2Den næstbedste gave
Det var en af de dage, da Vorherre fik lyst til at gå sig en tur ... [...]
Eventyr og fabler
1 år, 10 måneder siden
3Om at flyve og danse
Der er en gammel historie om en ung mand der gerne ville være nær... [...]
Kortprosa
1 år, 11 måneder siden
2Hvad er sandhed?
Hvad er sandhed? · Der går ikke røg af en brand uden at der er ild,... [...]
Blandede tekster
2 år siden
4Min dæmon
Kærligheden er en mørk dæmon · som følger mig alle steder. · Han sige... [...]
Digte
2 år siden

Puls: 7,4

Publiceret: 0
Afgivet: 3
Modtaget: 0
Kåemer Asmussen (f. 1935)
Der var en meget rig mand. Han havde tolv sønner og døtre - eller var det atten eller femogtyve. Det er jeg ikke sikker på, men det er også lige meget. Manden var umådelig rig, men han var også god og retfærdig, der var slet ingen ende på hans dyder. Sine børn opdrog han strengt, men også mildt og kærligt, og efterhånden som de blev voksne, sendte han dem ud i verden godt rustede, ikke bare til at få gode liv, men også som forbilleder for andre, og på den måde bragte de hæder og ære over familien og faren.

Men en af dem, en søn, skejede ud og ville gå sine egne veje. Der var i og for sig ikke noget ondt i hvad han foretog sig. han ville bare leve på sine egne betingelser og som han selv fandt for godt.. Men dette var jo en krænkelse af den opdragelse han havde fået og af farens autoritet og godhed. Alle de andre sønner og døtre var rystede, og de fik ham fanget ind og overgivet til faren. Denne anbragte ham i et mørkt kælderrom, og der blev ansat to mænd til at give ham pisk to gange om dagen, og at spise fik han halvrådne levninger fra køkkenet.

Et par gange om året afholdt den rige mand en stor fest for sine børn. Huset var oplyst, så det strålede, og der var herlig musik og overdådig og lækker mad og drikke. Og i kælderen fik sønnen der en ekstra omgang pisk.
   - - -
   Dette er en lignelse. Det kan enhver se, om ikke andet så af overskriften. Men hvad den er en lignelse af, det må være op til enhver.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 09/05-2017 16:50 af Kåemer Asmussen (Kåemer) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 283 ord og lix-tallet er 26.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.