9 måneder, 16 dage siden

Sønderborg ugeavis ultimo naj

Aaaangst!!!
Camilla Rasm...
12 år siden
Hvor skal vi hen?
Liza Abildsk...
5 år siden
Smooth Criminal
Olivia Birch...
4 år siden
...
Kianna Kitte...
1 år, 1 måned siden
En aften med oplæsning, v...
Olivia Birch...
5 år siden
Kreativ Blokering og Auti...
Kianna Kitte...
2 år siden
uden søvn
Kenny Raun (...
5 år siden
Road to nowhere, dagens p...
Camilla Rasm...
3 år siden
Skæbne
Hanna Fink (...
6 år siden
Anata wa okotta? -Are you...
Julie Vester...
6 år siden
Jeg kunne også bare finde...
Kasper Lund ...
5 år siden
Dreamtime tæller får, dow...
Camilla Rasm...
3 år siden
Det vil ikke slippe mig :...
Gittepigen
7 år siden
Første kritik godt modta...
Bella Donals...
3 år siden
Flytnings-spænding, og li...
Kasper Lund ...
3 år siden
Aktivering. Nu skal jeg s...
Gaffa Brandt
7 år siden
Romanprojekt, kunst, bog ...
Shirley Anke...
6 år siden
Torsdag
Mille Larsen...
3 år siden
Skam over sæd og æg - Kas...
Kasper Lund ...
3 år siden
Slush ice til en hund
Regitze Møbi...
5 år siden
Flødedruk og lilla roser.
Regitze Møbi...
5 år siden
Fødselsdagsgave
Hanna Fink (...
11 måneder, 16 dage siden
Skrible-maskinen kører ig...
Kianna Kitte...
2 år siden
Jeg gør det snart
H.P Moeller
3 år siden
4 år føles som i går.
Jønsse
3 år siden
Tag et lyn.
Regitze Møbi...
5 år siden
Lommefilosofi og valg - K...
Kasper Lund ...
5 år siden
Når lykken holder ferie.....
Marlene Gran...
7 år siden
God bagjul, kælke skade, ...
Kianna Kitte...
1 år, 3 måneder siden
En krone for dine tanker?
Karen Kris
5 år siden
Omkring hæmninger, frække...
Kianna Kitte...
2 år siden
Hun fik Cohen forærende
Olivia Birch...
3 år siden
Haiku digte skrives i nut...
Syrene Hvid
1 år, 6 måneder siden
Karrusellen af Kaos - Kas...
Kasper Lund ...
3 år siden
Dag 7 på fyldepennen. Sta...
Gaffa Brandt
7 år siden
virkelighedsflugt
Ida Hansen (...
2 år siden
Kaos?
Per Z
5 år siden
Helbred
Hanna Fink (...
4 år siden
Avis artikel ang. Valgolakater og mig


Cykelture og likes er Martins nye narko

Skæbne

Sønderborg: Martin Michael Jakobsen kan godt lide at cykle, og han har endelig fået mulighed for at skifte den gamle damecykel ud med en rigtig cykel med mange gear. Nyanskaffelsen giver den tidligere stofmisbruger fra Sønderborg blod på tanden, og han begiver sig ud på stadig længere cykelture. Fra at cykle en til to kilometer om dagen er han nu oppe på 5 til 10 kilometer. Turene på cyklen hjælper ham genne hverdagen og giver bedre kondi.

- Den længste tur, jeg har kørt, gik til Nordborg. Men det var altså for langt - det kunne jeg mærke på tilbagevejen, siger den 44-årige sønderborger og sætter et af sine skæve smil op.

- Du kan godt sige, at cykling er mit nye narko - sammen med tommel op på facebook. Jeg har stor fornøjelse at at være på facebook og bliver rigtigt glad, når nogen kan lide det, jeg laver.

Fra Sjælland

Ugeavisen mødte første gang Martin Michael Jakobsen i april 2018.

Dengang fortalte han den triste historie om barndommen i en lille lejlighed i en sidegade til Istedgade.

Faderen er fra Ægypten - han kom til Danmark og kunne ikke stå for de blonde danske piger. Derfor blev Martin født, men da han var få måneder, forsvandt faderen. Martin Michael Jakobsen har aldrig haft kontakt med ham.

Moderen fandt en ny mand og fik tre børn med ham.

Han var voldelig og slog Martin en gang. Så lærte den lille dreng at undgå stedfaderen.

Familien flyttede til Valby og stedfaderen forlod den, da Martin var syv til otte år. Han var allerede på det tidspunkt en vild dreng - han mener selv, at det begyndte, da han fandt ud af, at stedfaderen ikke var hans rigtige far og at han lavede ballade for at få opmærksomhed.

