kan have forskellige præferencer. Ikke desto mindre er lydbilledet en måde at se sig selv på. Man kan tage sig tiden til at slappe lidt af og høre det, der er at høre. Baggrundslyde, som ikke optræder i lydfilen, kan ses som attributter. Dog foretrækker jeg selv et roligt lokale med muligheden for at ligge ned, imens jeg lytter. Nogle gange kan jeg også godt lide at have lukkede øjne. Som lytter finder man med tiden sin egen måde at lytte på. Derfor vil jeg ikke skrive en manual om, hvordan man skal gøre. Der er dog de to retningslinjer, tankeløshed og handlingsløshed, som mål for oplevelsen. Det kan trænes og træningen bestemmer lytteren selv, hvordan skal foregå. Dermed kan ejerskab og selvopfattelse relativiseres.

Lydklippet, jeg har lavet, findes på: https://soundcloud.com/hood19/

Carpe Diem/Dies Carpit = Grib Dagen/Dagen Griber

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 16/03-2015 11:56 af Anders Husmann (Husholdninger) og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 418 ord og lix-tallet er 32.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.