Om at flyve og danse


1 år, 7 måneder siden 3 kommentarer Kortprosa

2Den næstbedste gave
Det var en af de dage, da Vorherre fik lyst til at gå sig en tur ... [...]
Eventyr og fabler
1 år, 7 måneder siden
3Om at flyve og danse
Der er en gammel historie om en ung mand der gerne ville være nær... [...]
Kortprosa
1 år, 7 måneder siden
2Hvad er sandhed?
Hvad er sandhed? · Der går ikke røg af en brand uden at der er ild,... [...]
Blandede tekster
1 år, 11 måneder siden
4Min dæmon
Kærligheden er en mørk dæmon · som følger mig alle steder. · Han sige... [...]
Digte
2 år siden

Puls: 10,9

Publiceret: 0
Afgivet: 4
Modtaget: 0
Kåemer Asmussen (f. 1935)
Der er en gammel historie om en ung mand der gerne ville være nær Gud, og han tænkte, at de der kom nærmest måtte være fuglene, fordi de kunne flyve højt mod himlen. Derfor ville han have vinger, og han brugte meget lang tid på at konstruere nogle meget smukke vinger, som svanevinger. Og han kom virkelig op at flyve, dog ikke så højt at han mente at nærme sig Gud. - Men præsterne i byen og byens autoriteter blev opmærksomme på ham og brød sig ikke om hans projekt, så med loven i hånden konfiskerede de vingerne. Mennesker skulle holde sig til jorden, det var meningen med dem. - Den unge mand mistede modet og sagde: "Uden vinger kan man ikke leve."
   Men i byen var der også en underdejlig danserinde. Hendes danse var meget erotiske, og det syntes de samme myndigheder ikke om, så de forbød hendes dans. Og da sagde hun: "Uden at danse kan man ikke leve".
   Men midt i al deres modløshed mødte disse to unge mennesker hinanden, og kærligheden lærte dem snart at både flyve og danse på en anden måde - og så sandelig om ikke de kom nær til Gud.

Den historie har jeg tænkt en hel del over, og de unge har ganske ret, uden at flyve og danse kan man ikke leve. Jeg har ikke fløjet meget i min tid, og de få gange jeg har gjort det har det været med fly fra Kastrup lufthavn. Det har også bragt mig sikkert og behageligt til mit bestemmelsessted, men det har ikke nærmet mig Gud. - Men jeg har elsket meget, og det har til tider bragt mig til både at flyve og danse. - Og ja, jeg mener så sandelig også, at det har bragt mig nær Gud.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 08/06-2019 08:47 af Kåemer Asmussen (Kåemer) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 298 ord og lix-tallet er 28.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.