3Velkommen til den nye verden
Dag 1 · Nu er det snart vinter. Bladenes gyldne pragt er dog stadig... [...]
Noveller
13 år siden
0Dagdriver
Hukommelsen signalerer · en etude af Bach · en smule af nordvestenvin... [...]
Digte
18 år siden
0Pligter
Frihed er at have pligter · siges det · frihed til at gøre alt · hvad j... [...]
Digte
18 år siden
0Stenen
En sten med buer som dine øjenbryn · finder jeg på stranden · er/var ... [...]
Digte
18 år siden
0Matador
Nu er vi ene hjemme og skal spille matador · Købe huse på Grønninge... [...]
Digte
18 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Palle Finn Jensen (f. 1949)
Det var sidst på måneden, og Hans gik sig en tur i skoven. Han var lidt træt og trængte til at få noget frisk luft og få sig rørt. Han trængte til at få sindet renset ud for alle de problemer, han var stødt på de sidste fjorten dage. Og når han travede mellem træstammerne, kom tankerne op til overfladen. Lidt hulter til bulter, og sommetider blev han overrasket over, hvad der egentlig rørte sig på bunden af ham selv.

Men når han travede af sted, var det som om at de følelser, der boblede op i ham, blev efterladt sammen med hans fodspor, og ind i ham trængte skovens ro og friske luft og alle naturens lyde.

Han var urolig over alt det der var sket, men samtidig på en selvmodsigende måde holdt ham fast af alle de nye ting, så han følte en tryghed og en boblende glæde over at være til.

Han havde pludselig fået en masse opgaver, som han skulle løse. Der var store projekter, som skulle gennemføres - hvilke ting, der lå forude, vidste han ikke, men omstændighederne var helt forandret i løbet af de sidste par måneder, på en måde der fyldte ham med en vældig energi og virkelyst.

Der var vendt op og ned på hans dagligliv, og nogle af de ting, der plejede at fylde hans dagligdag, nåede han ikke at få gjort, og han kunne godt blive ramt af samvittighedskvaler, når han ikke havde haft kontakt med de mennesker, der tidligere havde været en støtte for ham. Han havde ingen undskyldninger. Men hans sind var fyldt med alt det nye, der var sket, og som skulle ske og alle de muligheder, der havde åbnet sig for ham.

Det hele var så overvældende, og han havde svært ved at holde styr på alle de nye ting, der var hændt. Han havde fået nyt hus. Og han var ved at indrette sig sammen med sin nye kone. Han havde også fået ny stilling, der muliggjorde, at ting, han havde givet afkald på, nu var indenfor rækkevidde.

Og det bedste var, at han ikke længere var ene om at forme sin tilværelse, men at de var to, som arbejdede så godt sammen, at han ikke havde forestillet sig det muligt.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 24/09-2002 14:19 af Palle Finn Jensen (pallefinn) og er kategoriseret under Noveller.
Teksten er på 376 ord og lix-tallet er 36.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.