Tankemylder


5 måneder, 18 dage siden 1 kommentar Blandede tekster tankemylder lydeirritation

1Skal vi lege doktor?
Det var lang tid siden de havde hengivet sig til hinanden, for hv... [...]
Noveller · børneleg, voksenleg
1 dag, 7 timer siden
2Lad der være lys
Det var fint vejr udenfor denne eftermiddag. Specielt ude på land... [...]
Noveller · brandstiftelse
7 dage siden
1Olie helvede
Søren følte fabrikslivet truede med at blive hans undergang. Dag ... [...]
Noveller · fabriksarbejde
1 måned, 18 dage siden
9Vanens magt
Du har fyldt så meget · men nu skal vores veje skilles · for du er ej... [...]
Digte · vaner, forkærlighed
1 måned, 22 dage siden
4Ordspinderen
"John, ryd så op på dit værelse!" sagde moren der bar rundt på va... [...]
Noveller · poltergeist
1 måned, 23 dage siden
3Skudår
Baggrunden for skudår blev fundet tilbage i Romerriget, hvor jord... [...]
Blandede tekster · ungdommelig, anderledes
1 måned, 26 dage siden
4Usikre tider
Camilla tog håndklædet fra håret og hang det fugtige håndklæde på... [...]
Noveller · kærlighedslængsel, usikker omverden
1 måned, 27 dage siden

Puls: 80,3

Publiceret: 17
Afgivet: 117
Modtaget: 61
David Hansen (f. 1972)
Kan ikke samle tankerne. Trafikken i hovedet er overvældende og selv den mindste lyd synes prompte blive analyseret mindst ener-tyve gange om hvorvidt den er til gene eller ej. Kommende morgensang i tv truer mit velbefindende, men heldigvis når jeg lige akkurat at slukke for tv'et inden helvede bryder løs på pianoet. Jeg ånder lettet op og sætter mig foran pc'en hvor et computerspil leverer glemsel af tid. Høretelefonerne, som ligger oven på pc'en, kommer med en håndfuld lydeffekter. De høje pling lyde virker trættede efter en times underholdning, og mæt lukker jeg det interaktive univers ned i irritation. Hovedet virker lettet over ophøret at baggrundslyde.

Hverken Facebook eller YouTube byder på nogen overraskelser - takke være de elskede algoritmer, der kun præsenterer indhold jeg tidligere har vist interesse i. Der er ikke nogen spændende nye udbud på YouTube, så jeg er den der er smuttet igen. På Facebook er der flere bekendte som jeg ikke bryder mig mindre om, fordi jeg er lodret uenig i deres synspunkter eller meninger som de har givet til kende. Dog vælger jeg dog at beholde dem på listen over venner så jeg bliver fodret med en smule dagligt anarki og variation. Udbuddet af venner er jo småt nok i forvejen når man er paranoid og skizofren anlagt, og et eller andet sted det er trods alt rart at blive underholdt. Selv dårlig underholdning er også en form for underholdning.

Efter et mindre tidsrum blandt de sociale feeds finder jeg noget roligt 80'er musik frem. Tonerne er velkendte og vellidte og volumen i høretelefonerne er tolerant nok til at kunne klare en håndfuld sange. Forudsætningen er naturligvis det er rolige sange uden nogen uventede overraskelser.
Tabloidavisen, Ekstra Bladet, giver mig mit midlertidig fix for nyheder, dog ikke foruden en pris. Jeg scroller nedad i en vilkårlig artikel og svæver kort over en reklame som ubarmhjertigt bombarder øregangene med overflod af høj lyd fra en mandlig speaker. Mit instinkt byder mig at flå høretelefonerne af så hurtigt det kan lade sig gøre, men jeg holder ud og finder i stedet pauseknappen på reklamen.

Trafikken i hovedet synes uoverskuelig og stressende, og jeg kan ikke skildre mellem tanker og rigtige lyde. Det er yderst trættende og opslidende, så jeg lægger mig lidt og vågner op to timer senere og er næsten så god som ny. Blot lidt ør og brugt i hovedet. Men nu kan jeg idet mindste holde ud at høre musik igen. Ganske vist ikke for højt men nok til det er tåleligt. Jeg smiler igen til verden og håber dagen i morgen bliver en mindre groggy oplevelse.
Forfatterbemærkninger
En tekst skrevet tilbage i 2020 hvor tankemylder satte dagordnen i perioder. Er heldigvis kommet videre.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 11/11-2023 14:39 af David Hansen (David H) og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 438 ord og lix-tallet er 41.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.