Mine tanker er der, hvor min opmærksomhed er

Udtrækssofa og ubarberede...
Victoria Wan...
8 år siden
Tilstand - stilstand
Sylvia Ebbes...
10 år siden
Morgens musik
Halina Abram...
6 år siden
Tvivl.
ceciliemarie
12 år siden
Tankemylder og dagene der...
David Hansen...
1 måned, 17 dage siden
Det første palindrom-år
Olivia Birch...
9 år siden
Jeg inklinerede som det s...
Olivia Birch...
8 år siden
11.09.2016
Marianne Mar...
7 år siden
Еnke
Halina Abram...
6 år siden
I aften ser vi Hobitten i...
Carsten Cede...
9 år siden
ulovligheder
Sincedawnofm...
10 år siden
Dagene der går
Lisa Brøndbe...
3 år siden
Flytnings-spænding, og li...
Kasper Lund ...
8 år siden
Life could be simple...
Michala Esch...
6 år siden
Mit lys brænder
Tine Sønder ...
10 år siden
Verden holder vejret!
Marlene Gran...
11 år siden
Lidt af hvert
Hanna Fink (...
10 år siden
I korte glimt...
Marlene Gran...
11 år siden
De ligger der.
Ruth Christe...
7 år siden
Gode karakterer og en for...
Camilla Ahle...
5 år siden
Og patterne er blevet læn...
Neola
3 år siden
I'm not perfect and I kno...
MysteriousGi...
11 år siden
Hvorfor er jeg så vred?
Neola
3 år siden
Tiden
Zein Ali (Bi...
3 år siden
Mand og barn er taget på arbejde og i skole. Jeg har taget afsked med dem, for nu ser vi ikke hinanden igen, før jeg kommer hjem fra Vejle. Jeg tænker meget på, at jeg skal tilbringe en weekend uden dem, men det klarer vi alle tre. Jeg tænker på Fyldepenstræffet og glæder mig til at møde andre fra Fyldepennen. Jeg tænker også på sommerfuglene, der svirrer rundt i maveregionen over det ukendte, som jeg står overfor, men atter er jeg jo ikke alene. Vi er jo næsten alle i samme båd, at skulle møde folk, som man ”kender” fra Fyldepennen. Jeg er nu sikker på, at vi vil få nogle fornøjelige timer sammen.

Mine tanker kører videre. Lige nu sidder jeg her ved computeren og råhygger mig, inden jeg skal videre i dagens tekst. Det meste af den daglige tjans er overstået og det er jo en rar tanke. En knap så god tanke er den der stressbetonede, men den kan godt gå hen i sit hjørne af tankekisten og lægge sig i dvale igen. Jeg skal og vil nå det, som jeg har sat mig for, inden jeg sætter mig i bilen og drager ud af marsklandet over i det mere bakkede terræn ved Vejle.

Tanker – ja vi tænker hele tiden. Nogle gange kører tankerne bare og andre gange får de fantasien aktiveret – enten på rare ting eller mindre rare ting, afhængig af både den indre mentale stemning og den ydre stemning. Tanker er toldfrie og er fuld legale, så længe de ikke bliver luftet – så længe de ikke kommer til udtryk. Og dog – tankerne kan vel godt komme til udtryk på et lærred i form af et maleri eller på papiret i form af en tekst eller et digt, uden at nogen andre end en´ selv kan analysere og konkludere dem. At udtrykke og opfatte tanker er en fortolkning. Tanker, tanker, tanker……

Tanker er der, hvor min opmærksomhed er. Er det i positive, trygge og rare rammer, vil jeg gerne have mine tanker der. Er de derimod, der hvor der hvor jeg er opmærksom på negative ting, er det mindre rart, men det kan være så forbandet svært at få dem derfra. Jeg tænker tit på, at tanken, som jeg tænker, er mit eget valg og af den tanke tager jeg en følelse til mig. I en periode af mit liv har jeg tænkt mange negative tanker og jeg fik følelsen af at være meget negativt overfor næsten hvad som helst. Jeg ville så gerne slippe disse negative tanker, men jeg havde ikke forståelse og bevidsthed til at tænke anderledes. Det var tanker, som jeg havde fået med i rygsækken gennem hele livet og efterhånden – ja, så var det MINE tanker. Der skulle alternativ behandling, en krise og terapisamtaler og skrivning til at ændre min tankegang.

Til slut vil jeg tænke på, at jeg er jo heldig. Meget har ændret sig og jeg er begyndt at tænke mange positive tanker – men kan nok mærke, at jeg ”halter” endnu. Jeg vil blive bedre til at nægte de negative tanker om mig selv. Jeg vil prøve at rose i stedet for at skælde ud. Jeg er kommet videre og jeg har fået et værktøj til at tænke positivt.

Det blev en masse morgentanker. Tanker, der måske har godt af at blive luftet. Tanker, der boblede i mit hoved. Tanker, der trængte ud på papiret og tanker om en rar oplevelse ved min computer. Nu må jeg i sving igen og atter vil tankerne myldre rundt i tankekisten. Mine tanker vil være der, hvor min opmærksomhed er.

Jeg vil ønske mine læsere en rigtig god weekend.

Hyggehejsa fra en tankefuld Nellemor.

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Mine tanker er der, hvor min opmærksomhed er er publiceret 11/06-2004 10:03 af Ellen Tang Sørensen (nellemor).

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.