Sønderborg ugeavis ultimo...
Martin Micha...
4 år siden
Anden dag på Fyldepinden
Gaffa Brandt
11 år siden
Det første palindrom-år
Olivia Birch...
9 år siden
Tanker
Luxuryline
9 år siden
Felicidad mi amor! Felici...
Camilla Rasm...
11 år siden
Citrontræ
Halina Abram...
6 år siden
Hvem fortjener blomsten?
Racuelle Hei...
8 år siden
senior Dating.
Ruth Christe...
7 år siden
Aloe Vera Gel og mandehør...
Victoria Wan...
8 år siden
Sidste nyt.
Hanna Fink (...
3 år siden
Gnist...
Signe Unmack...
2 år siden
Sommerferie i Danmark
Marie-Christ...
7 år siden
Mænd der hader kvinder
Ansu Orheim ...
7 dage siden
Spand med sand, der skal ...
Michala Esch...
6 år siden
Fin lørdag
David Hansen...
1 måned, 18 dage siden
Velkommen, efterår!
Josephine Lø...
9 år siden
Hyggedag
Josephine Lø...
9 år siden
Hovedafbryderen
Rud Stenfisk...
3 år siden
Barndomsdrømme - Kasper L...
Kasper Lund ...
7 år siden
Nede på point
Olivia Birch...
9 år siden
1. søndag i advent og i aften vil vi tænde et lys i adventskransen. En krans, som jeg kom hurtigt om ved. Jeg købte en stage til fire lys og pyntede det med røde sløjfer og gran. Andre år har jeg haft en rigtig gran krans, men jeg synes, at den så hurtig bliver både tør og grim. Det er svært at forstå, at om godt tre uger, har vi jul igen. Jeg håber, at det bliver en dejlig forberedelsestid op til jul i år. Sidste år var ikke så spændende, men det er fortid nu, så lad det ligge – og det blev alligevel jul.

Vi er kommet hjem fra tilbagevendende arrangement i vort lille samfund. Juletræet på vort lille torv blev tændt af selveste julemanden. En hestevogn med to prægtige heste for, kom kørende med en rødfrakket kusk - bag selen - på kuskebænken. Bagi lå julemanden sovende og gemt og efter at børnene havde råbt højt og mange gange ”Julemand, vågn op”, dukkede han frem til stor jubel og fik tændt juletræet ved at sige en eller anden trylleformular, som jeg ikke helt fik fat i. Alle – både store og små dansede om juletræet og de som ikke gad være med eller måske ikke turde danse – ja, de får ingen julegaver – bestemte julemanden. Han var næsten ved at køre af sted i sin hestevogn, inden han kom i tanke om sin sæk med slikposer til børnene.
Bagefter hyggede vi os med gløgg, æbleskiver, øl og vand til formidable priser. Overskuddet går til vor landsbykasse og det er da også festudvalget til landsbyfesten, som står for juletræs tændingen. Det er bare så hyggeligt at komme hinanden ved på denne specielle måde og alle, som kan, møder trofast op år efter år. De voksne børn, som for længst er flyttet hjemmefra, kommer hjem med deres børn - næste generation og på den måde bliver det til mange. Nu står juletræet henne på torvet og stråler og vi har udsigt til det fra vore vinduer.

I morgen vil jeg jule lidt. Lave kalenderlysdekorationer og så småt begynde at pynte til jul og på tirsdag vil jeg bage pebernødder, så vi har dem at spise af i løbet af december – ellers får vi dem ikke spist. I julen er der så meget andet godt og hvem gider spise pebernødder langt hen i januar. Jeg plejer gerne at lave en plan over, hvad jeg skal nå de forskellige dage i december, men i år forsøger jeg at tage det lidt med ro og lade være med at skrue forventningerne for højt. Det skal bare være en hyggelig måned med fyrfadslys, gløgg og æbleskiver og mange andre ting. Hygge i familiens skød – så bliver det alligevel jul – selv om jeg ikke forstår det helt.

Alle mine læsere ønskes god vind fremover. Pas på jer selv og lad være med at få julestress. Gør ikke julen til mere, end godt er.

Hyggehejsa fra en frysende Nellemor.

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Svært at forstå.... er publiceret 30/11-2003 18:13 af Ellen Tang Sørensen (nellemor).

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.