19 år siden

Sig aldrig...

Stine og mormor.
Ruth Christe...
7 år siden
Atomer & molekyler - nu p...
Mikala Rosen...
11 år siden
Drama queen...
Sylvia Ebbes...
10 år siden
At være noget - at blive ...
Salomon
9 år siden
Problemer?
EmmaBechh
10 år siden
Juleferie :)
Michala Esch...
14 år siden
Svampe
Halina Abram...
6 år siden
Valg 2019
Martin Micha...
4 år siden
Måske nattøjsdag
Hanna Fink (...
11 år siden
Tømmer lige rygsækken.
Neola
3 år siden
Slush ice til en hund
Regitze Møbi...
9 år siden
Brakvand
Marie Martin...
10 år siden
Gode karakterer og en for...
Camilla Ahle...
5 år siden
Belvedere, #momlife & mis...
Racuelle Hei...
5 år siden
Det fandme typisk, med de...
Racuelle Hei...
9 år siden
At overliste en seksårig
Olivia Birch...
8 år siden
Velkommen til oversprings...
Michala Esch...
11 år siden
Klods om benet
Jette Peters...
7 år siden
En brutal årstid
Olivia Birch...
9 år siden
Hverdag
Hanna Fink (...
5 år siden
Clairvoyant Medie
Sylvia Ebbes...
10 år siden
Tændt...... mega tændt.
Danze
6 år siden
Det her er ikke mit land
Olivia Birch...
9 år siden
Frikadellemor
Olivia Birch...
9 år siden
Op på den hest!
Bastian
11 år siden
Min datters smukke sang
Ace Burridge...
11 år siden
Alene i skyerne
Tine Sønder ...
12 år siden
Med hovedet et vist sted
Caby
9 år siden
13 dag på fyldepennen. Er...
Gaffa Brandt
11 år siden
Måske læsedag
David Hansen...
3 måneder, 27 dage siden
Tab og vind med samme sin...
Michala Esch...
16 år siden
70 år + 3 dage
Peter Munk (...
10 år siden
Hej med jer!
vintergækken
11 år siden
Gud hader dig, og især mi...
Kasper Lund ...
8 år siden
23 år - derfor naiv - Kas...
Kasper Lund ...
8 år siden
14.09.2016
Marianne Mar...
7 år siden
Det første palindrom-år
Olivia Birch...
9 år siden
Gode dage forud
David Hansen...
1 måned, 14 dage siden
Lufthavnen - sjæl i flamm...
Salomon
9 år siden
Sig aldrig nogensinde din mening om en gravid mave MED MINDRE det er noget pænt og den gravide evt. selv har bedt om din ærlige mening!!!
Som gravid er du ekstra sårbar på alle måder, og derfor er det ikke særlig fedt at få at vide at man da ikke er ret stor eller fylder ret meget!!!
Til gengæld er det dejligt at få at vide at man ser godt ud eller bærer det godt.

Det er utroligt så folk tror de kan tillade sig at sige hvad som helst, bare fordi man venter sig.
Jeg soler mig i de kommentarer omkring hvor flot jeg ser ud, hvor flot jeg strutter, hvor smuk min mave er og NYDER, når folk siger at jeg bliver større og større.
Jeg føler mig til gengæld dybt krænket og såret, når der falder bemærkninger om hvor lidt jeg fylder og om der overhovedet er noget inde i min mave.
For det første så vejer jeg 80 kg nu. Det har jeg aldrig gjort før. De kilo er fordelt på 174 cm, og det meste sidder på maven. Den liter ekstra blod min krop har produceret ses ikke synligt. Jeg har hverken ødemer eller er ophævet i krop og ansigt på nogen måde. Min hud er skinnende ren og mit hår blankt og blødt som silke. Strækmærker har jeg intet set til - endnu da! :D
For det andet, så ligner jeg alle de modeller der er i graviditetsbladene og bøgerne. Når man ser deres maver og kroppe, så ser jeg ikke spor anderledes lille eller stor ud i forhold til dem.
For det tredje vejer mit barn måske hen ved 3 kg, og mit fundusmål er over 35, hvilket i øvrigt overstiger kurven for det gennemsnitlige!
Altså er jeg hverken usædvanlig lille eller ligner en strandet hval. Der er INGEN regel der siger at du skal tage 30 kilo på og ligne en kampvogn, fordi du er gravid, og man kan overhovedet ikke sammenligne maverne, fordi de netop udvikler sig og ser meget forskellige ud.
Så tænk dig om inden du flyver ud med din uforbeholdne mening om en gravids mave!!!
Som sagt kan man jo selv bede om en ærlig mening, hvis det er det man vil, og for at gentage hvad jeg sagde før, så sig ALTID noget pænt. Det har den gravide behov for. Det er svært nok at finde sig tilrette i egen krop, og kampen med hormonerne gør en ustabil følelsesmæssigt og man bliver langt mere nærtagende end ellers.
Så tænk dig om derude!

