En diskussion om godt og ondt og den frie vilje


1 år, 3 måneder siden 2 kommentarer Blandede tekster

1Israel i dag som i går
Jeremiah 31 - 31: Der kommer de dage, siger Herren, da jeg vil sl... [...]
Blandede tekster
11 dage siden
0Indien - ture ud i landet, afskedens time
Nu vidste vi med sikkerhed, at vores dage i Indien var talt. Vi o... [...]
Livshistorier
13 dage siden
1Indien - planer om fremtiden og et overfald
Planer om fremtiden · Efter jul og nytåret var over for anden gang,... [...]
Livshistorier
19 dage siden
2Påske og faste
Vi var kommet hen i april måned, luften flimrede for varme. Den s... [...]
Blandede tekster
28 dage siden

Puls: 50,6

Publiceret: 13
Afgivet: 28
Modtaget: 20
Inge Erhard (f. 1941)
En nybagt ung mand, som lige havde fundet vejen til troen, besøgte en arbejdskammerat som var kommet i vanskeligheder. For at opmuntre ham, begyndte han at fortælle om Gud og hvor meget han bekymrer sig om os, når vi tager det afgørende skridt. Arbejdskammeraten reagerede meget negativt. Han havde før i tiden besøgt en kirke og oplevet meget negativt menneskelig set.
Det er jeg ked af, svarede den unge mand, men kan jeg stille dig et spørgsmål. Lade os sige, jeg stjæler din frakke, tager den på og begår et overfald på en bank. Nogen ser hvordan jeg hurtigt forsvinder og i farten lader frakken blive liggende. Kriminalpolitiet finder ud af hvem frakken tilhører og identificerer den mand som frakken tilhører. Manden bliver afhørt og anklaget. Hvad ville du havde gjort i det tilfælde? spurgte den unge mand sin kollege. Selvfølgelig ville jeg nægte at have noget med overfaldet at gøre, svarede kollegen.
Sådan er det med Jesus Kristus, svarede den unge mand. Han tager ikke ansvaret, for sådanne som ikke vil vide af ham. Det er svært for mange at bekende sine svagheder og synder og det man har gjort forkert i livet.
Biblen siger, alle har syndet ingen er syndefri. Jesus Kristus, menneske og Gud i en person, er og var den eneste syndefri person. Derfor kunne han stå ind for alle mennesker og tage skylden på sig, når man bekender sig til ham. Han giver os af sin Ånd som hjælp os til at overkomme og føre et meningsfuldt liv.
Den evige treenige Gud kan genkendes i skabelsen. Vores samvittighed vidner til os på utallige måder, om en almægtig Gud som kan genkendes overalt. Når man virkelig søger vil man finde svar.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 28/12-2022 12:32 af Inge Erhard (Inghard) og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 285 ord og lix-tallet er 35.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.