16 år siden

Locke, systemer,

Citrontræ
Halina Abram...
6 år siden
Karrusellen af Kaos - Kas...
Kasper Lund ...
7 år siden
Human tetris
Tine Sønder ...
11 år siden
Hvor skal vi hen?
Liza Abildsk...
9 år siden
Glædelig Jul til alle på ...
Poul Brasch ...
9 år siden
Hej, jeg elsker dig
Ansu Orheim ...
1 måned, 8 dage siden
P's liv, en skriveproces ...
Camilla Rasm...
10 år siden
Mystisk tilbageblik
kaotiskkaos
6 år siden
Nede på point
Olivia Birch...
9 år siden
It. Is. Yuge! YUGE, I tel...
Olivia Birch...
7 år siden
Mette og musik
Halina Abram...
6 år siden
En brutal årstid
Olivia Birch...
9 år siden
Kære natbog (II)
Olivia Birch...
9 år siden
De første dage
Michala Esch...
14 år siden
Gensynsglædens pris - 08....
Anna Gammelg...
1 år, 7 måneder siden
Adhd pille som brille
reseptpennen
7 år siden
I'm back!
Gittepigen
10 år siden
Med hovedet et vist sted
Caby
9 år siden
SSO - stress
RachelBlack
10 år siden
Man kan nok ikke give mød...
Ace Burridge...
11 år siden
Højskolehjemkomst.
Hanna Fink (...
10 år siden
Gud hader dig, og især mi...
Kasper Lund ...
7 år siden
Xhristmas fxxx special
Martin Micha...
4 år siden
Det var pindsvinets hjem
Olivia Birch...
8 år siden
Romanprojekt, kunst, bog ...
Shirley Anke...
10 år siden
Sønderborg ugeavis ultimo...
Martin Micha...
4 år siden
Jeg har en plan
Halina Abram...
6 år siden
Messingmænd og mirakelkur...
Marlene Gran...
11 år siden
70år + 4 dage
Peter Munk (...
10 år siden
Op på den hest!
Bastian
11 år siden
Sidste nyt.
Hanna Fink (...
3 år siden
Desværre.....
Halina Abram...
6 år siden
Hov det sner jo! Det er nok bare tøsne, men hvor er det fint :)

Nå, så er jeg endelig kommet igang med opgaven.. jeg mangler ikke så meget i at have læst hele bogen. Jeg har valgt at skrive om Locke, hvilket bliver ok. Han er jo en af de tidlige moderne filosoffer, og hvor er det ærgerligt (men forståeligt selvfølgeligt) at han bliver hæmmet af sin tro. Argumenterne går tilbage til en skaber, og derved kan han ikke rigtigt gå videnskabeligt til værks!
Locke hentyder til en polimik omkring kategorisering i sit 'essay om den menneskelige forstand', han må mene at man er begyndt at spekulere i, om der skulle være en sammenhæng imellem arterne, da de har nogle fællestræk. Dette afviser han dog blankt, fordi han mener, at kategoriseringen er tilfældig - ret spændende!
Jeg kommer til at tænke på intelligent design.. hypotesen kan man ikke engang kalde den.. hmm.. forvildelsen? At begynde på sådan en omgang efter Darwins 'Arternes oprindelse' er ret vildt.. tror måske det kunne være et ok perspektiv til opgaven..
Ellers bliver det vel bare at gå tilbage til Platons ideer og filosofferne i tiden efter Locke, for at se hvornår tingene for alvor kom i skred. Jep, jeg har plottet til opgaven, skal bare lige tage mig sammen!

Vi var oppe på boligforeningens kontor for at skrive under i dag. Foran i køen stod en mand fra Somalia, tror jeg, som ikke kunne finde ud af reglerne. Han skulle betale indskud, ligesom os, men skulle have et lån fra kommunen, og et eller andet var gået galt. Der var også en (tyrkisk?) kvinde der ikke kunne forstå, at hun ikke kunne få noget at bo i, når hun havde stået på venteliste i to år nu.
Det må være så forvirrende for mennesker fra andre lande, at komme til Danmark og skulle sætte sig ind i vores system! Bare D, der i det mindste snakker engelsk, kan slet ikke finde ud af og forstå universitetets snørklede systemer (ok, jeg og underviserne har også vores problemer). Hvorfor ikke ansætte en flok, der skal sørge for forskellige problemer, så man kun skal snakke folk een gang. Der må blive brugt så meget tid på forklaringer, klager osv. Jeg forstår det ikke! Lige nu er tingene delt ud over så mange forskellige områder, at ingen har overblikket, og ingen tager ansvar for noget! Når man skal følge alle de f.. regler, må det altså ikke være så svært (og med så lange ventetider!) 'Hvis bare man ku være, og bare være til' (Peter Sommer) Og 15. oktober kan vi bevise, at vi har levet på samme adresse i to år (at vi har været sammen i 2 1/2 år nu er ligegyldigt når der ikke er beviser) Så når man tager ventetiden i betragtning, er det måske ved at være tiden, hvor vi skulle søge om familiesammenføring. Det ville jo være rart at han ikke lige pludselig bliver smidt ud, fordi en kommende arbejdssituation glipper.. Man må hele tiden foregribe det der kommer..

Nå, men ja vi fik så underskrevet og betalt, hvilket er dejligt, og jeg glæder mig så vildt meget til vi flytter! Glæder mig til at få en masse skabe at have tingene i (jeg roder ret meget, og vi har ikke et sted her, hvor man lige kan smide en bunke rod ind), selv om D siger, at jeg skal benytte den mulighed jeg nu har for at få smidt halvdelen af mine ting ud.. Nogen gange er det svært at leve med en mand der mht. ting, lever som en budistisk munk, næsten. Jeg vil ikke smide tingene ud, sådan er det!

Jeg har ellers brugt for- og eftermiddagen på at læse rejsebeskrivelser. De er måske ikke skrevet i et fantastisk sprog, men de bliver skrevet fordi folk er betagede af noget, og det er fængslende! Der er sjovt at se hvad forskellige mennesker fokuserer på.. det er nok også derfor det er sjovt at læse dagbøger, men det er fedt at leve sig ind i andres rejser, forestille sig at man er der selv, på sin egen måde. Jeg burde skrive opgave, men udsætter den lidt.

Jeg fik en bog i kalendergave af min mor 'hundehoved', som jeg er i gang med, og måske skulle jeg komme lidt videre med den..

Til sidst har jeg faktisk fundet to nytårsforsæt:

1) Jeg skal blive bedre til at rydde op

2) Jeg skal lade være med at få dagen til at flyde ud i ingenting, fordi jeg prøver at tage mig sammen til at lave et eller andet bestemt. I stedet skal jeg, hvis jeg slet ikke gider, så lave noget andet konstruktivt. (som fx at læse en bog :))

Hmm det slår mig lige at jeg måske bare er dårlig til at få et system til at fungere optimalt.. Danmark og jeg har en ting til fælles der!

Så stoppede det med at sne.. Ha en god dag!

Kh Mejsen

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Locke, systemer, er publiceret 07/01-2008 14:57 af mejsen.

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.