7Biodiversitet
Naturen omkring os har været her altid · Mennesket meget kort · Natur... [...]
Digte
15 dage siden
5Forårslys
Nu skyder foråret frem imellem læberne · skubbet frem af sommeren i... [...]
Digte
23 dage siden
7Forårsmorgen 1962
Det er den første morgen · der har sat sig i erindringen · Dynebetræk... [...]
Digte
1 måned, 18 dage siden
6Solsortens sidste sang
Solsorten synger · En ny dag begynder · Spurvehøgen i træet · Som et ly... [...]
Digte
1 måned, 19 dage siden
7Krigsdæmoner
Krig er forfærdelig grusom · når en diktator bliver følsom · nok til ... [...]
Digte
2 måneder, 13 dage siden
4Halemejser
Det er mørkt · om klokken er · otte om morgenen · eller om aftenen · er d... [...]
Digte
2 måneder, 19 dage siden
5Et julemirakel
Jeg sidder i min gamle lænestol, drikker varm te og spiser klejne... [...]
Noveller
4 måneder, 9 dage siden
3November er ikke, som den var engang. Solso...
Grundtvig høstsang fra 1844 høres rundt omkring med påstanden om,... [...]
Essays
5 måneder, 14 dage siden

Puls: 54,7

Publiceret: 6
Afgivet: 27
Modtaget: 35
Poul Erik Pedersen (f. 1957)
Der styrter blod ned ad byens mure og det flyder i gaderne. En dæmon af had, grådighed og vrede, vil have herredømme over det han mener tilhører ham! Soldater fra begge sider er spredt og udtværet over by og land, og når det hele er over, er der ingen, ingen, der har opnået noget som helst, andet end ødelæggelser, endnu mere had, sorg og smerte.

Der har længe været raslet med sablerne, men næsten ingen havde forventet krig i Europa. Nu vandrer de sultende de fordrevne mængder, millioner er på flugt fra udslettelsen kår, fra slagmarkens rædsler og farer. Kvinder børn og gamle mænd flygter fra de brændende, bombede byer med geværild på torve og gader. Mænd imellem 20 og 60 må blive tilbage og kæmpe mod overmagten i disse dage.

Fra ruiner i byernes bo vakler mennesker fra kamppladser nu øde med rester af det, der engang var et hjem. De går en uvis fremtid i møde. Medens de går væk ser de missilernes kvælende røgskyer bag husenes nu ødelagte facader og hører bragene omkring dem og i det fjerne.

Der er børn, som fødes under denne krig i undergrundsbaner og kældre. Der er børn som intet forstår og børnenes smil stivner i rædselsskrig. De vokser op med had og harme, nu oplever de bombardementernes larmen. Vil de for altid have et traume?

I disse grådtunge dage på flugt fra en forfærdelig drage, som måske vil ha mer og mer, hvis vi ikke kan stoppe den eller tage den af dage. Vil den så bruge sit endelige våben i dødsangst for at slippe for menneskers hævn? for den står mere og mere alene tilbage.

Hvornår skal de hvile, de dødtrætte og håbløse enorme hære? De slæber sig hen over jordklodens bug sendt ud af en hersker, de ikke kan sige imod. Ham der er en skamplet på skabningens ære. Grædende unge mænd, som ringer hjem, uforstående overfor deres skæbne. Kan alle disse soldater bære den vægt af anklagers knugende tyngde, der løfter sig imod dem i tusinde skrig fra de sørgende flygtende hjemløses klynge.

Jeg befinder mig i en sort kælders luftveje til denne drage. Jeg tænker, hvordan solen spinder over vores maltrakterede planet, som gisper opvarmet på grund af os menneskers gøren og laden. Samtidig hermed kaster en diktator Europa ud i krig. Krig er der flere steder på vores jord samt tørke og oversvømmelser. Børneansigter fnyser blod og snot ud igennem vores samfund. Det er dem, som skal leve i det. Ja min katastrofebevidsthed er ganske fin; men ubrugelig. Europas blodårer forgrener sig ud i mistillid. Jeg forstår næsten ingenting mere. Dog ved jeg, at der er mennesker, som er primitive som i en fiktion uden adgang til andres smerte.

Breaking news døgnet rundt fyldt med spænding, ulykker, krig og angst. Mon dragen kommer til at fjerne et land med den endelige løsning. Angst bliver aldrig en vane. Det jeg oplever som angst kan aldrig blive en vane.

På tv ser jeg armens stub, hånden er væk, jeg ser sprøjtende blod, der ikke kan koagulere. Blodet løber ud på gaden. Endnu et offer og det bliver nat, hvilket nummer ved jeg ikke, for i krige værdsættes liv og kærlighed ikke.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 03/03-2022 23:10 af Poul Erik Pedersen (Poulerik) og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 533 ord og lix-tallet er 33.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.