Billedlivet og livet med billedtænkning og ikke kun spontan fotografering


1 år, 8 måneder siden 2 kommentarer Livshistorier tilgivelse skæbne lyset

1Vandretur mellem esoteriske stjerner
Jeg spejler mig i den glatte overflade Saturn har i sine roterend... [...]
Smilebåndet · morgen
4 dage siden
2Fastlåst...og videre ud til Troels Kløvedal...
Vores sind fastlåses hurtigt når vi bliver ældre. Jeg var næsten ... [...]
Digte · opdagelsesrejsende
7 dage siden
2Stand up
Jeg har øvet mig længe på at være digter inde på sådan en hjemmes... [...]
Smilebåndet · citat
25 dage siden
3Bøgernes nysgerrige mønsterkonstruerende ve...
Bøger har min opmærksomhed. Mildest talt. Men jeg har mange venne... [...]
Essays · eksistens, møde, alene
1 måned, 10 dage siden
3Babyfotoalbummet, et Kort blueslangdigt
Stiller dig på dørtrinnet bag tidsporten · Og igen er du en skikkel... [...]
Digte · samvittighed, parforhold, anderledes
1 måned, 22 dage siden
9Sorgarbejdet over sønnen min Thomas forbudt...
Ja jeg græder ikke mere, for det må man kun i flok på aftenskole.
Digte · accept
2 måneder, 3 dage siden
3Nybærende Salesman haikudigt
Dit er mit en dag · Nysgerrighed og løfte · Værdig udspilsdrift
Digte · verden, holdninger, haiku-ish
2 måneder, 10 dage siden

Puls: 57,2

Publiceret: 9
Afgivet: 60
Modtaget: 26
Niels Cenius (f. 1969)
Nogle mennesker er til te i spandevis, stearinlys og lange dybe samtaler. Det er en ting, man føler man må. Det giver dybde, eller en gennemført tilfredshed, som det vilde produktive samfundsøkonomiske overhalingssamfund bliver mere udholdeligt af.
   Jeg selv lindres sådan, både for smerte, men også for længslen, den store længsel efter at møde kærligheden, den vilde umulige drøm om en soulmate. Sådan en længsel kan splitte ens sind og gøre én syg. Det har taget mig mange år at glemme( for at blive samfundsøkonomisk effektiv), at de lange dybe samtaler over LP pladespillerens vekslende numre og tekanden var en afbalancering af den dybe længsel efter en soulmate, og reelt var en nødværge der gjorde den længsel mere håndterbar. Og nu er det blevet nødvendigt de sidste par år at kæmpe for at huske det igen, ikke glemme det mere.
   Mange af mine venner og bekendte i dag ser nemlig de to ting som lige sjælfulde, lige følsomme, og mener vel ikke at snakkene og dybdefølelsen var en måde at holde længslen og følelserne på afstand. De siger til mig det er typisk af mig at føre de samtaler med piger, og at det bør udvikle sig indenfor nogle minutter til sex. Ikke te. De finder det tudetosset at skulle holde netop soulmate længslen på afstand gennem nære samtaler med kvinder, når jeg nu er hetero og bare burde drøne i bukserne på dem i en fart. Men jeg har lært mig selv at kende, siden jeg blev boglig og alene og måtte tilbringe de lange eftermiddage på biblioteket, fordi min far ikke kom hjem, men var på bodega og trøstede sig derhenne efter min mors selvmord---et selvmord hun måtte udføre for at undgå smerten fra en kræftsygdom.
   Jeg ved godt, al den te og al den snak så ikke førte til sex så meget som det kunne have gjort i en ung alder.Men min mor var psykisk syg og min far var fanatisk hedenskabsdyrker, en rigtig vital satan, der kunne overskride mit sinds grænser når det passede ham, og jeg fandt ud af at kunne jeg styre mit sind, så kunne jeg ikke blive så let løbet over ende af hans dionysiske lavteknologiske ideer om at han vidste bedst.
   Jeg fandt så en måde at nærme mig de te drikkende piger på. Jeg begyndte at fotografere dem. Jeg købte en Olympus Om 1o spejlrefleks da jeg var 14 år, og min rideglade veninde ville godt fotograferes på sin hest, og derefter følte jeg en intens glæde gennem at fremkalde de billeder, og spille den af til de af pornobladenes blondiner der var look a like til min rideveninde. Det var okay at være alene på den måde, og det var en kunst for mig at blive godt selskab for mig selv, og overgå min far, der måtte drikke fordi han ikke kunne holde sit eget selskab og dets tanker ud.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 15/06-2019 09:15 af Niels Cenius (Snowlion) og er kategoriseret under Livshistorier.
Teksten er på 482 ord og lix-tallet er 44.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.