En lille fattig pige i Indien


5 måneder, 9 dage siden 1 kommentar Livshistorier

0Bryllup i Etiopien og en oplevelse med bavi...
Vi blev gift i 1967 i Etiopien uden familie. Dengang fløj man ikk... [...]
Livshistorier
17 timer siden
2En ny verden
En Generation af overkommer er på vej, · en arveret for alle og dig... [...]
Digte
18 dage siden
0En sand historie
En sand historie vil jeg fortælle, · Den er lige so sand som dens k... [...]
Digte
1 måned, 5 dage siden
0Et glas vand
Holde i din hånd et glas vand, · hold det til du ikke mere kan. · Når... [...]
Rim og vers
1 måned, 19 dage siden
0Forandringer
En skygge ligger over al verdens land, · den trykker over alt hvor ... [...]
Digte
1 måned, 27 dage siden
1En diamant
En diamant. · En skinnende lysende diamant, · var en sten før den ble... [...]
Digte
2 måneder, 14 dage siden

Puls: 56,1

Publiceret: 9
Afgivet: 30
Modtaget: 10
Inge Erhard (f. 1941)
Vi opholdt os i Indien fra 1972 til 1974. Indien er et interessant land med mange modsætninger fra rig til fattig. Vi boede i et hus i Sadatsi kvarteret. Bag ved huset arbejdede to familier med at stryge for naboerne. Ja, jeg benyttede mig også af denne tjeneste, fordi det var så spot billig, at det betalte sig ikke at gøre det selv. De strøg med tunge strygejern med kul.
   Den ene familie havde to børn Bimla og Gamla cirka 4 og 6 år dengang. Det skete det, at de af og til kom forbi for at lege med vores datter 3 år. Børnene så fattige ud, klædt på i pjalter og ikke altid så rene. Da vores datter også legede med børnene fra husene ved siden af, faldt det ikke altid i god jord. Altså rige skal ikke lege med fattige. Der skete det, at naboerne kom forbi, når børnene legede i haven og jeg ikke var til stede og sendte de fattige børn hjem. Da jeg fandt ud af det, forklarede jeg min hushjælp, som for det meste var tilstede, at hun skulle forklare de fattige børn, at når de blev sendt hjem, skulle de gå, men når naboerne var gået, kunne de komme tilbage. Sådan gik det et stykke tid, så opgav naboerne det og børnene legede sammen rig og fattig.
   De fattige børn var meget velopdragne, der var aldrig vrøvl, det er mere end jeg kan sige om de andre. Det blev en fast regel, at de kunne have en stor sandwich en gang om dagen.
   Vors handikappede søn havde også godt af at betragte legende børn. Af og til førte vi hans hænder, sådan at han på den måde kunne lege med. Der kom regelmæssig underholdning forbi på vejen. Slangetæmmeren fascinerede mig. Børnene var begejstret for abemanden, små aber klædt på dansede, selv synes jeg det var synd for disse dyr. En karrusel man kom også af og til og så blev der kørt rundt til alles fornøjelse. Vi mødre gav naturligvis en skilling når for føringen var forbi. Vi oplevede også at en kamel mand kom forbi om søndagen. Min mand benyttede lejligheden til en ride tur med vores handikappede søn. I grunden skete der altid noget.
   Den sidste aften før vi rejste, kom den yngste Bimla forbi. Hun stod meget længe i døren og tøvede med at gå. Til sidst gik jeg hen til hende og sagde: Det er vist tid at tage afsked nu, Bimla. Hendes mørke øjne stirrede på mig, så trak hun hånden frem under pjalterne og gav mig en sølv tesi. Overrasket tog jeg den og sagde: Tak Bimla det var godt du huskede at give mig den tilbage. Hvad har det kostet denne lille fattige pige af overvindelse at strække hånden frem og give mig den tilbage.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 21/06-2022 19:26 af Inge Erhard (Inghard) og er kategoriseret under Livshistorier.
Teksten er på 469 ord og lix-tallet er 28.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.