Jeg gør det snart
H.P Moeller
5 år siden
Havørnen og Tigeren
Sylvia Ebbes...
8 år siden
i bad med Noa
Peter
6 år siden
Sommerlandet
Hanna Fink (...
7 år siden
Årsdag
Mikala Rosen...
9 år siden
Klods om benet
Jette Peters...
5 år siden
Udstillingen
Hanna Fink (...
8 år siden
At være noget - at blive ...
Salomon
6 år siden
Kursus
Hanna Fink (...
7 år siden
Når lykken holder ferie.....
Marlene Gran...
9 år siden
Så er det snart juleferie...
Michala Esch...
13 år siden
Bare endnu en torsdag
Barepernille
7 år siden
Mine tanker
Zein Ali (Bi...
8 måneder, 18 dage siden
Højskoleophold.
Hanna Fink (...
6 år siden
Livet tur-retur
denblaahund
7 år siden
Morgens musik
Halina Abram...
4 år siden
Det vil ikke slippe mig :...
Gittepigen
8 år siden
den første dag år 2013
bondeven
9 år siden
Spøgelser på vikingemarke...
Carsten Cede...
7 år siden
Det er sygdom, det er sol...
Olivia Birch...
6 år siden
Flæskesteg og brækkede ri...
Olivia Birch...
7 år siden
Første indlæg og ny tid
Miriam Lidbe...
4 år siden
Nye chili
Kenny Raun (...
7 år siden
Nyt maleri
Jytte Westen...
6 år siden
Bornholm2
Michala Esch...
13 år siden
Bliver jeg nogensinde god...
Jønsse
5 år siden
En dagdog?
Kellany Bram...
8 år siden
Uhm ... Efterårets kryb o...
Mikala Rosen...
9 år siden
It. Is. Yuge! YUGE, I tel...
Olivia Birch...
4 år siden
Kære natbog (I)
Olivia Birch...
7 år siden
Jeg har en plan
Halina Abram...
4 år siden
Undervisning
Hanna Fink (...
8 år siden
Selektiv skriveblokering
Olivia Birch...
7 år siden
Forberedelse til eksamen
Annabell Nie...
7 år siden
Hvorfor er jeg så vred?
Neola
8 måneder, 11 dage siden
Anata wa okotta? -Are you...
Julie Vester...
8 år siden
Skolestart

Hmmm Jeg forlod hvis min meget isolerede trygge barndom da jeg startede i skole blev lukket kom til et land hvor mine forældre ikke længere kunne hjælpe.

Jeg blev så storebror nøjagtig samtidig med skolestat om det betød noget ved jeg ikke.

Inden jeg startede i skole hørte jeg min storesøster Birthe barske beretning om livet der og sagde jeg bare stillede mig i et hjørne op af muren skulle ikke risikere noget.

Det var en meget lille skole jeg startede i Hvorup hvor fru Christensen underviste alle elever 1-4 klasse i samme lokale ingen klokke i skolegården fru Christensen kom ud klappede i hænderne og sagde "Kom så børn"

Måske var jeg en del uden for skolens fællesskab jeg gik til FDF i Hvorupgård skole og var venner med flere fra den skole også husker rivalisering mellem grupperne hvor jeg stod midt mellem disse grupper og følte mig hvis mest velkommen bladt børnene fra Hvorupgård.

Der var slagsmål mellem hvorup og hvorupgård pga mig de aftalt en fra hver gruppe til at føre slagsmålet.

Michael drengen jeg tit kom på tværs af under tafat hvor jeg skulle fange og han løbe forbi kunne han ikke komme forbi mig løb direkte ind i mig uden at stoppe, Michael slog sig og jeg fik tæsk af hans storebror,

Når vi havde gymnastik og musik foregik det på den lidt større Hvorupgård skole hos Hr og fru Hybel, vi kørte frem og tilbage med mini bus Clausen var Chaufør vi kæmpede altid om at komme først ind i bussen og en dag var det nær gået helt galt Michael og jeg løb sidde om sidde mens bussen kørte ind i skolegården. Michael faldt i vores kamp om at komme først ind Michael havde nær fået hovedet ind under bussens tvilling baghjul så tæt på at hjulet rykkede håret af ham og det blødte, husker jeg synes det urimelige Clausen råbte af mig (idag forstår jeg han jo var i ret logisk chok) Michael klarede sig og jeg havde det så dårligt og var en så lukket natur at mine forældre først har hørt historien for nylig.

Efter 3 klasse lukkede Hvorup skole (Komunne sammenlægning 72?) vi kom i Lindholm skole jeg var sikkert den udfarene fra Hvorup skole hvor tidligere Hvorup kammerater holdt sig i egen klikke de kørte også med bus sammen til skole hvor jeg cyklede de 3 km til skolen.

Michael fik på et langt senere tidspunkt ram på mig en dag vi stod på gangen (ca 6 kl) ventede på læren skulle låse op fik jeg uden grund eller varsel et skub bagfra af Michael jeg stod med hænderne i lommen og væltede direkte ind i flisebeklædt væg slog 2 fortænder ud ved den lejlighed som jo idag er stift pocelænstænder.

I skolen var jeg sikkert en stille genert dreng havde vel også gode skolekammerater til leg efter skoletid jeg med egen hest husker Heine da vi fællede det store piletræ sammen med min mor, Han gav mig min første biografoplevelse(Soldaterkammerater) på sin fødselsdag.
Kofoed som jeg sov i halmhule med.
Jesper Lars.

tjaa og så blev jeg knallertbølle som 12 årig måtte kun køre på markvejen men nogle dage gik markvejen over asfalt helt op til Hvorup by hvor vi var en flok der døjede med at holde gamle knalleter kørende åååå det var langt sværere end fantasitraktoren som min mor ikke måtte stå på før skolestart;-)

Jamen der er da bare så mange minder fra skoletiden læreparet Hybel havde en grønlænderdreng de passede (pleje) på min alder ååå han var skøn at lege med men man skulle sikkert passe på os når vi var sammen tændte et lille bål ovenpå en stak sveller som blev ved med at ulme min mor slukkede.

Med Gedion kravlede jeg også på spidsen af ladetaget ca 10 m oppe og min mor så os men turde ikke sige noget i angst for vi så faldt ned..

Som lidt større hjalp jeg til med landbrugsarbejde på naboens gård kørte traktor hakkede roer hjalp til med høsten, men blev formanet af min mor om jeg ikke måtte gå med ind derhenne en brist min mor havde fra hendes barndoms store børneflokke såå jeg gik da med flokken ind til kaffe uden min mor fik besked, idag ved min mor det og er glad ved jeg trodsede hende;-)

Det er sikkert kun sket en gang at vi hentede min søster hjem fra skole i hestetrukket kane som større havde vi til sidst Nordbakken Claus tilbage husker et år jeg spændte en lille trækælk efter og lod hesten trække mig til hvorup der spændte vi en helt række småkælke bagefter så 4-5 kammerater fra hvorup fik en meget sjov tur rundt i Villys skov.

Åse & Villy stedet vi hentede mælk de havde også en børneflok på 4 hvor Ellen var på alder med mig, så mens min far snakkede med Villy legede vi børn på halmloftet kiggede kattekillinger smågrise og den lille kalv der knap kunne stå.

Legede også læge med naboens pige Ellen men det var jo en ret forbudt leg vidste vi godt da mor så os smånøgne.

Tjaa bare lidt tanker fra en tid

SES Peter

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Skoletiden er publiceret 12/07-2008 01:04 af Peter.

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.