Vi bliver invaderet af ulve


4 måneder, 16 dage siden 4 kommentarer Kortprosa hverdagslivet natur

4Vi bliver invaderet af ulve
Danmark er ved at blive invaderet af ulve. De svømmer over Kieler... [...]
Kortprosa · hverdagslivet, natur
4 måneder, 16 dage siden
1Ekstra Bladet
Du er begejstret. De er ved at få øjnene op for dig. De store dre... [...]
Kortprosa · parforhold, tanke
4 måneder, 16 dage siden
4Hundetræning
Aage er begyndt til hundetræning med Kingo en gang om ugen. Jeg t... [...]
Smilebåndet · ironi, hverdagen, samtale
4 måneder, 16 dage siden
5Der er aldrig noget, der er rigtig godt
Sådan havde jeg siddet længe. Spejdet ud af vinduet med en kop ka... [...]
Noveller
5 år siden
1For sent - Epilog + slutning
Jeg vidste, at jeg aldrig ville kunne tilgive mig selv. Alting st... [...]
Blandede tekster
5 år siden

Puls: 2,7

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 1
Maja Veis Marxen (f. 1996)
Danmark er ved at blive invaderet af ulve. De svømmer over Kieler kanalen og vandrer op gennem Nordtyskland og Sønderjylland. Jeg tænker på den ulv, som blev spottet i Randers, som har fortæret tre rådyr. Gad vide om den er klar over, at den trækker overskrifter i aviserne, det er den første ulv, der blev spottet på dansk grund, den er som den første mand, der landede på månen. Indtil videre har vi kun haft flåten, som kan tage livet af os, men nu kommer ulven også ind i billedet og gør Danmark utryg. Tidligere skulle man kun bekymre sig om, om man havde fået nok tøj på når man bevægede sig ud i naturen eller om man mødte hundeejere, der kunne finde på at lufte sin hund uden snor.

Jeg søger på google. Hvad skal man gøre, hvis man møder en ulv? Der er en, som har skrevet ind til videnskab.dk, og spurgt, hvad man skal stille op. Du skal skælde den ud, svarer de. Man må for guds skyld ikke må løbe skrigende bort, så opfatter den dig, som et bytte. Jeg tænker på, hvordan jeg ville reagere, hvis jeg stod ansigt til ansigt med en. Jeg ville formentligt ikke skælde den ud. Fyhh, dumme ulv, gå væk. Jeg ville nok nærmere stikke af og agere byttedyr. Hvis ulven alligevel insisterer på at angribe, skal man ikke spille død. Glemt alt om, hvad du har set på film, hvis ulven er sulten, angriber den alligevel, skriver de. Der er en læser, som skriver ind og spørger om man kan banke en ulv? Videnskab.dk svarer, at man kan sammenligne ulven med en stor dobermann, og så må man jo gøre op med sig selv, om man kan nedlægge sådan en. De understreger, at ulve generelt ikke angriber mennesker, men hvis man har kæledyr, kan de risikere at blive ædt. Jeg kommer til at tænke på Molly, den ville ikke have en chance. Når man er vant til at blive fodret tre gange om dagen og sove i sofaen, kan man ikke finde ud af, at slås med ulve.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 03/01-2019 14:49 af Maja Veis Marxen (Maja Veis) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 351 ord og lix-tallet er 29.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.