4Øjne i natten
Vinden driver skyerne · og løbske tanker · til Regnbuelandet · 0g der, ... [...]
Digte · mennesket, vej, tiltrækning
25 dage siden
3Stopløs
Smukke mennesker · i livets kredsløb · sorg og glæde · tusinde lyde · for... [...]
Digte · lys, inspiration, flugt
1 måned, 13 dage siden
2Opbrud
Når regnen rammer mit vindue med bløde slag føler jeg mig ret god... [...]
Kortprosa · venskaber, ensom, tabu
1 måned, 16 dage siden
4Livet er
Himmel og skyer · drømmene flyder bare · uhæmmede dejlige · forstadie t... [...]
Digte · livsglæde, fortvivlelse, storm
1 måned, 24 dage siden
2Opbrud
Når regnen rammer min rude med bløde slag føler jeg mig godt tilp... [...]
Kortprosa · eftertænksomhed, ensom, hygge
1 måned, 25 dage siden
2Hjerte og Tanke
Krise i Afghanistan. Farvemættede og knivskarpe billeder i TV af ... [...]
Essays · krise, menneskeheden, sammenhold
1 måned, 27 dage siden
6Nu
Jeg låser mine tanker · når de vil ud · på det dybe vand · hvor livet f... [...]
Digte · forandring, tristhed, erkendelse
1 måned, 28 dage siden
2Tanken Virkelighed
Stille aften, hvor solens stråler farver himlen lys blå og lader ... [...]
Essays · følg drømmen, sammenhold, tryghed
2 måneder, 18 dage siden
2Tankens Magt
Du søgende sjæl · tankeflimmer · skovens tyste væsen · spredt sollys · og... [...]
Digte · mennesketyper, sindet, evighed
4 måneder, 7 dage siden
3Tankens Magt
Du søgende sjæl · tankeflimmer · skovens tyste væsen · spredt sollys · og... [...]
Digte
4 måneder, 7 dage siden
3Martin
Jeg arbejder på et lager som truckfører og flytter paller, hvor d... [...]
Kortprosa · danmark, omsorg, fortabt
4 måneder, 23 dage siden

Puls: 49,1

Publiceret: 8
Afgivet: 37
Modtaget: 25
Niels Engdal (f. 1954)
Jeg arbejder på et lager som truckfører og flytter paller, hvor der er kasser med Nike løbesko. Arbejdet er hver dag det samme, ingen overraskelser. Det er trygt og gør mig glad. Efter arbejdet går jeg for det meste i supermarkedet og køber noget fastfood, og hjemme i min toværelses får jeg så en øl (Newcastle Ale) til maden. Den er måske lidt kedelig, men hvad, det er lo let bare at købe en firkantet box med et eller andet mad.

Jeg elsker min 60 tommers fladskærm. Den er faktisk mit vindue til verden. Kønne tv-værter med en blanding af charme og alvor fortæller om, hvad der sker i vores urolige verden. Og om Danmark, som trods alt er det bedste sted på denne jord.
   Og så er der alle filmene fra Hollywood. Jeg ved godt at de bare er eventyr, som har meget lidt at gøre med virkeligheden. Men jeg lader mig rive med. Det er godt at glemme. Hver tirsdag kommer Christian og Lars forbi med Fish an chips, som de har købt på grillen længere nede ad gaden, Når vi har spist lidt og drukket nogle mørke øl, tænder jeg for fjernsynet. Premier league. Fantastisk. Tottenham er mit hold. Vi har fodbold til fælles. Intet andet. Vi er ikke venner som sådan. Fordyber os ikke i lange samtaler om følelser og politik og psykologi, Men engelsk fodbold, det er toppen, Bringer os sammen i2-3 timer, hvor vi møder vores Gud, Kane, Harry Kane. Han er sej, scorer mål på stribe, ja, han er min helt og ven. Eller... jeg føler i hvert fald at jeg kender ham rigtig godt. Ellers har jeg ingen rigtige venner. Somme tider piner det mig, men er ikke noget stort savn. Men 2 gange om måneden kommer Sofia, og vi er så sammen nogle timer. Kontant betaling, nogle gange på kort. Ikke noget med at have følelser i klemme.
   Folk snakker så meget om at være lykkelige eller ulykkelige, Jeg er ingen af delene. Livet har lært mig at lykken ikke findes, i hvert fald har jeg aldrig mødt den. Og sådan vil det nok altid være. Jeg har vænnet mig til det liv jeg har.

Selv om mit liv faktisk kører på skinner kan jeg godt komme til at tænke på døden. Den kommer jo til alle, også mig. Det er ikke helt rigtigt, altså det med døden. Jeg tager den alligevel ikke så let. Når jeg nogle gange har tænkt på livets afslutning er der ligesom kommet et sug i maven. Jeg har så også haft svært ved at trække vejret, men kun i et par minutter. Det sker altid i en weekend. Om natten har jeg så drømt om et sted, hvor mænd og kvinder sidder i en rundkreds med mig inde i midten. Jeg mærker deres smil og varme hænder på min krop.
   Når drømmen er forsvundet og jeg vågner er jeg først glad på en måde jeg aldrig har været før. Så begynder jeg stille at græde og bagefter bliver jeg flov.Og tilsidst vred. Når alt dether er overstået sætter jeg mig foran fladskærmen og ser en film på Netflix. Jeg falder lidt til ro, mens jeg samtidigt begynder at glæde mig til arbejdet næste dag.

Nu er det lige det at der er sket noget på mit arbejde. Forleden kaldte chefen
   mig ind på kontoret og sagde noget om omstrukteringer og mine kompetencer. Lageret skulle udvides, og det krævede nogle større og mere avancerede trucks. Nåh, tænkte jeg. Der er sgu forandringer alle steder. Hvorfor ikke også her! Jeg får en ny truck. Den skal jeg nok finde ud af at køre, men den gamle var nu god nok.
   Siden den dag jeg var inde hos chefen er jeg begyndt at drømme mere. Jeg er stadig hos de der mænd og kvinder i rundkredsen, som smiler og rører mig, men nu rejser en stor stærk og smuk kvinde sig. Hun går over til mig og løfter mig forsigtigt op. Hun stryger mit hår, aer mig på kinden
   og lægger mig ind til sit bryst - som om jeg er en hjælpeløs baby.
   Drømmen gør mig urolig. Jeg forstår den ikke, og jeg kender ikke nogen jeg kan spørge. Lars og Christian har mest forstand på engelsk fodbold og øl. De har forresten også ringet og sagt at de ikke kommer og ser fodbold på tirsdag. Det gjorde mig ked af det, men så må jeg se Tottenham mod Chelsea alene. Det vil sikkert blive kedeligt uden mine 2 kumpaner.
   Men så slog en tanke pludselig ned i mig. Det sker ikke så tit. Jeg kunne prøve at gå på Nettet og søge noget om drømme, eller måske finde en eller anden psykolog, som kan fortælle mig om drømme har en eller anden betydning. Det kan jeg gøre på tirsdag når jeg alligevel er alene.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 01/06-2021 22:26 af Niels Engdal (evighedsblomst) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 809 ord og lix-tallet er 24.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.