17 år siden

ARRGH!!! F... økonomi!!!

Torsdag d. 3/8-2018
Smukke Emma
5 år siden
En dagdog?
Kellany Bram...
11 år siden
Gymasie-grammatik & hygge...
Ash Renashan...
10 år siden
Udstilling
Hanna Fink (...
11 år siden
Hverdagen
Hanna Fink (...
10 år siden
Sig appelsin - Kasper Lun...
Kasper Lund ...
8 år siden
Udstilling i Havnsø Havn.
Hanna Fink (...
9 år siden
Hund - hvad sker der...?
Michala Esch...
16 år siden
Stine og mormor.
Ruth Christe...
7 år siden
Om sorgen...og post-weddi...
Sylvia Ebbes...
10 år siden
Lokumsdyret
Regitze Møbi...
9 år siden
Min Far er død
Poul Brasch ...
10 år siden
heh, lægeerklærning, - en...
Kenny Raun (...
9 år siden
How it all began...
Shirley Shei...
8 år siden
Husk at drømme en drøm i ...
Camilla Rasm...
9 år siden
En god aften
Bastian
11 år siden
Jeg vil starte en gruppe ...
Johannes Han...
4 år siden
Once upon a time
Morten Aske ...
10 år siden
Livsperspektiv
Flickarocks
9 år siden
D.25/3 - En ny start!
ListenToTheG...
11 år siden
Lommefilosofi og valg - K...
Kasper Lund ...
9 år siden
Boxning
Ida Hansen (...
6 år siden
Frikadellemor
Olivia Birch...
9 år siden
Så blev det gjort.
Ace Burridge...
10 år siden
Kære natbog (X)
Olivia Birch...
9 år siden
1 ex er det værste, men 3...
Martin Micha...
4 år siden
Hvordan?
Halina Abram...
6 år siden
23 år - derfor naiv - Kas...
Kasper Lund ...
8 år siden
Inspiration eller fjolled...
Kellany Bram...
11 år siden
Apatiske gentagelser - Ka...
Kasper Lund ...
9 år siden
Hjem igen
Salomon
9 år siden
Svampe.
Ruth Christe...
7 år siden
Begrav et sædekorn
Camilla Rasm...
9 år siden
Mænd der hader kvinder
Ansu Orheim ...
17 dage siden
Ryddedag
Sunstar31
9 år siden
Gamle skole
Nikitaolsen1
9 år siden
Jeg skal have en lille pr...
SoffiG
10 år siden
Øv øvøvøvøvø! D og jeg har lige opdateret os selv mht. skema næste år, mit ser fint ud. Jeg har 15 timer, altså 5 kurser næste år, hvilket er meget, men jeg har hele 2 fridage, så det er jo faktisk ret fint!
MEN! D skal jo til at begynde på sin kandidat, og han skal samtidig tage et ekstra fag for at have nok ect-point. Han regnede med, at det fag han skulle tage var på 10 point, men det er så kun på 5.
Vi snakker så økonomi. D, eller vi selvfølgelig, skal betale de 57.000 kr for hans 3. semester nu her, samtidig med at vi skal bevise at vi derudover har 50.000 kr stående i banken. Altså skal der meget snart stå 107.000 kr på Ds opsparingskonto, hvilket faktisk er muligt til d. 1!
Det er så vildt at vi har klaret at spare så meget op på et år! Vi har begge studeret, jeg har fået Su og lån + arbejdet i vuggeren + kirken siden december, men D har kun arbejdet 15 timer om ugen siden januar! Så har vi selvfølgelig arbejdet fuldtid her i ferien, men alligevel! F... hvor er det vildt!
MEN det har også været et pisse hårdt og stresset semester!
Ok her kommer så årsagen til mit udbrud. Vi snakker herefter økonomi for næste semester. Jeg overvejer om jeg skal stoppe mit lån til september. Vi skal kun betale afgift til uni 1 gang mere end den nu her - dvs at vi kun skal spare 7000 kr mere op (vi har jo 50.000 stående på kontoen allerede)
Jeg regner sammen: 4000 kr i su + ca. 2000, efter skat, fra kirken + ca 1000 (i værste fald) fra vuggeren. Altså 7000 kr ind om måneden.
Jeg kigger over på D og siger at vi snart skal til at lede efter et fritidsjob til ham til næste semester, men han rynker panden og siger at det vil han overhovedet ikke få tid til. Han skal skrive sin kandidat og tage 2 ekstra fag. Men han synes helt sikkert ikke at vi skal fortsætte med lånet! Jeg bliver ret overrasket, for det var ikke lige det jeg havde forventet! Jeg er faktisk ret tæt på at tude, for ud over at skulle have 5 kurser skal jeg også have 15 timers arbejde og ingen penge til noget som helst sjovt, for når alle faste udgifter er betalt + mad, er der kun 1000 kr tilbage.. til bøger??