Som 10-årig røg Martin sin første joint, og moderen gav op og sendte sønnen på institution. Han gik fra den ene institution til den næste for at ende på Dybbøl Gartner Hjem - en streng og delvis lukket institution.

Her fandt han sig godt tilpas og fandt ud af, at han faktisk er god til det kreative. Både at skrive, male og spille guitar.

Men hjemmet blev lukket, da Martin var 17 år, og til trods for, at han ikke var myndig, gav kommunen ham egen lejlighed. Det kunne han ikke styre, og hash fik selskab af hårde stoffer. Der blev købt kokain, heroin og stort set alle de stoffer, der er på markedet. Martin blev blandingsmisbruger og junkede, røg og sniffede alt, hvad han kom i nærheden af.

Martin Michael Jakobsen har siddet i fængsel fem gange - hertil kommer en række kortere ophold i arresthuse. Hvor mange dage det er blevet til, kan eller vil han ikke regne ud. Men han fortæller næsten stolt, at han kun har fået straffe for berigelseskriminalitet og euforiserende stoffer. Aldrig for vold, trusler eller lignende.

Er faldet i

Da ugeavisen talte med Martin første gang, var han ikke i tvivl om, at det var slut med stoffer og kriminalitet. Han har dog ikke kunne holde sig helt fra stofferne.

- Jeg er faldet i et par gange, men jeg har sørget for, at det hul, jeg gravede for mig selv, ikke blev så dybt, at jeg ikke kunne komme op, siger Martin, der ikke ønsker at tale om, hvad han tog og hvor meget. Men han understreger, at han ikke har stjålet noget, siden den seneste fængselsstraf.

- Når jeg har været i stand til at forlade stofferne igen, så har det noget at gøre med, at jeg ikke har samme glæde ved at indtage dem. I starten var det sjovt og spændende, men tager jeg dem i dag, så føler jeg skyld og skam, siger Martin.

Der er sket den forskel i hans liv - siden ugeavisen talte med ham første gang - at han har mistet sin kæreste. Hun var også stofmisbruger og blev ifølge Martin ved med at sige, at hun også ville ud af misbruget. Men der var ikke rigtig en bevægelse og derfor gled de to fra hinanden.

- Hun var skildpadden og jeg var kaninen, siger han.

Sociale medier

Martin Michael Jakobsen skriver digte, maler på bagsiden af valgplakater, tager ofte guitaren med og spiller for brugerne af skurvognen og så er han meget aktiv på de sociale medier Instagram og facebook.

En af hans største succeser er en facebook-julekalender med hans to katte som hovedaktører - den ene spillede en gammel gut og den anden en ikke alt for smart blondine. Der blev lagt musik ind i hvert video-afsnit - af og til var det Martin selv, som spillede.

Det gav likes og Martin er helt vild med at få den strittende tommel. At nogen anerkender det, han laver, gør ham nærmest høj.

Reddet på målstregen

Martin Michael Jakobsen er ikke religiøs. Han mener, at vi mennesker er her på jorden til vi ikke er her mere - og så er vi væk.

- Jeg kan selvfølgelige ikke vide, om der er noget om det med reinkarnation, men jeg tror nok mere på det logiske, siger han.

Men Martin tror alligevel, at der er et eller andet - måske noget overjordisk - som har holdt hånden over ham og som reddede ham ud af 30 års narkomisbrug.

- Det var lige på målstregen, siger han.

Hvad det var, der gjorde, at han under seneste fængselsophold tænke, at det er et frygteligt spild af livet at sidde bag tremmer, ved han ikke.

- Men nu ser jeg anderledes på tingene. Dejligt at gå i supermarkedet uden at tænke på at stjæle, siger Martin.

Jeg er glad

- Jeg er glad og holder mig beskæftiget. Hver 14. dag er jeg i kontakt med psykiatrien og jeg får medicin mod angst. Men jeg tager den kun, når det er tiltrængt, jeg vil jo ikke gå ud af et misbrug og ind i et andet, siger Martin Michael Jakobsen.

Han er i dag i gang med et ressourceforløb, som skal klarlægge, hvad han kan klare. En gang tidligere - i 2004 - var han indstillet til pension, men en fængselsstraf kom i vejen. Nu siger han, at han meget gerne vil arbejde med noget, der har med multikultur at gøre, men han bliver let stresset og kommer til at sige ja til for meget. Og så har han vanskeligt ved at være sammen med mange mennesker.


Cykelture og likes er Martins nye narko
http://www.e-pages.dk/sonderborgugeavis/393/article/909476/19/2/render/?token=44c263a81bb627bba35b72a512caf6e4

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Sønderborg ugeavis ultimo naj er publiceret 25/06-2019 07:14 af Martin Michael Jakobsen (Marver).

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.