Peters jul


2 år siden 2 kommentarer Kortprosa grotesque

0Du ligger dér
Du ligger dér · en sitren · i højre næsefløj · en lille boble · i den ene... [...]
Digte · kærlighed
2 år siden
4Beslutningen
Det var ikke nemt at få det sagt. Andreas havde havde vendt og dr... [...]
Kortprosa · politik, religion, kærlighed
2 år siden
2Gravene
På kanten af verden · Utallige grave · Hvoraf nogle er brugte, andre ... [...]
Digte
2 år siden
2Det sidste suk
Hun trak · hukommelsens rullegardiner ned · intet lys måtte lades ind... [...]
Digte · døden
2 år siden
2Peters jul
De så allesammen yderst eftertænksomme ud, ja, deres ansigter var... [...]
Kortprosa · grotesque
2 år siden
3Hænderne
Hænderne passerer et synsindtryk · afmægtige · tager de det første sk... [...]
Digte
2 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Leif Nørholm (f. 1947)
De så allesammen yderst eftertænksomme ud, ja, deres ansigter var nærmest grublende. Men det var ikke de store og dybe eksistentielle problemer, som optog familien. Det var mandelen! Det løb gennem alle hovederne: "Er mandelen mon i min portion?" og "Jeg må passe på ikke at forveksle den hele mandel med de hakkede mandler. Kommer jeg først til at tygge den, findes den jo ikke længere som hel mandel Og dermed nul mandelgave!"

Og så gik det alligevel galt: Lille Pauline på 8 år mærkede - tilsyneladende for sent - at det var hende, som havde fået mandelen. Hun gjorde nogle panikagtige synkebevægelser. Mandelen var vist alligevel røget helt ned i halsen.

Onkel Peter var den første, som bemærkede Paulines kvaler. Hendes febrilske gylp var ikke undgået hans skarpe øjne. "Så blev der vist ingen mandelgave i år, hva' Pauline?". Onkelen sagde det med kærligt drilleri i stemmen. Men alligevel blev Pauline rød i hovedet og vred sig på stolen.

"Undskyld, er der en kirurg til stede?" brølede Paulines far. "Nå ja, for fanden, jeg er jo selv kirurg". Han løb hurtigt ud i køkkenet, fandt en god forskærerkniv og vendte tilbage til bordet. "Op på sofaen med dig, Pauline, og smid tøjet, så finder vi hurtigt din mandel, så du kan få din mandelgave."

Pigen lagde sig lydigt ned, men i stedet for at tage tøjet af, grinede hun højlydt: "Ha-ha, der snød jeg jer godt nok. Det var alt sammen noget, jeg fandt på. Se her!" Og hun fremviste under stor latter mandelen fastholdt mellem fortænderne. Hun hikstede så meget af grin, at mandelen smuttede tilbage til sit gemmested i Paulines mund. Og denne gang nåede hun ikke at stoppe den. Den var ikke længere bare tilsyneladende på vej ned i halsen, men havde allerede påbegyndt den videre rejse ned gennem tarmsystemet.

Det blev en lang aften for familien, der var megen rengøring. Alt det blod! Men mandelen blev reddet og puttet i en ny portion risalamande. Denne gang var det Paulines far, som fik mandelen. Han var meget påpasselig og spyttede den ud i hel og næsten uberørt tilstand. "Og hvad er så mandelgaven i år, Kirsten?" brølede han til sin kone, selv om hun var mindre end en meter væk. Det virkede i det hele taget, som om han hørte til den type mænd. som ikke kunne tale, men som til gengæld var rigtig gode til at brøle.

Mandelgaven? "Nej, nej, nej", hulkede Paulines mor, "den har jeg glemt at købe"! Hun var bleg som et usminket lig, da hun underdanigt kiggede først på sin mand og derefter på hans bror. Der var ingen nåde at hente i deres øjne.

Onkel Peter og Paulines far hjalp også denne gang hinanden med at rydde op og gøre rent.

Inden han lagde sig til at sove, besluttede Peter dog, at han nok ville holde juleaften at andet sted næste år, selv om det alt i alt havde været en hyggelig aften ...
Forfatterbemærkninger
Egentlig ville jeg have skrevet noget humoristisk, men det endte med at blive en grotesque!

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 02/03-2021 12:53 af Leif Nørholm (LNJ47) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 493 ord og lix-tallet er 29.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.