Fastlåst...og videre ud til Troels Kløvedal og derfra udmunding i livsudtryk


15 dage siden 2 kommentarer Digte opdagelsesrejsende

1Vandretur mellem esoteriske stjerner
Jeg spejler mig i den glatte overflade Saturn har i sine roterend... [...]
Smilebåndet · morgen
12 dage siden
2Fastlåst...og videre ud til Troels Kløvedal...
Vores sind fastlåses hurtigt når vi bliver ældre. Jeg var næsten ... [...]
Digte · opdagelsesrejsende
15 dage siden
2Stand up
Jeg har øvet mig længe på at være digter inde på sådan en hjemmes... [...]
Smilebåndet · citat
1 måned, 2 dage siden
3Bøgernes nysgerrige mønsterkonstruerende ve...
Bøger har min opmærksomhed. Mildest talt. Men jeg har mange venne... [...]
Essays · eksistens, møde, alene
1 måned, 18 dage siden

Puls: 46,0

Publiceret: 8
Afgivet: 58
Modtaget: 24
Niels Cenius (f. 1969)
Vores sind fastlåses hurtigt når vi bliver ældre. Jeg var næsten blevet gammel og grå, faktisk mere grå end gammel. Og der kom ikke et energiskifte eller en begivenhed der ændrede dette for mig. Der kom en følelse af at jeg ikke tør bevæge mig ud i den natur der er så sund for mig og meditere,for jeg har en gang før gjort det. Og fandt dengang ikke nogen grund til at vedligeholde min forbindelse med samfundet eller familien, for lettelsen ved at være i min indre natur i den ydre natur var så stor at jeg ikke savnede noget.
Jeg skred bare. Jeg KUNNE holde det ud.
Troels Kløvedal er død, men hans bøger har jeg nogle af, og jeg smiler over deres historie fortællinger fra Grækenland. Han ville ikke styres af angst og almindelig lav energi, og kæmpede imod det. Jeg har forstået ham for vi har begge depressive mødre, der selv om de havde samfunds engagement, lagde en tyk fed irrationel stemning af død, panik og ulykke grundigt tilrette i hvertfald i mit sind. Min far kunne ikke klare det psyko coma og gik så enten over på arbejdet, eller hen på værtshuset for at slippe for hende. Jeg er jo buddhist og denne livsforståelse er også klar og undgår irrationalitet. Men min mor kan stadig sidde som en djævel på skulderen af mig og med stor sanselig fryd sprede irrationel kaos når jeg endelig har et klart mål eller et klart sind. Idag kan man ikke tale om sådan noget uden feminismen bliver vred på mig. Kvinder mener kvinder er et bedre køn.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 22/02-2021 09:43 af Niels Cenius (Snowlion) og er kategoriseret under Digte.
Teksten er på 268 ord og lix-tallet er 34.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.