Desuden er jeg overbevist om at meget af det negative man skal lægge ører til stammer fra misundelse. Misundelse over at man ikke selv så lige så godt ud, da man selv var gravid, men tog 30 kg på og måske stadig kæmper med alt det overflødige fedt.
Til trods for min graviditet, formår jeg stadig at fange mændenes opmærksomhed, når jeg går på gaden. For hvorfor ligne en færge i kikset jogginsæt, når man kan være noget så raffineret i graviditetstøj og lækkert tilbehør?

Jeg har været ved frisøren i dag og fået frisket hårbunden op med naturfarve, og så har jeg overskredet en af mine grænser i dag.
Mens jeg ventede på bussen, var mit blodsukker blevet så lavt, at jeg var helt dårlig. Derfor så jeg mig nødsaget til at spise en klase vindruer jeg havde købt i Kvickly. De røg ned, rub og stub og dette UDEN at de var blevet skyllet i vand! I bussen sad jeg godt nok og tænkte på, hvor mange og ikke mindst hvem der mon havde rørt ved dem, men jeg blev nødt til at spise dem, også uden de var blevet vaskede.

Det var rigtig spændende til fødselsforberedelse i går. Jordemoderen som er den jeg går til, viste sig at være meget alternativt orienteret, hvor den anden jeg har været til forberedelse hos de andre 2 gange, har været mere praktisk og konkret orienteret. Der blev snakket forældreroller, rollemodeller, barnets oplevelse af fødslen mv. Det var virkelig interessant og jeg må indrømme at selvom jeg jo har læst en del bøger og magasiner om emnet, så kom der noget helt nyt på banen som gav mig et par aha-oplevelser. Jeg kan ikke referere det hele, men det var en god oplevelse og de 4 andre kvinder + 2 mænd, virkede utrolig søde. Det var rigtig fedt også bagefter at kunne sidde og snakke om når mælken løber fra brystet (det har det gjort længe for mit vedkommende) og alle de der små og store forandringer kroppen og psyken gennemgår. Det er en givtig oplevelse, som kun kan anbefales.

Skulle der sidde en gravid og læse med her, kan jeg også fortælle at man altså sagtens kan gå i solarium som gravid, sålænge man kan komme op fra solen igen. Det man blot skal være yderst opmærksom på, er at man dækker maven, og her har jeg endelig kunnet se det fornuftige i et af de mange rædselsfulde mørkeblå badehåndklæder Jan har bragt med fra sin tid som ungkarl. Håndklædet vikles om maven, så det dækker fra under brystet til numsen. Sidst i graviditeten kan man ikke ligge på ryggen, da presset er for stort mod den store blodåre, så hvis man ligger på siden og vender sig, når halvdelen af tiden er gået, så undgår man at blive dårlig. Husk at have en flaske vand med, så du ikke dehydrerer, og det allerbedste du kan gøre er at tage solcreme med en høj faktor med og smøre dig ind i den, før du hopper i solen.
På den måde kan du bevare din skønne kulør og husk: Alt med måde! Ikke sol flere dage i træk og lig ikke for længe!
Selv er jeg i solarium et par gange i måneden, og supplerer op med selvbrunende gele´.

Nu vil jeg videre. :)

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Sig aldrig... er publiceret 19/05-2005 15:16 af str-ponzz.

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.