Pigen uden kage - jeg mener arme


8 år siden 9 kommentarer Smilebåndet sort humor

4Tvunget glæde og afskårne roser
Jeg vil ha' blomster, store røde roser, der bugner af lykke. Jeg ... [...]
Digte
3 år siden
3Æblekvinden
Himlen er en helt speciel farve i dag. Den er kold og ensformig, ... [...]
Blandede tekster · tomhed, reflektion, eksistentielt
8 år siden
2Vi er alle født onde
Batman, Superman og Spiderman. De fleste børn har set tegneserier... [...]
Essays · ondskab, samfundskritik, kulturkritik
8 år siden
8Et vellykket familiemord
Jeg har slået dem ihjel. Jeg er en morder. En morder... · Jeg har h... [...]
Kortprosa · mord, sort humor, familie
8 år siden
3Køkkenfluer
Luften i køkkenet er fyldt med en dyb summen fra store fluer, en ... [...]
Kortprosa · sort humor, livets gang, tiden
8 år siden
8Hvad jeg ikke er
Huset jeg ikke ejer, ejer mit image · Kærligheden jeg modtager, mod... [...]
Digte · afmagt, følelser, identitet
8 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Josefine Hyldahl Andersen (f. 1998)
Mit ærme hænger slapt ned ad min side og svinger dødt, når jeg går. Jeg har bundet en knude på det, så det ikke er så langt. Jeg slipper min fars hånd for at tage det store glas med rødbeder ned fra en af de øverste hylder, men den er for tung for en arm, så jeg må få min far til at løfte den ned i indkøbsvognen.

En lille dreng, der går forbi for enden af rækken med konservesdåser, stirer forskrækket på mig, men blikket varer kun et par sekunder, før hans mor hurtigt vender ham om og hiver ham videre ind i næste række. Jeg hører hende vrisse, at man altså ikke kan tillade sig, at stirre på den måde. Mere hører jeg ikke, vi er gået videre til reolerne med slik og kage.

Jeg vælger en banankage med chokoladeovertræk, mens min far går sin vej, for at hente nogle frosne ærter. Jeg lægger hånden på vognen og kører mod kasseaberaterne, den er tung, svær at styre og jeg slingre en smule. Jeg savner at have to arme, at kunne gøre som alle andre, være normal. Min far kommer tilbage og inden vi når kassen, kører vi forbi et par flotte rulleskøjter. Jeg skulle lige til at sige, at jeg ville give min højre arm for et par, som disse, men smilede i stedet for mig selv. Det ville jeg, hvis jeg havde en...

Køen ved kassen er lang og de mange mennesker kigger i smug på min manglende arm og slår med hast blikket væk, hvis jeg kigger i deres retning. Jeg mærker de omsorgsfulde blikke og et par nysgerrige. Ved kassen sidder en ung gut med et træt ansigt og bag ham hænger en reklame, med en enarmet tyveknægt på. Min far lægger varer på båndet og jeg siger at jeg vil putte kagen på. Min far var siger vittigt, "ingen arme, ingen kage," og griner. Den unge gut ved kassen vender hovedet væk og behersker et lille grin. Da min far betaler, ser han reklamen bag ekspedienten og skeler til mig.

udenfor indkøbscenteret, sætter vi os på en bænk og åbner for kagen. Jeg finder en kniv frem fra vores taske og går i gang med at skære kagen ud. Hvis jeg havde haft min højre arm, kunne jeg have holdt kagen mens jeg skar, men jeg er nødt til at lægge den i mit skød. "Det ser lidt besværligt ud," siger min far og jeg nikker. "Så er legen vist slut", siger han og binder mit ærme op.

Jeg stikker min arm ud af ærmet og skærer kagen over uden problemer. Jeg er glad for begge mine arme. Jeg er glad for at jeg har arme nok til at spise kage.
Forfatterbemærkninger
Min 11 årige lillesøsters forsøg som enarmet i indkøbscenter.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 24/07-2015 02:04 af Josefine Hyldahl Andersen (Josefine Hyldahl) og er kategoriseret under Smilebåndet.
Teksten er på 457 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.