Manden og det lille tigerdyr


2 år siden 2 kommentarer Kortprosa ensom drømme selvværd

3Haiku
De hvide bjerge · isnende kold blå himmel · tankeflugt igang
Digte
1 år siden
3Haikudigt
Musik til krigen · Stalinorglernes brusen · symfoni i mol
Digte
1 år, 8 måneder siden
2Haiku
Valmuen gløder · bierne summer af liv · intet er evigt
Digte
1 år, 10 måneder siden
1Haiku
Når Jorden ånder · og sjælekroppen elsker · lever mennesket
Digte
1 år, 10 måneder siden
4Haiku
To sommerfugle · skønhed og tusind farver · døden er borte
Digte
1 år, 11 måneder siden
1Retfærdighed
Sommerblæst · træers blafrende blade · gyvelbuskes minisole · farver og... [...]
Digte · hverdagen, forhåbninger, fremtid
1 år, 11 måneder siden
2Haiku
Kølig sommervind · øjne bag flagrende hår · kroppen lever nu
Digte
1 år, 11 måneder siden
4Anders og Uhyret
Aftenen var kold og mørk,og i de sidste timer havde blæsten taget... [...]
Kortprosa · tabu, løgne, solidaritet
1 år, 11 måneder siden

Puls: 11,1

Publiceret: 0
Afgivet: 5
Modtaget: 0
Niels Engdal (f. 1954)
Sebastian tømte opvaskemaskinen og lukkede lågen med et smæld. Sådan! Nu var der ryddet helt op efter middagen og de mange drinks i går aftes, hvor Sanne og Morten havde været hans gæster.

Vennerne havde beundret det nye Pioneer hi fi anlæg. Flot design og lækker lyd. Leonard Cohens dybe og messende stemme havde fyldt hver kvadratcentimeter af stuen. De havde snakket om arbejdet i banken. Negativ rente, kursfald på aktier og obligationer - og alle de håbløse kunder, som kunne stille de mest underlige spørgsmål.
   Omkring midnat havde Sanne slået sig på maven og næsten råbt: " Jeg er gravid. Ja, gud er jeg så. Lad os tage til byen i morgen til den store genåbningsfest. Drikke nogle fadbamser og nyde at det hele er ved at blive normalt igen." Sebastian havde sagt at det bare var fedt. Men nu fortrød han. Sanne og Morten var søde, men når han var sammen med de to, havde han næsten altid, mere eller mindre, en følelse af bare at være et vedhæng, udenfor og ensom. Da Sanne havde fortalt at hun ventede barn, havde han følt et stik af misundelse og utilstrækkelighed.
   Og nu efter at have tømt opvaskemaskinen og mærket en kort tilfredshed over at have lavet noget praktisk, fik han en klump i maven. Angsten, hans tro følgesvend. Den mærkede han også når endnu en date mislykkedes.

Sebastian åbnede en dåseøl, tændte en cigaret og kiggede ud i den lille velordnede gårdhave med roser og lavendler og et abetræ, som var specielt, smukt og uhyggeligt på samme tid.
   Og så fik han også øje på katten. Den sad udenfor veranda døren, den så direkte på ham. Sebastian åbnede døren forsigtigt og gik langsomt hen til katten. Den løb lidt væk, og i sikker afstand betragtede den Sebastian. Det gjorde katten længe, men så nærmede den sig langsomt Sebastian, for til sidst at sno sig omkring hans ene ben. Forsigtigt strøg han kattens sorte bløde pels. Den sad nu stille, spant og bevægede sig så igen rundt om hans ben. Han nød kattens blødhed, fortsatte med at stryge det lille tigerdyr.

Sebastian lukkede katten ind i huset, åbnede en dåse makrel, som han hældte over på en tallerken. Katten fortærede langsomt makrellen. Et festmåltid, som bare skulle nydes.
   Sebastian smed sig på lædersofaen, lukkede øjnene og kaldte med blød stemme på katten. Han mærkede en lille blød krop rulle sig sammen på sin mave. Varmen fra katten og dens spindende lyd tømte Sebastians hoved for tanker. Med hånden om kattens lille hoved, gled han over i en døs. Da han igen åbnede øjnene så han ind i kattens grønne øjne. Den gabte, rullede sig endnu tættere sammen og spandt videre, som om det var en godnat sang til sig selv og Sebastian. Og han blev faktisk lullet i søvn.

Natten var kulsort da Sebastian vågnede. Katten var der endnu. Sebastian strøg dens pels, fiskede så smartphonen op af lommen og sms'ede til Morten. "Var faldet i søvn. Undskyld! Vi ses".
   Sebastian fandt et gammel tæppe og lagde det i en lænestol. Her lagde han katten forsigtigt ned som om det var et spædbarn. Katten rejste sig så op, rullede sig hurtigt sammen og drømte videre, eller...

Ved stuens panoramavindue så Sebastian op mod nattehimlen, som var oversået med stjerner. Stille sang han John Lennons "Imagine", mens han besluttede sig for at lave en ny date i morgen.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 07/05-2021 18:54 af Niels Engdal (evighedsblomst) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 567 ord og lix-tallet er 30.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.