2Den næstbedste gave
Det var en af de dage, da Vorherre fik lyst til at gå sig en tur ... [...]
Eventyr og fabler
4 år siden
3Om at flyve og danse
Der er en gammel historie om en ung mand der gerne ville være nær... [...]
Kortprosa
5 år siden
2Hvad er sandhed?
Hvad er sandhed? · Der går ikke røg af en brand uden at der er ild,... [...]
Blandede tekster
5 år siden
4Min dæmon
Kærligheden er en mørk dæmon · som følger mig alle steder. · Han sige... [...]
Digte
5 år siden
3Barberhistorier
Da jeg gik ud af skolen som femtenårig, anede jeg ikke, hvad jeg ... [...]
Noveller
5 år siden
4Tæt på
Det var en sommernat i Ørstedsparken for nogle år siden. Jeg havd... [...]
Blandede tekster
6 år siden
3Tre drømme
Freud skrev sin "Drømmetydning", og naturligvis betyder drømme no... [...]
Kortprosa
6 år siden
4Bånd
Hun binder ham med reb, så han ikke kan røre sig. Han finder sig ... [...]
Digte
6 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Kåemer Asmussen (f. 1935)
Det var en af de dage, da Vorherre fik lyst til at gå sig en tur på jorden. Sct. Peter var meget imod det. Du ved, at det ikke altid er gået lige godt," sagde han. - "Kære Peter," svarede Herren, "jeg ved, at du mener det godt, og jeg sætter også meget pris på dit selskab. Men husk på, at var jeg ikke steget ned på jorden dengang, hvor det endte så uheldigt, så havde vi ikke lært hinanden at kende. Intet er så ondt, at det ikke er godt for noget."
   De kom nu en aften til en lille by, og tog ind på en kro, og efter at de havde været der nogle dage, kom det ud hvem de virkelig var, og byens folk begyndte at komme til kroen med gaver. Peter forsøgte at hindre det, men Herren sagde: "Lad dem bare, de gaver de kommer med vil de selv have størst gavn i den sidste ende. En skrædder kom med en smuk kjortel til dem hver, bageren med nybagt brød, tæppehandleren med et kunstfærdigt tæppe, vinhandleren med sin kosteligste vin, og så videre.
   Imellem dem kom også en fattig kvinde, hun var hverken ung eller smuk, men man kunne godt se, at hun engang havde været det.
   "Kære Herre," sagde hun, "jeg ved nok, at jeg ikke kan tjene dig på den måde, som jeg ellers er meget dygtig til, men vil du give mig lov til at danse for jer?"
   Peter ville fjerne hende, og andre mænd nærmede sig, for at kaste hende ud. Men Herren standsede dem. "Jeg vil se hende danse," sagde han.
   Der blev ryddet en plads til hende, og en fløjtespiller kom frem. Hun begyndte at dreje sig med klodsede, stive skridt, nogen køn dans var det ikke. Men det var en dans fra hendes ungdom, og langsomt fandt hende fødder ind i de gamle trin, og hendes hænder og arme huskede af sig selv de gamle bevægelser, og snart kunne alle se, at hun havde været en stor danserinde. Hun hvirvlede hurtigere og hurtigere og dansen blev stadig vildere. Men med et stod hun stille, mens fløjten stadig spillede vildere. Nu bevægede hende krop sig i blide, bølgende bevægelser, og hænder var som to fugle der kredsede om hende. Pludselig tabte hun et af sine kulørte slør. Og mens hendes krop bevægede sig ganske fint som om den skælvede, og hun igen drejede sig ganske langsomt, løsnede det ene slør efter det andet sig og faldt af, til hun stod foran dem i al sin benede og tørre nøgenhed, og alligevel var hun smuk, og mange havde tårer i øjnene, også Herren.
   Så var det som om hun pludselig kom til sig selv og blev klar over hvor hun var og hun sank rødmende og skælvende sammen for Herrens fødder. Han tog hende blidt i armen og rejste hende op, velsignede hende og sagde: "Din gave er den smukkeste vi har fået i dag". Kvinden snuppede sit tøj, der lå spredt om hende, og straks efter var hun forsvundet i mængden.
   Da Herren og Sct. Peter var blevet alene, spurgte Sct. Peter, hvad Herren mente om dette.
   Herren svarede: "Hun gav os sit næstbedste som alle de andre. Men vi skal vist være glade for, at hun ikke gav os sit bedste, som hun talte om til at begynde med, så havde vi vist ikke kunnet nøjes med at udgyde tårer, og jeg ved ikke hvad der så var sket med os."

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 02/07-2019 21:39 af Kåemer Asmussen (Kåemer) og er kategoriseret under Eventyr og fabler.
Teksten er på 582 ord og lix-tallet er 27.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.