1Gaver
Gaver pakkes ind · og åbnes · smykke i smuk æske · bog man har savnet · m... [...]
Digte · hjerte, følelser, livssyn
14 timer siden
1Uden titel
Krokus i parken i februar · blå hvide orange · den smukke livsvilje · a... [...]
Digte · guld, hjerte, samfund
11 dage siden
2Lys?
Når stilhedens skrig · ekkoer · og flænser mine nerver · til trevler · fl... [...]
Digte · sjæl, sandhed, lys
11 dage siden
3Kvinden og Skylden
Amalie tænkte på at stoppe, men fortsatte alligevel med at løbe.H... [...]
Kortprosa · alene, flugt, sindet
13 dage siden

Puls: 86,4

Publiceret: 23
Afgivet: 129
Modtaget: 58
Niels Engdal (f. 1954)
Lykke er altid på rejse rundt om i verden. Hun bevæger sig stille og ubemærket rundt i bjerge og dale, i byerne og på landet. Hun glider ind i menneskers sind, hvor kampe kæmpes. Had, smålighed, begær, venlighed, glæde og tro bevæger sig i små og store bølger på det hav som er menneskers sind. Hun ser kampen mellem lys og mørke, og alle de rystelser som forplanter sig indenfor og udenfor kroppen. Hun ser også en mand og en kvinde give op, ude af stand til at navigere i den myretue eller kaos, som vores verden er blevet til - eller altid har været.

Så lukker Lykke øjnene et øjeblik. En indre film ruller forbi, billeder af forvredne og forgrædte ansigter eksponeres, efterfulgt af korte sætninger: vi vil bare have fred, have mulighed for at leve et liv, som er vores. Lykke tænker: I har alle muligheden for et godt liv. Brug jeres forstand. Ræk ud efter andre og glem jer selv. Åbn jeres sind og lad kærligheden fra universet strømme ind og befrugte Håbets Blomst. Lad blomsten gro, vokse sig stærk så den bliver synlig. Lad den sprede sig rundt i dit sind, og lad dens vidunderlige duft nå vidt omkring. Og den vil spredes og plante sig selv overalt.

Lykke samler alle sine kræfter og lukker op. Kæmper mod mørket og vinder tilsidst. Lyset spreder sig rundt i et menneskes sind. Lyset varer ikke ved, men det har måske sat nogle spor. Lykke har øst af det gode hun har, men hun kan ikke blive ved med at puste til flammen og holde liv i lyset.

Lykke elsker at rejse. Hun er aldrig længe i et menneske. Hun er flygtig og må videre ud i verden.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 29/09-2019 00:15 af Niels Engdal (evighedsblomst) og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 289 ord og lix-tallet er 27.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.