Når genbrugspladsen kalder


6 år siden 5 kommentarer Smilebåndet årstider livsanskuelse letkøbte løsninger

3Det kan også have sine fordele
Mathilde på 9 år og Victor på 6 havde fået forlænget skolens vint... [...]
Smilebåndet · corona, skole, børn
15 dage siden
2I skovens dybe stille ro
Vores idyllisk beliggende hus grænsede op til skoven, og vinduet ... [...]
Smilebåndet · naturen, fauna, nattesøvn
21 dage siden
2Hvad travlhed kan føre til
Ellen havde travlt. Listen med alt det, hun skulle nå, var næsten... [...]
Smilebåndet · hastværk, uopmærksom, fejltagelse
27 dage siden
2Når mørket sænker sig
Det var en mørk og stormfuld nat. Usædvanligt nok henlå naboejend... [...]
Smilebåndet · strømsvigt, uro, forhåbning
1 måned, 9 dage siden
2Rejsen retur
Irmgard von Elmhoff havde nødtvungent ladet sig overtale til at f... [...]
Smilebåndet · stædighed, flytning, forfærdelse
4 måneder, 15 dage siden
5Pas dig sæl
En søndag morgen kl. 5 arriverede en sælunge på ejendommens høfde... [...]
Smilebåndet · idyl, beundring, panik
7 måneder siden
2Egnsretter
Hedvig Wibeholm på 84 år var nødtvungent flyttet ned i nærheden a... [...]
Smilebåndet · gæster, overraskelse
7 måneder, 5 dage siden

Puls: 40,9

Publiceret: 4
Afgivet: 16
Modtaget: 9
Lejsy Storm (f. 1955)
Det var sommerens varmeste dag, da vores sofagruppe fik en ny afløser. Den gamle måtte derfor ende sine dage på den lokale genbrugsstation.

Vi kom standsmæssigt kørende med en mindre "pony-trailer" bag på bilen og forventede at blive antastet af de orangeklædte genbrugs-guruer, som ville interessere sig voldsomt for indholdet. Men der var ikke nogen at se ud over de mandshøje papfigurer, der var skåret ud og stod anbragt rundt omkring iført et tjenstvilligt reklamesmil.

Det halve af byens indbyggere havde tilsyneladende tænkt sig at bruge den lummervarme dag til at klippe hæk og rydde op på de lune spidslofter, så alle holdt i vejen for alle.

Jeg ledte efter "en klog" at spørge, hvor man kunne dumpe en sofagruppe, fordi vi havde ikke megen lyst til at rende rundt med de uhåndterlige sager fra container til container.

Jeg zig-zagede derfor rundt på området og søgte højt og lavt uden at finde nogen at spørge.
Ved et tilfælde fandt jeg dog to mænd inde i en lille sval, pittoresk niche mellem en papkassekværner og bagsiden af et rustent blikskur, hvor der sad en dryppende vandhane.
Med ryggen til mig sad en ca. 25 årig mand med en god kampvægt, behørigt klædt i orange out-fit. Volumen var dog ingenlunde guddommeligt fordelt på hans korpus.
Han sad på en lille drejetaburet, mens hånden havde fundet hvile på hoften. Taburetten mindede mig om en pinolskrue, der sad monteret i halen på en svensk julebuk.

Da han hørte, at jeg kom bagfra, lavede han et koket afsæt, så han drejede en halv omgang og kiggede beredvilligt på mig.
Jeg fremførte mit ærinde, og med wienerbrødskrummer vippende om munden, udpegede han en bestemt container for mig uden at røre sig ud af stedet.
Med hovedet kælent på skrå, sagde han på ærke århusiansk: "Hvis dAr er løse hØnner (red. hynder) så må du mAjet, mAjet gerne smiiije dem op i Småtteren!"
SMÅTTEREN?
Det gik så op for mig, at han mente Småt Brændbart!

Hurtigt skulle det dog vise sig, at der umuligt kunne aflæsses yderligere en sofagruppe i den påtænkte container, så jeg gik tilbage til åstedet. Denne gang rejste kollegaen sig.
Kæmpen blev siddende. Selerne og vommen gyngede, mens han morede sig voldsomt og sagde: "Ellers kan I bare kalde på mig, så kommer jeg og hopper i den!"
Tanker er toldfrie, og jeg så for mig, hvordan han ville bruge containeren som hoppeborg, mens forsmåede jernsenge og stigereoler, ville forvandles til mikropartikler under processen!
Vi kom dog af med vores sofagruppe med hjælp fra kollegaen.

Hvem siger, at det er kedeligt at være på Genbrugsstationen?

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 24/02-2016 09:10 af Lejsy Storm og er kategoriseret under Smilebåndet.
Teksten er på 432 ord og lix-tallet er 37.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.