hmm nå, vi har lige spist, og snakket budget, og når man kigger på det i mindre løs form, er der faktisk 1800 kr. ekstra om måneden + at jeg har 3000 kr i feriepenge som jeg ikke har fået indbetalt endnu + D har 1800 kr på en check fra uni + de penge vi kommer til at tjene i august - altså + ca 16000. Måske kan D også arbejde lidt for Bror. Og vi får penge tilbage i forbrug for lejligheden i december - og det kan ikke være mindre end 3000 kr, når vi ikke har boet der i 6 mdr!
Jeg ved det ikke.. det er bare lidt hårdt at skulle være den der tjener pengene hjem til dagligt..
Men der må simpelthen være penge nok til yoga + det abonnement på weekendavisen som jeg egentlig fik penge til i fødselsdagsgave, men ikke har købt endnu, fordi jeg var nervøs for pengesituationen nu.

Jo det kommer til at se ok ud alligevel.

Sidste semester var hårdt, dette kommer til at se lige sådan ud, kan ikke rigtig finde ud af om det er værre eller bedre.. Det bliver mange oplæg, eksamensprøver, småopgaver og kun en skriftlig eksamensopgave, resten er portefolie, i forhold til sidste semester, hvor der var en del eksaminer, men ikke så mange oplæg og ingen deleksaminer. Hmm måske bliver det bedre, fordi det hele vil være spredt bedre ud, og jeg tror faktisk at vi slipper for at skulle læse i juleferien!! Men det er nok for tidligt at begynde at glæde sig over det, man ved jo aldrig.

Jeg prøver virkelig ikke at lade mig mærke med ting jeg ikke har råd til. Fx når der er optræk til bytur, siger jeg ikke at jeg ikke har råd, men bare at jeg ikke tager med. Det skal ikke få lov til at spille en alt for stor rolle i mit liv! Det er også derfor, at det er rart at have styr på pengene, før man går et nyt semester i møde.
Men der er noget der til tider kan få mit pis i kog mht. penge! Det er når almindelige studerende, der ikke har andet at betale for end dem selv, brokker sig over at de er fattige.
Uh det er hårdt at være fattig studerende, men jeg går i biffen 2 gange om måneden, køber oftest ind i føtex fordi det ligger tættest på, har ikke et arbejde, haha brugte lige 500 kr i byen sidste lørdag, tager altid bussen der er så mange bakker, se mine nye 1000 krs Dieseljeans, jep skal både på drukferie sydpå og skiferie i år, mm du skulle prøve den restaurent vi var på i går! Så lækkert mad, der vil vi til at gå noget oftere. Jeg f.. hader at høre folk udbryde, ja det er sgu hårdt at være fattig studerende, imellem sådanne kommentarer!! NEJ! Du er ikke fattig for h.. når du har råd til at gøre bare een af ovenstående ting!! Ahh rart at få lidt galde ud, og jeg ved godt, at det bare er en 'flyde med strømmen' bemærkning.. lige som at alle de ting folk gør, efterhånden betragtes som basis behov for overlevelse. F.. velfærdssystem!

Stopper nu, skal se film og hygge lidt med D før han skal til Herning, og så er der cykelferie når han kommer hjem onsdag :) ahh!

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget ARRGH!!! F... økonomi!!! er publiceret 22/07-2007 20:36 af mejsen.

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.