Barndommen findes


6 måneder siden 2 kommentarer Blandede tekster hverdagen barndom

2Barndommen findes
Vores trappeopgang er lavet af granit, og derfor giver det hver d... [...]
Blandede tekster · hverdagen, barndom
6 måneder siden
3Uden titel
Vi er en hær uden uniformer · alene med ordene · bag skriveborde · sofa... [...]
Digte
6 måneder, 4 dage siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Susanne Marie Salskov (f. 1955)
Vores trappeopgang er lavet af granit, og derfor giver det hver dag en særlig genlyd i hele opgangen, når de store drenge i lejligheden overfor kommer hjem fra skole. De tager altid trappen op til stuelejlighederne i to spring, låser sig ind med den nøgle, de hver har om halsen, og som efter et helt fastlagt mønster bliver døren smækket i med et bagudrettet spark med foden. Jeg ser det hele gennem det lille spionhul i vores dør, og for mig bliver den lyd et billede på noget normalt og trygt: Drenge kommer hjem fra skole, springer, låser op og sparker. Alt er som det skal være. Vi må ikke smække med døren, siger han.

*

Vi må ikke sige hun om vores mor. Han vil ikke have det. Vi må heller ikke sige du til ham. Vi skal sige: Hvordan har far det? Eller: Vil far række mig saltet? Alt for meget far. Jeg tænker kun på ham som ham. Ikke far. Det er ikke noget, jeg kalder ham. Måske når jeg en sjælden gang taler om ham. Når det er nødvendigt at forklare, kan jeg indlede en sætning med ordet far, men jeg bryder mig ikke om at sige det ord. Far. Om ham. Overhovedet ikke.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 18/12-2018 11:30 af Susanne Marie Salskov (Susanne Marie) og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 208 ord og lix-tallet er 20.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.