2Uden titel
Vi skaber grænser og afsavn · Låser os fast i overbevisninger · Bebre... [...]
Digte · livet, eksistentiel, udvikling
8 år siden
2Til leje
Hun elsker at dyrke jorden, også selvom hun ikke ejer den. Hun ha... [...]
Blandede tekster
8 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Cami Pet (f. 1991)
Hun elsker at dyrke jorden, også selvom hun ikke ejer den. Hun har altid boet til leje, og det er denne tanke som tynger hendes sind, og som får regnen til at falde tungere. Hun er meget alene, og den verden hun kender, er den lejede jord som hun dyrker. Ind imellem tænker hun på tomheden. Det er mest fordi at det ikke altid har været sådan. Engang dyrkede hun en jord med en, som ejede den. Det var det smukkeste syn, og regnen faldt altid let, indtil vinteren kom, og den frosne jord mistede sin frugtbarhed. Kulden havde slået den ihjel. Hun måtte vende ryggen til det, som hun havde følt var hendes, men indså at det aldrig havde andet end til leje.
Hendes flyvske lyse hår skinner igennem på en solskinsdag, og hendes hvide kjole, er altid beskidt af jord. Hun går barfodet, og er fri. Intet kan binde hende til noget, og at det engang var hendes ønske, at eje en jord og være bundet til den, kan hun ikke længere forstå. Fuglesangen er kendingsmelodien på den fortælling, som hun aldrig afslutter. Hun er en fængende person. I hendes nærvær kan selv det mest unaturlige, falde en så naturligt. Hun giver en følelsen af at hun giver sig selv, men aldrig giver hun halvdelen. Hun er ikke et falsk selv, men lever i en indre frygt, som gør hun aldrig giver mere end hun kan tåle at miste. Hun planter et håb i folk, en lyst, en vilje og en glæde. Hun dyrker dem som hun dyrker sin jord, med fuglesang som kendingsmelodi, men aldrig ejer hun nogen, som hun ej ejer jorden. Hun er til låns, til leje, fordi hun vil gå barfodet igennem, og gerne i en beskidt hvid kjole, så hun aldrig mister mere end hun har givet. Smerten ved erkendelsen af hendes tidligere frosne jord, havde mistet sin frugtbarhed, og bare var en illusion, skræmmer hende fra nogensinde at ville eje, at ville dele igen. Nogle vil mene at hendes jord er kold, med for mange grønne planter, og til manges underen, uden et eneste træ. Når hun efterlader jorden, for at finde en ny, er det for dem som skal overtage den, en kamp at få lov til at plante nye rødder, da hendes rødder er filtret sammen, som et knudret net under den kolde jord.
Forfatterbemærkninger
Jeg har skrevet denne for mange år siden - har endelig fået mod på at dele lidt efter en del års usikkerhed omkring hvorvidt jeg ville, mest fordi at jeg ikke er gramatisk stærk. Jeg glæder mig til at få response.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 21/05-2015 16:58 af Cami Pet (rødkælken) og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 394 ord og lix-tallet er 28.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.