Det begyndte med 20 dollar


8 måneder, 1 dag siden 1 kommentar Livshistorier

1Israel i dag som i går
Jeremiah 31 - 31: Der kommer de dage, siger Herren, da jeg vil sl... [...]
Blandede tekster
19 dage siden
0Indien - ture ud i landet, afskedens time
Nu vidste vi med sikkerhed, at vores dage i Indien var talt. Vi o... [...]
Livshistorier
21 dage siden
1Indien - planer om fremtiden og et overfald
Planer om fremtiden · Efter jul og nytåret var over for anden gang,... [...]
Livshistorier
27 dage siden
2Påske og faste
Vi var kommet hen i april måned, luften flimrede for varme. Den s... [...]
Blandede tekster
1 måned, 6 dage siden
1Indien Kashmir og Butan
Børnene og jeg rejste til Kashmir i to måneder i den varme tid, d... [...]
Livshistorier
1 måned, 15 dage siden
1Indien. 45 grader i skyggen og 41,2 i feber
Varmebølgen fortsatte ind i juli og august. Om morgenen kan man n... [...]
Livshistorier
1 måned, 24 dage siden

Puls: 51,1

Publiceret: 12
Afgivet: 28
Modtaget: 19
Inge Erhard (f. 1941)
Det begyndte med 20 dollar, som jeg fik for meget tilbage betalt, da jeg var på indkøb. Venligt gjorde jeg opmærksom på fejltagelsen. På vej hjem mente jeg at kunne mærke, at der var noget i luften. Højst sandsynlig var jeg blevet prøvet i at være fuldstændig ærlig.
   Om aftenen var vi til en fest i Svejtser klubben i Singapore, hvor vi dengang boede. Swissar Airline havde spenderet første prisen en fri billet. Jeg vandt første prisen og også anden prisen som var dinner for to. Da min mand arbejdede for Singapore Airline, mente han, jeg skulle give første prisen tilbage, fordi alle vidste, vi kunne flyve billigt, men jeg valgte at beholde den.
   Billetten fik jeg byttet således, at den kunne bruges fra Canada til Danmark. Min søster boede i Canada og var alene stående med to børn. Vi aftalte at mødes hjemme i Danmark.
   Jeg havde fået et stort problem med min far, efter min mor døde. Han havde mærket, jeg tog troen alvorligt og han kunne ikke lide det. Efter begravelsen fortalte han mig lige ud, at jeg havde forandret mig og han kunne ikke lide mig. Jeg forholdt mig tavs og sagde ingenting.
   Ugen før vores afrejse til Danmark, fik vores datter feber, hun blev behandlet med antibiotika som ikke hjalp. To dage før afrejsen fik vores søn et meget svullent øje. Igen et besøg hos børnelægen. Imens vores søn og jeg ventede på at blive kaldt ind til lægen, blev øjet med en gang helt normalt. Siden vi alligevel var hos børnelægen, fortalte jeg ham, at vores datter stadigvæk havde feber og at vi snart skulle rejse til Danmark. Jeg fik et andet antibiotika til hende, det hjalp også lige med det samme.
   Til planlagte tid, rejste vi til Danmark også min søster fra Canada ankom. Den første aften til aftensmaden hviskede min søster til mig på engelsk: Kik lige på far, han har meget dårlig samvittighed. Jeg kikkede hurtigt på ham, hans ansigt lyste af dårlig samvittighed.
   Vi havde aftalt, min søster og jeg, at hun ville tale med ham, derfor gik jeg tidligt i seng med børnene. Næste dag skinnede far som en lille sol og kommenterede, at det var dejligt, at vi var kommet på ferie. For mit vedkommende var det også i orden, uden der var blevet sagt noget.
   Far havde stadigvæk gården, så han nød det rigtig med børnene. Der blev kørt med traktor og de små grise fik lov til at suse rundt i gården uden for, ja far morede sig lige så meget som børnene. Han modtog troen på et senere tidspunkt, før han gik hjem til evigheden, han var meget parat.
Forfatterbemærkninger
Sand beretning - når der er forsoning i luften, har djævlen det ikke godt.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 30/08-2023 20:54 af Inge Erhard (Inghard) og er kategoriseret under Livshistorier.
Teksten er på 444 ord og lix-tallet er 30.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.