Sukkerchokskitser nodenoteret af en idefiksende reporterende hund efter at nakke historien


6 måneder, 20 dage siden 1 kommentar Blandede tekster kulturkritik

1Vandretur mellem esoteriske stjerner
Jeg spejler mig i den glatte overflade Saturn har i sine roterend... [...]
Smilebåndet · morgen
8 dage siden
2Fastlåst...og videre ud til Troels Kløvedal...
Vores sind fastlåses hurtigt når vi bliver ældre. Jeg var næsten ... [...]
Digte · opdagelsesrejsende
11 dage siden
2Stand up
Jeg har øvet mig længe på at være digter inde på sådan en hjemmes... [...]
Smilebåndet · citat
29 dage siden
3Bøgernes nysgerrige mønsterkonstruerende ve...
Bøger har min opmærksomhed. Mildest talt. Men jeg har mange venne... [...]
Essays · eksistens, møde, alene
1 måned, 14 dage siden

Puls: 46,2

Publiceret: 9
Afgivet: 60
Modtaget: 26
Niels Cenius (f. 1969)
Jeg er en social og sundhedsassistent der opfatter mig som en del af det indsatsbevidste sikkerhedsberedskab vi nationalt har i sygeplejen. Jeg er en strammer og ikke en slapper. Men jeg er god nok alligevel.

Jeg kører fra hospital til hospital. Jeg er nemlig i et vikarkorps, der er lavet af det officielle psykiatrivæsen, så vi dækker de vagter de enkelte lukkede afdelinger ikke har mandskab til.

Jeg kan lide dybde, men ser nye mennesker hver dag. Jeg har joinet at vi zapper fra klip til klip i livets gamerkultur.Jeg læste med fornøjelse dybe lange tekster om religion og litteratur og matematik beviser på hf, men er gennem de sidste år blevet tryg ved den sikkerhed i ansættelsen det er at være på lukket afdeling for jeg kommer aldrig til at mangle arbejde.
Jeg ville ikke bælte fikseres da jeg selv var skizofren patient for tyve år siden. Jeg ville ikke have medicin. Jeg ville ikke have elektrochok. Medicinen undgik jeg ikke, de andre to undgik jeg. Jeg går nu forrest, med store muskler og over hundrede kilo solid kampvægt. For en sag som psykiatri, forrest når en patient er ustabil eller bliver vred og vi skal bæltefiksere patienten. Jeg er ikke arbejdsløs religionshistoriker studerende mere. Jeg har en moral der hviler på at jeg er team medlem som en lille soldat, jeg forsvarer mig med at det er for patientens bedste, fordi alle mine egne fejlslagne forsøg på via psykoterapi at slippe for medicinen netop i halvtreds procent af tiden er fejlslagne, og jeg derfor nu helt omvendt mener kun det de kalder rå undertrykkende psykiatri kan danne en bevarelse af liv, godt nok tit uden livskvalitet, men patienten overlever, det danner team moral, vi giver High Five når patienten tager imod medicinen efter ugers modstand.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 17/08-2020 08:36 af Niels Cenius (Snowlion) og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 298 ord og lix-tallet er 41.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.